Vraag en Aanbod Vraag en Aanbod

Vraag en Aanbod

Philip Woudenberg

Philip Woudenberg

19-12-2011 om 11:04

Kurzweil 3000, het dyslexie hulpprogramma voor school en studie

Beste mensen,
Onze dochter, inmiddels 16 jaar, heeft het 2 jaar gebruikt en heeft nu haar eigen weg gevonden om met haar dyslexie om te gaan.

Voor schooljaar 2009-2010 hebben wij Kurzweil 3000 Pro V10 aangeschaft
Prijs sinds juli 2009 (datum aanschaf 14/07/2009) is ongewijzigd.
- Scan- & Leerstation kleur 1325,-
- leerstation extra USB-stick 335,-
Totaal 1660,- met originele installatie-CD's en gebruikershandleiding.
De upgrade naar V10.011 is gratis en maakt het programma geschikt voor Windows 7. Zie de website www.sensotec.be. Wij hebben het altijd op XP gedraaid dus niet geüpdate.
Een upgrade naar de nieuwste versie V12 met een aantal nieuwe functies is mogelijk maar dat is niet noodzakelijk. De upgrade naar V12 kost 330,- voor het scan/leerstation en 138,- voor het usb-leerstation.

Kurzweil is zonder twijfel het beste programma. Het gaat hier absoluut niet om verouderde software! Informeer bij de zorgcoördinator op school of dit programma geschikt voor uw kind is.
Onze vraagprijs is 850,-. Uiteraard zijn wij bereid om het samen met uw kind bij ons thuis uit te testen. We wonen in Beek-Ubbergen bij Nijmegen.

Met vriendelijke groeten,
Philip Woudenberg en Maria Ploegmakers
[telefoonnummer verwijderd door Forumbeheer]
[email protected]

Van het internet:
Het complete pakket van Kurzweil 3000 heet het Scan- & Leerstation. Met het leerstation kunnen alle functies van het programma gebruik worden gemaakt voor Word-, txt- en KESdocumenten. Het scanstation is nodig voor het maken van scans, maar ook voor het lezen van PDF bestanden die je bijvoorbeeld van internet download.

In opdracht van het ministerie van Onderwijs zijn schoolboeken voor primair en voortgezet onderwijs speciaal geschikt gemaakt voor Kurzweil 3000. Die zijn bij Dedicon te bestellen.

De standalone licentie heeft twee installatiesleutels waardoor het op 2 computers te installeren is.
Met de USB-stick kun je Kurzweil 3000 overal mee naar toe nemen en op elke Windows computer gebruiken: op school, thuis of op het werk. Het programma draait rechtstreeks vanaf de USB-stick en hoeft dus niet te worden geïnstalleerd, a lleen eenmalig geregistreerd. Gebruikersinstellingen blijven op de stick bewaard.
Bij verlies of diefstal van de USB-stick kan de werking van Kurzweil 3000 worden geblokkeerd, omdat de activatie bij iedere opstart waarbij u met internet verbonden bent wordt gecontroleerd (het programma kan maximaal 20 keer achter elkaar offline werken).
Kurzweil leest alle digitale teksten voor, welk bestandstype ook wordt gebruikt. Pdf, Word, internet en overige bestanden vormen geen enkel probleem. Het Scan- en Leerstation zet geautomatiseerd tekst van papier om in een digitale tekst. Zonder dat de lay-out en afbeeldingen van het origineel verloren gaan.
Voorlezen kan in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Noors en Zweeds.
De unieke meerkleurige cursor markeert een woord, zin of alinea: de ideale houvast voor actief meelezen. Ook de voorleessnelheid kan zelf worden bepaald. Hierdoor kan de leerling in eigen tempo lezen en oefenen. Achte rgrondkleur, lettergrootte en -kleur zijn onbeperkt aanpasbaar.
Speciale studiehulpmiddelen, zoals markeren en automatisch samenvatten als een tekstbestand, besparen tijd en helpen bij het woorden oefenen. Met tekstnotities, voetnoten, tekstballonnen, kleef- en gesproken notities of bookmarks is informatie toe te voegen aan de bestaande tekst.
Kurzweil spreekt tijdens het typen de letters, woorden of hele zinnen uit. Dit kan je instellen. Zo hoort de leerling zowel de spelling als de zinsconstructie. Gemaakte fouten worden hierdoor zelfstandig ontdekt en verbeterd.
Meer info is te vinden op de website van www.sensotec.be waar ook de updates staan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.