Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Cecile

Cecile

01-03-2012 om 14:15

12,5 in dienst - hoe vierden jullie dat?

Ik ben bijna 12,5 jaar in dienst. Ben benieuwd hoe het bij jullie gevierd is.

Op initiatief van de baas of zelf georganiseerd? (en wie betaalde?)

Taart en bloemen? Borrel? (krijg daarnaast nog wel een gratificatie hoor, maar het gaat me nu even om het vieren met taart of borrel en met alleen directe collega's of ook meer)

Alleen met de afdeling (tijdens afdelingsoverleg of anders) of mocht je ook anderen uitnodigen? Oftewel grootser vieren?

Wij hebben een hele kleine afdeling, en ik twijfel of ik de baas zal vragen of ik ook anderen voor de taart kan uitnodigen.... Baas is nl. nogal zuinig... (en bij andere collega werd het ook niet anders dan met afdeling en taart gevierd).

amk

amk

01-03-2012 om 14:43

Bij ons

wordt de taart door het bedrijf gegeven. En nodig je iedereen die je wilt voor de koffie uit. Bijna zoals een gemiddelde verjaardag alleen lever je dan zelf de taart.

De leidinggevende houdt een praatje nav een dosier onderzoek: wat is je loopbaan geweest, wie je managers, opmerkelijke dingen.

Het wordt in overleg georganiseerd mbv secretariaat. Er moet meestal een vergaderzaaltje gereserveerd worden. En die zijn nogal schaars bij ons.

Jonneke

Jonneke

01-03-2012 om 19:38

En hier

trakteert de baas op taart voor het hele bedrijf = 70 man. Mag je bij de directeur komen voor een kletspraatje en bedankje en bos bloemen. En krijg je 100euro voor een etentje.

Juffie

Juffie

01-03-2012 om 20:59

Ik ook deze week

12,5 in dienst, 12,5 jaar onderwijs was vorig jaar.

NIETS... Kleine tegenvaller, niemand zei er iets over, heb zelf getrakteerd

Inderdaad niet leuk

Ik heb ooit zes jaar bij een klein bedrijf gewerkt. Als er iemand wegging of jubileerde, was ik altijd degene die iets regelde. Toen ik zelf na die zes jaar wegging, keek de baas nauwelijks op van zijn bureau. "Oja, je gaat. Nou doei." Ik was echt gekwetst. Ik had me daar altijd voor meer dan 100% ingezet.

Vic

Vic

02-03-2012 om 11:02

12,5 jaar

Als je bij ons 12,5 jaar in dienst bent (zoals ik dit jaar) kom je nog maar net kijken. Gemiddeld dienstverband is ruim boven de 20 jaar. Wij krijgen een budget van 200 euro te besteden aan koffie en gebak. Naar verluidt wordt daar vrij streng mee om gegaan, want koffie en gebak betekent geen biertje en een bitterbal. Ik denk dat ik tijdens het teamuitje maar ga trakteren op koffie en gebak. Er zijn ook mensen die de hele afdeling op gebak trakteren (dat worden dan vlaaien).
We krijgen ook nog een gratificatie, ik meen een kwart maandsalaris (waarbij ik niet weet of daar nog belasting af gaat of dat het netto wordt betaald).

En voor diegenen

die het wel leuk vinden om te lezen hoe het in het buitenland kan gaan.
Hier wordt 10 jaar gevierd (ook met huwelijken, geen 12,5).
Een extra vakantiedag !, £225 aan bonnen en een lunch met meerdere jubilarissen. Tracteren is erg ongewoon, maar samen met een collega die op precies dezelfde dag begonnen was ( een Noorse) hebben we wel iets lekkers neergezet en zegge en schrijve 4 van de 30 collega's hebben daar op gereageerd ;o(

bibi63

bibi63

02-03-2012 om 15:00

Bij mijn verschillende werkgevers

Klein en groot. 12,5 jaar is koffie met taart en evt. gratificatie. Pas bij 25 jaar wordt er gedacht over etentjes e.d.
Gr. Bibi

Beemer (ot)

Ha, ja, zo zou je het kunnen lezen als je de klemtoon op "wel" legt ipv op "leuk", zoals ik het bedoel.

Nee, persoonlijk heb ik nooit commentaar gekregen maar het gebeurt weleens, maar dan vind ik ook dat de "buitenlandcorrespondent" ( leuk gevonden !) wel een beetje doordramt :o)

Jorianne

Jorianne

02-03-2012 om 16:05

Bij ons

Bij ons krijgt iemand bij 12,5 jaar dienstverband een ontbijt aangeboden met de naaste collega's en de verschillende bazen en leidinggevenden. Afhankelijk van de afdeling zit je dus die dag om 8.30 met 15 tot 45 man aan de ontbijttafel.
O, en daarvoor wordt je door de gepensioneerde "oude" baas, de oprichter van de firma, opgehaald van huis, in z'n luxe bak.
Verder een bos bloemen van de PV als je daar lid van bent, eventueel een kleinigheidje van de naaste collega's en een geldbedrag van de werkgever. Geen idee hoeveel, ben nog niet aan de beurt :-).

Rosase

Rosase

02-03-2012 om 17:15

Tracteren?

Bij ons krijg je een mooie brief en een fooitje. Moet daar ook nog van gaan tracteren? Kan me eigenlijk ook niet heugen dat er ooit iemand dat gedaan heeft. Mogelijk ook omdat je met 12,5 jaar pas komt kijken. Pas vanaf 25 dienstjaren tel je mee...

Stoepkrijt

Ik werk ook op een klein bedrijf, waar ik zulke dingen in de gaten houd, regel en zorg voor kado's, taart ed.
Maar nu ben ik zelf eind van het jaar 12½ jaar in dienst. Hoe zou jij dit aangepakt hebben?
Geef je dit op tijd aan je baas aan? Want hij heeft dit echt niet in de gaten, als ik niets zou zeggen of doen.

Corien

Hoi Corien, ik zie je berichtje nu pas. Mijn baas was ook een sukkel op dat gebied. Je moet het dus inderdaad zelf aangeven. Ik zette het meestal gewoon in zijn agenda. Hij heeft het een keer gepresteerd om me bij vijf jaar in dienst met een tientje naar de winkel te sturen voor mijn eigen bosje bloemen. Maar dat hij bij mijn afscheid niks deed, dat had ik zelfs van hem niet verwacht.
Je kunt ook een collega heel gericht vragen dit keer die taak op zich te nemen. Maar of het dan ook goed komt? Het voelt echt niet leuk als je zelf steeds je best doet om stil te staan bij feestelijke gelegenheden en de rest van het bedrijf vindt die van jou blijkbaar niet interessant.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.