Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Administratiekosten bij boete

Weten jullie of je de administratiekosten die bij een verkeersboete worden berekend nu al door de rechter onwettelijk zijn verklaard.? Ik vind wel discussies daarover op internet maar geen definitieve uitspraak. Jullie kunnen waarschijnlijk beter rechterlijke uitspraken zoeeken en op waarde schatten dan ik.

Dank, Ariola

Vziw:ja

Voor zover ik weet is daar inderdaad een rechterlijke uitspraak over, wel, als ik me goed herinner, van een rechtbank, en ik weet niet of hoger beroep is ingesteld. Ik zal wel even zoeken, maar beloof niks.

Groeten,

Temet

Ik denk dat dit m is

Ik copy-paste even de kop van rechtspraak.nl

LJN: BV6243, Rechtbank Amsterdam , MU 10-190 Print uitspraak

Datum uitspraak: 09-02-2012
Datum publicatie: 20-02-2012
Rechtsgebied: Civiel overig
Soort procedure: Verzet
Inhoudsindicatie: De wetgever hanteert als uitgangspunt dat de kosten van de handhaving van de wettelijke bepalingen waarin enige gedraging met een straf is gesanctioneerd, ten laste van de Staat komen. Op dit uitgangspunt kan voor de administratiekosten als bedoeld in de WAHV (Wet administratief rechtelijke handhaving verkeersvoorschriften) geen uitzondering gemaakt worden.
Vindplaats(en): Rechtspraak.nl

Als je de hele uitspraak wil nakijken moet je op rechtspraak.nl even bij 'zoek uitspraken' het LJN-nummer invoeren, dat gaat het snelst.

Dit is volgens mij de uitspraak die onlangs voor veel ophef heeft gezorgd. Het is, zie ik, een uitspraak nav van verzet, aangetekend tegen een dwangbevel. Ik weet niet of tegen zo'n uitspraak beroep openstaat, en zo ja, of het is ingesteld.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.