Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Grasmus

Grasmus

19-10-2010 om 14:49

Advertentie inkomsten via website

Ik heb een plan om een website op te gaan zetten. Het is een idee wat ik nog nergens ben tegen gekomen en ik ben er erg enthousiast over. Maar eigenlijk wil ik er ook geld mee verdienen. Ik verkoop geen product/goederen dus via die weg komen er geen inkomsten binnen. Maar ik verkoop wel een dienst (denk ik) door de website mogelijk te maken.
Nu is mijn vraag of er hier iemand is die weet of er via advertenties op een (populaire) site genoeg geld valt te verdienen om de site in lucht te houden, te onderhouden en dan ook nog wat over te houden... Het opzetten van de site is namelijk dermate ingewikkeld dat ik waarschijnlijk aardig wat geld moet investeren om e.e.a. mogelijk te maken.

joep

joep

19-10-2010 om 16:57

Ik ken 1 persoon

Kennisje van mij heeft het geprobeerd met vakantieadressen i.c.m. info over de streek, of i.d.
Dit ging helemaal niet en zij moet nu haar huis verkopen (en haar motor, enz. enz.)
Ik wil je niet ontmoedigen, misschien heb jij wel een idee wat veel beter is hoor. Maar je moet veel hits hebben, wil je adverteerders kunnen aantrekken. Website op zich is niet zo duur hoor, 500-1000 euro.
In ieder geval succes!

Jolanda123

Jolanda123

19-10-2010 om 21:59

Advertentie inkomsten

Ja, het is mogelijk om via advertentie's geld te verdienen met een website.

De vraag is alleen, wat is het onderwerp, wat zijn de kosten die je moet maken om de website in de lucht te krijgen, hoeveel bezoekers verwacht je, en wat wil je precies doen op die website...

Een hoop vragen dus.

wat ik wel weet, is dat als je je website "rendabel" wil krijgen, je in eerste instantie moet kijken om de opstartkosten zo laag mogelijk te houden.

Kortom, alles wat je zelf kunt doen zelf doen, en zo weinig mogelijk "laten doen"

Nu terug komend op de advertentie inkomsten.
als je hierboven kijkt (boven de balk) dan zie je daar een advertentie staan. (ik zie een advertentie over transportspel)

als een bezoeker op ouders online op die advertentie klikt, en zij spelen het spel, dan krijgt ouders online een afgesproken voor deze advertentie bedrag op hun rekening. Dit om de kosten van het forum te drukken.

Er zijn verschillende "bemiddelaars" die soortgelijke advertenties aanleveren, en die je daar een bedrag voor willen geven.

Wil je advertenties die bij de inhoud passen, Stel je hebt een website over het fokken van roze kangaroes met een krulstaart, dan zou je je kunnen aanmelden bij google adsense, dan plaats je een code op je website, en dan worden er op de pagina over roze kangaroes met krulstaarten bijpassende advertenties gezet.
Deze inkomsten zijn, in tegenstelling tot het eerste voorbeeld wat ik noemde, niet vast. Het staat namelijk niet vast welke advertentie er zichtbaar is (misschien een advertentie over roze koeien, of blauwe kangaroes)
De opbrengsten van die advertenties varieeren dan ook van bijv. 5 eurocent tot misschien wel 2 euro :D

Wat ook belangrijk is, is de inhoud van je site, en hoe goed hij gevonden kan worden door zoekmachines, en de bezoekers van zoekmachines.
want, des te beter hij gevonden word, des te meer bezoekers, des te groter de kans dat iemand op jouw advertenties klikt.

Kortom, er komt nog wel het een en ander bij kijken.

Mocht je meer willen weten, vraag maar...

Grasmus

Grasmus

20-10-2010 om 10:28

Vaste advertenties?

Bedankt voor jullie reactie. Het maakt wel weer iets meer duidelijk over de advertenties.
Maar worden er ook advertenties geplaatst voor bijvoorbeeld een vast bedrag? Net zoals in de krant, maar die dan op een website een bepaalde tijd blijven staan tegen een vaste vergoeding, ongeacht of er op geklikt wordt of niet?
En kun je bijvoorbeeld bedrijven benaderen die, na doorklikken, een eigen pagina krijgen (op mijn website) met daarop door hun zelf geplaatste/aangeleverde informatie? En dat daar ook weer een bepaalde vergoeding voor betaald wordt? Ik denk namelijk dat het onderwerp van mijn site genoeg adverteerders kan aantrekken.
Dit zijn maar gewoon even wat ideetjes die in me opkomen.
Ik kan zelf wel een redelijk professionele website bouwen, maar wat ik nu in gedachten heb is veel ingewikkelder dan een standaard website. Denk aan een combi van hyves en myspace bijvoorbeeld. Dit is wel een heel grove vergelijking hoor, maar daar komt het wel bij in de buurt. En dat gaat dan toch heel veel geld kosten ben ik bang. Ik heb wel wat geld om te investeren maar geen stapels ;-). Ik zou op zoek kunnen gaan naar een partner o.i.d. Maar ik moet eerst een goed plan hebben (daar ben ik nu mee bezig) en alles op een rijtje hebben. Vandaar mijn interesse hoe geld te genereren als de site eenmaal online zou zijn.

Jolanda123

Jolanda123

20-10-2010 om 11:07

Vaste advertenties

Tuurlijk kun je ook advertentieruimte verkopen voor een bepaalde periode.

De vraag is alleen, hoeveel bezoekers heb je op een dag, en hoeveel bezoekers zijn bereid om door te klikken naar de aanbieding van die adverteerder.

Mocht je meer willen weten/lezen, kijk dan eens op www.sitedeals.nl

dat is een goede bron om informatie te verzamelen, en om te leren van de ervaringen van anderen.

Jolanda

ijsvogeltje

ijsvogeltje

20-10-2010 om 21:33

Grasmus

Inkomsten genereren uit internet is inmiddels een vak op zich. De mogelijkheden zijn tegenwoordig zoveel groter (en effectiever) dan het plaatsen van banners en advertenties. Denk aan allerhande flexibele advertentievormen, gesponsorde links, Adwords etc. Die kennis ga je hier op het forum niet opdoen, daarvoor is het veel te specialistisch.
Ik denk dat je er goed aan doet om met iemand te gaan samenwerken die je hiermee echt verder kan helpen. Zoek dan iemand die ook veel weet van zoekmachine-optimalisatie, want het is natuurlijk cruciaal dat mensen je website wel weten te vinden. Verdiep je daarnaast (maar misschien doe je dat al, dat kan ik niet uit je bericht opmaken) in social media, want de ontwikkelingen op dat vlak gaan ook razend hard. Om ├ęcht te gaan scoren met een nieuwe website, ontkom je er vrijwel niet meer aan om ook daar gebruik van te maken.
Succes! (ben wel erg nieuwsgierig wat je plannen zijn)

Grasmus

Grasmus

20-10-2010 om 23:56

Niet eenvoudig

Dank je Jolanda, ik zal eens op die site gaan kijken. Ik moet me er echt wat verder in gaan verdiepen.
Ik denk dat je gelijk hebt ijsvogeltje, ik ga hier zelf niet uitkomen vrees ik. Wat ik tot nu toe gelezen en gehoord heb is niet eenvoudig en daar ga ik zelf niet uitkomen. Daar heb ik echt professionele hulp bij nodig. Maar daarvoor moet ik eerst een redelijk plan maken (daar ben ik nu mee bezig) en dan eens om me heen voorzichtig rondvragen of het enig kans van slagen heeft.
Kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent, ik vind het zelf een erg goed plan, en dat zal ik niet gauw zeggen over iets dat ik zelf bedacht heb... Maar ik wil er niets over loslaten, juist omdat ik denk dat het een uniek plan is, het bestaat nog niet in die vorm die ik voor ogen heb. Ik ga geen financiele risico's nemen, dat gaat me te ver, maar ik denk wel dat er behoefte aan zou kunnen zijn. Bedankt ook voor je info.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.