Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Advies gevraagd bestemmingsplan

Wij hebben een huis op het oog dat we misschien willen kopen. Volgens het bestemmingsplan zit er de bestemming wonen + bedrijf op. Vroeger heeft er ook een bedrijf in gezeten maar het pand nu helemaal verbouwd tot woonhuis. Wij zijn ook niet van plan er een bedrijf te vestigen. Kunnen we hier problemen mee krijgen in de toekomst? Kan een gemeente je 'verplichten' om een bedrijf te vestigen?

Pollewop

Pollewop

12-01-2010 om 13:05

Al bijna 14 jaar

wonen wij in een huis met woon- en winkelbestemming. Ook ons huis is een compleet huis, geen winkelruimte. Er heeft nog nooit een winkel ingezeten maar ligt in een bestemmingsplan waar winkels zich mogen vestigen. De gemeente heeft ons nog nooit verplicht een winkel te beginnen, als we er 1 zouden willen beginnen dan kunnen zij daar niets tegen doen omdat het in het bestemmingsplan staat.

Triple

Triple

12-01-2010 om 14:21 Topicstarter

Pollewop

Bedankt voor je reactie. Jouw situatie lijkt inderdaad op die van ons. Zo klinkt het eigenlijk alleen als een voordeel. Ik heb geen plannen om een winkel oid te beginnen, maar wie weet wat de plannen over 10-15 jaar zijn! En bij verkoop is het misschien ook nog een voordeel.

Bestemmingsplan wonen & werken

Hoi Triple,

Hou er wel rekening mee dat je diverse buren waarschijnlijk ook binnen het bestemmingsplan wonen & werken vallen.

Als zij bedrijfsactiviteiten uitoefenen die binnen het bestemmingsplan passen (waarschijnlijk milieucategorie 3/4), zou het kunnen dat dit bijvoorbeeld best veel geluidsoverlast geeft, waartegen je niets kunt ondernemen omdat het binnen het bestemmingsplan valt. Denk bijvoorbeeld aan een garagewerkplaats in de schuur van de buurman. En de andere buurman wil misschien in de toekomst een dierenpension beginnen. Of een fitnesscentrum. Of een drankengroothandel. Of een timmerwerkplaats.

Dit is overigens ook de reden waarom de grondprijzen op gemengde woon/werkbestemmingen (b.v. klein bedrijventerrein) lager zijn dan de grondprijzen in b.v. een woonwijk.

groetjes

Karly

liora

liora

12-01-2010 om 15:39

en bedenk ook dat veel van je buren heel veel thuis zijn en mensen die heel veel thuis zijn, ervaren sneller overlast dan mensen die vaak weg zijn.

Liora

Triple

Triple

13-01-2010 om 15:45 Topicstarter

Buren

Het aangrenzende perceel aan de ene zijde en die aan de overzijde van de weg hebben wel bestemming wonen. Ik maak me wel lichte zorgen over over het grote aangrenzende perceel aan de andere zijde. Daar zit nu het gemeentehuis maar door samenvoeging met andere gemeenten zal dit op den duur misschien worden opgedoekt. Het is natuurlijk koffiedikkijken wat er dan met dat perceel gaat gebeuren...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.