Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kate

Kate

14-10-2010 om 23:01

Afd.manager maakt mij klein, of laat ik mij klein maken? :(

Hoi,

Om een lang verhaal niet verwarrend te maken probeer ik even de situatie kort door de bocht te schetsen,later kan ik evt zonodig nuanceren..

Werk 6 jaar bij de werkgever met deze leidinggevende.
Altijd goede beoordelingen, tevreden van beide kanten.
Er komt een nieuwe werkbegeleider op de afd. en alles moet anders voor het team.
De oude kern, waaronder ik.. geven wel eens tegengas of slechts een menig, idee etc tijdens een overleg.
de werkbegeleider werkt vanuit machtpositie, luisterd niet naar onze kennis, en zwaait slecht met vingertje.
Afijn, dit gedrag zijn we niet gewend en er ontstaat weerstand....het escaleert in een pittige vergadering waar we niet uit komen. werkbegeleider speelt namen door naar de manager, en de manager roept deze onmiddellijk op voor een gesprek met pz erbij. Verslag komt in dossier.
Nooit wat aan de hand geweest, totdat deze persoon 3 weken bij ons werkte en alles werd anders.

Ik moest op gesprek en van haar in een verbetertraject.
Punt wat ik moest leren was mijn invloed op het team beter inschatten en er naar handelen. Maw mond dicht houden dan volgt de rest dat ook op.
Na 2 maanden vertrok de werkbegeleider, de job bleek toch niet iets voor haar te zijn.
Het verbetertrjacet zet voort met de manager, waar ik goed mee overweg kon, echter deze lijkt nog steeds achter haar te staan al is ze weg en niet achter mij of het hele team. Het geeft veel onrust op de afd. Veel onvrede want we werken hard en onderling is de sfeer fijn. Ik heb goed contact met de meesten.

echter moet dit traject dus worden afgemaakt en weet manager het nergens over te hebben. Ik word hier zo boos en verdrietig over want ik feite is er ook niet, het gaat allemaal goed, alleen deze werkbegeleider trok mij en nog meer collegas niet.
Overal valt hij nu over , controleert mij in alles, althans zo voelt dat.
Die periode heeft me klein gemaakt, van een sterkte vrouw zit ik nu te janken als hij ergens over begint. Ik kan op geen normale manier mijn kant vna het verhaal doe omdat ik verbaal gewoon niet meer sterk ben bij hem
Met als gevolg da tik zwak overkom en nergers tegengas op geef.

Ik wil zo graag gewoon praten maar omdat alles zo oneerlijk is verlopen op de afd voel ik mij echt genaaid.
Ik zie op tegen een gesprek met hem omdat ik me klein voel, en ik laat me klein maken
Hoe hervat ik mijn kracht???

Liefs,
kate

Els Venzo

Els Venzo

15-10-2010 om 09:12

Reorganisatie?

Poeh wat een vervelende situatie! Antwoord op je vraag is sowieso dat je je klein laat maken maar als het iemand betreft die jou goed kent en je knoppen weet te vinden, is het heel lastig om dat niet te doen...

Zit er een reorganisatie aan te komen?
Ik heb jaren met veel plezier bij een reintegratiebureau gewerkt, onderdeel van een grote uitzendorganisatie (iedereen heeft wat met...). Tot ineens ook niets meer goed was aan het team en er een manager op werd gezet die (achteraf) iedereen tegen elkaar op leek te zetten. Toestanden tot en met, ik was zo betrokken en deed zo mijn best het goede voor het team en het bedrijf te doen. Maar niest was goed en uiteindelijk kreeg ik de zwarte piet toegespeeld. Dat klopte niet voor mijn gevoel en ook ik heb me daar heel klein door laten maken. Tot ik het roer in handen nam en ontslag genomen heb. En later bleek dat ook de opzet: het natuurlijk verloop stimuleren.. hoorde ik jaren later van de toenmalige regiodirecteur... Na mijn vertrek is de bal verder gerold en ging 1 voor 1 iedereen met ontslag of in de ziektewet en met een regeling weg. De vestiging is gesloten... (kwam goed uit met de crisis die er aan kwam).

Nou dat is mijn verhaal en daardoor zie ik jouw bericht ook al snel in dat licht. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon niet tactisch en diplomatiek genoeg bent en mensen tegen je in het harnas hebt gejaagd? Vraag je manager er eens concreet naar, wat hij/zijn precies bedoelt omdat je het niet herkent.
Heel veel sterkte in ieder geval!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.