Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

melis

melis

18-01-2011 om 16:21

Alimentatie plicht,schoolplicht

hallo, ik ben sinds vier jaar gescheiden,woon samen met mijn 2 kinderen,ik werkt partime... nu is het nieuwe jaar weer begonnen,maar mijn ex weigert om extra alimentatie te betalen hij loop nu dus al 4 jaar achter,wat totaal op 105 euro per maand komt en daar bij komt ook nog eens dat hij school geld van onze middelbare dochter ook niet voor de helft heeft betaalt wat duidelijk staat beschreven in het convenant..
ik heb geen zin in ruzie en hou daarom als maar mijn mond dicht, maar hoe kan ik dit het beste gaan aan pakken?.voor de kids en wie hebben er ervaring met net zo;n verhaal?

bedankt melis

Lbio

Melis, is die alimentatie vastgelegd in een rechterlijke beslissing? Want dan is het makkelijk: doorsturen naar het LBIO en die incasseren, ook de achterstallige verhogingen.

Zou ik wel even aankondigen: graag betalen voor ... anders stuur ik het LBIO op je nek.

Als de zaak niet is vastgelegd dan moet je het vriendelijk of iets minder vriendelijk vragen, en als dat niet helpt alsnog een rechterlijke beslissing gaan halen.

Wat dat schoolgeld betreft: dat is een vrijwillige bijdrage (althans in Nederland). Als jij jouw helft betaalt: mooi,als ex zijn helft niet betaalt is het jammer voor de school.

Groeten,

Temet

melis

melis

18-01-2011 om 16:44

Reactie schoolgeld

sorry met school geld bedoelde ik niet het eigenbijdrage,maar onze dochter is naar het vmbo gegaan en dat koste veel geld om alles aan te schaffen,en daar heb hij niet aan mee betaalt,
en de alimentatie is bepaalt door de advocaat,of ze daar een rechter bij heb gehaald weet ik eigelijk niet!

groetjes melis

Melis

Je moet die advocaat bellen, die kan je vertellen hoe het destijds is gegaan, of er in onderling overleg wat is afgesproken zonder dat daar een rechter aan te pas kwam, of dat er ook een rechterlijke uitspraak is geweest.
De gebruikelijke praktijk is om de alimentatie ook te laten vastleggen, want voor die echtscheiding moet de rechter er toch al aan te pas komen. Alleen als men het heel snel eens is over de echtscheiding en pas veel later over de alimentatie dan is er reden om voor dat laatste geen uitspraak te halen.

Maar nogmaals, bel die advocaat. Leg de situatie uit. Als er inderdaad een rechterlijke uitspraak is dan moet je de officiele versie hebben, de 'grosse' (die zit als het goed is nog in het dossier) en die stuur je dan (aangetekend!!!) naar het LBIO om de incasso te regelen. Zie voor meer info de site: www.lbio.nl.

Succes ermee

Temet

melis

melis

19-01-2011 om 23:15

Reactie

hoi ,temet.

bedankt voor je reacties ik ga er zeker wat mee doen.

groetjes melis.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.