Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Ambitieus en het onderwijs in?

Ik heb net een baan in het onderwijs aangeboden gekregen. Ik ga het aanvaarden vanwege onze nijpende financiele toestand. Ik ben al een paar maanden aan het solliciteren en het is me niet gelukt iets in mijn vroeger vakgebied, de IT, te vinden. Maar op zich ben ik best ambitieus. Ik heb een paar jaar wat minder gewerkt in het IT bedrijf van mijn man omdat we drie kinderen hebben, mijn man veel op reis is en we geen familie in de buurt hebben.

Ik wil eigenlijk wel de draad van mijn carriere weer oppakken en ooit weer een consultants/managementspositie krijgen.

Ik lees echter op internet dat het moeilijk is carriere in het onderwijs te maken en dat de meeste mensen die erin zitten er ook in blijven.

Wat is wijsheid? Verder solliciteren naar iets in het bedrijfsleven of voorlopig lesgeven en kijken of ik toch binnen het onderwijs een managementpositie kan krijgen?

Hmmm

kan dat onderwijs je breder inzetbaar maken in het bedrijfsleven/management, kun je er vaardigheden opdoen die je ook anders kan inzetten? Lijkt me wel toch? Dan zou ik het gewoon doen.

Tenzij je het echt helemaal niets vindt.

Ik zie veel veertigers/vijftigers vanuit het onderwijs weer andere dingen gaan doen, dus het lijken me geen verloren jaren. Eigenlijk snap ik niet waarom jij er vanuit gaat dat een keuze voor een baan in het onderwijs op dit moment betekent dat je ook in die branche zult blijven hangen. Maar misschien ben ik een optimist wat betreft oversteken..
Zelf net weer van bedrijfsleven naar de overheid gegaan... dat had jij toch ook een keer gedaan of vergis ik me? Kan nog niet zeggen hoe het me bevalt maar de afwisseling vind ik iig heel prettig en inspirerend. Totaal andere focus.

Doen!

Ik heb zelf drie jaar lesgegeven in mijn vak (tekstschrijven/redactie/uitgeverij) aan een HBO opleiding. Ik heb er zelf heel veel van geleerd, met name nadenken WAAROM je iets doet zoals je het altijd doet. Dat moet je namelijk kunnen uitleggen. Het gaf mij een heel ander perspectief en nu ik daar weg ben en gewoon weer in mijn eigen vak zit, kan ik dat goed gebruiken om klanten uit te leggen waarom mijn aanpak van hun communicatie voor hen de beste is. Ik vond het zeker geen weggegooide jaren. Bovendien zitten 'mijn kindertjes' nu overal in het bedrijfsleven en houd ik er regelmatig een leuke klus aan over. Ik strooi trouwens nog steeds met gratis advies als ze me mailen met een vraag of probleempje. Dat vind ik zelf leuk en op de een of andere manier krijg ik er onverwacht en onbedoeld altijd iets voor terug in de vorm van nieuwe contacten of opdrachten. Ik begeleid trouwens ook nog steeds afstudeerders, erg leuk werk en zo houd ik nog contact met de school en de studenten. Ik ben er weggegaan omdat het te ver van mijn woonplaats was en ik niet kon en wilde verhuizen. Niet omdat ik het niet leuk vond.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.