Home » Forum » Aministratie zzp er

Aministratie zzp-er

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vrouwvan
Aministratie zzp-er

Hallo, ik doe de administratie van mijn man, die naast zijn eigen baan ook nog werkzaam is als zzp-er.
Is zijn bruto omzet nu gelijk ook echt (belastbare) omzet, of mag je in de administratie nog kosten aftrekken voor de uren die hij erin spendeert? (Dus buiten de kosten van aanschaf van zakelijke dingen). Of geldt een management fee of zo alleen als je een bv hebt?
Dank alvast!

Cersei
Zzp nederland

Heeft een site die dat allemaal uitlegt. Of lancelot, ook goed. Veel aftrekposten zijn afhankelijk van hoeveel uren je man werkt, dus even goed inlezen. Overigens als je een hypotheek wil, of een hypotheek gunstig wil oversluiten, wil de bank graag drie gunstige jaarverslagen, dan is een goede boekhouder wel handig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vrouwvan
Uren

Dus puur om de omzet.
Mijn man maakt niet genoeg uren voor de startersaftrek ( dan moet je echt veeeel uren maken, dat kan niet naast een bijna volledige baan). Maar puur om de omzet. Stel dat hij iets verkoopt waar hij zelf 20 uur aan gewerkt heeft, mag je dan een bedrag aan kosten aftrekken van de omzet die hij daarvan gegenereerd heeft?
Ik ben een uitstekende boekhouder ;-) (en toevallig vrouw van, vandaar dat ik de administratie doe), maar heb dus altijd bv's of vof's waar ik voor werk. En dan krijgen eigenaren dus een management fee. Ik vermoed van niet hoor, maar ik dacht: je weet maar niet....
Vrouwvan.

Vic
Site belastingdienst

Op www.belastingdienst.nl staan alle aftrekkosten genoemd. Volgens mij kom je alleen voor startersaftrek in aanmerking als je ook aan het urencriterium voor zelfstandigenaftrek voldoet. Een vof wordt gezien als twee eenmanszaken, dus die vennoten moeten elk afzonderlijk aan het urencriterium voldoen. Een bv is weer een heel ander verhaal, omdat dat een rechtspersoon is en je daar gewoon salaris uit krijgt.
Voor je man is het zaak om goede tarieven te hanteren, die ook recht doen aan de uren die hij erin gestoken heeft.

Vrouwvan
Nogmaals, niet de aftrek

Het gaat mij niet om de startersaftrek of ondernemersaftrek of wat dan ook, want aan een urencriterium per jaar voldoet hij niet. Maar of je kosten mag inbrengen voor de uren arbeid die hij heeft verricht (dus een soort inkoopsprijs of arbeidsbeloning per uur).
Vrouwvan.

Vrouwvan
Dank vic (en anderen ook)

Bij de vof kregen de eigenaren idd wel een toelage, maar die werd uiteindelijk verrekend met hun EV.
Clear, thnx.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.