Home » Forum » Aow vraag voor mijn moeder

aow vraag voor mijn moeder

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Laura
aow vraag voor mijn moeder

Ik heb al gegoogled maar kan het niet vinden. Mijn moeder is weduwe en heeft een garage die iemand wel van haar wil huren. Ik neem aan dat dat als extra inkomen wordt gezien, maar ik kan er niets over vinden, wat de consequenties zijn voor haar aow uitkering, mocht ze deze garage verhuren. (ze zou hem willen gaan verhuren aan een kennis van ons, een klusjesman die daar wat spullen en gereedschap wil opslaan) Maar dus alleen als het wat oplevert en niet haar aow kost, want dan doet ze het net zo lief niet.

Jacquel
Zou geen probleem zijn

Wat ik begrijp van de site van de rijksoverheid, is dat de enige reden om iemand te korten op de AOW is als die samenwoont. Andere inkomsten doen er niet toe.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/algemene-ouderdomswet-aow/vraag...

Erica
Evenrueel

wel gevolgen voor toeslagen (huur-, zorg-, aow- en aio-aanvulling). En belastingplichtig.

Ely
Bel anders

Gewoon efkes met de svb en vraag t

Alkes
geen gevolgen voor AOW

Wat Erica al zegt. Inkomsten hebben naast je aow heeft geen gevolgen voor je aow. Wel voor eventuele toeslagen. Maar die zijn dan ook bedoeld voor de situatie dat je zelf te weinig inkomen hebt. Dus niet gek dat die minder worden als je meer inkomen krijgt.

AnnaNiem
Andere gevolgen

Zoek even goed uit of er nog andere juridische gevolgen zijn. Koop breekt geen huur oftewel wil ze haar huis met garage verkopen dan kan ze de huur niet zomaar beëindigen als dat niet vastgelegd is. En dat maakt dus haar huis minder waard en lastiger te verkopen. Ook moet ze checken hoe het zit met de verzekering en eventuele hypotheek. Staat dit bedrijfsmatige en/of verhuur activiteiten toe. De huurder zal zijn boedel moeten verzekeren, maar als de oorzaak bij de opstal ligt (bijvoorbeeld het dak stort in waardoor de spullen van de huurder beschadigd raken) moet haar opstalverzekering wel uitkeren.

Is het een losse garagebox zonder hypotheek dan speelt dat natuurlijk minder, al is het lastig een verhuurde garagebox te verkopen.