Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Maya

Maya

14-04-2016 om 18:42

Asbest in particuliere huurwoning dochter

Onze dochter van 23 jaar woont weer tijdelijk bij ons. De antikraak woning werd afgebroken en het nieuwe adres zijn we aan het opknappen. Nu doet zich het feit voor dat er ASBEST is geconstateerd in de zolderkamer. Dat is nou net de kamer die ze willen gebruiken als studeerkamer en de kamer ernaast wil zij gaan slapen.
De woning is eigendom van twee zakenmannen, die een restaurant en diverse panden in bezit hebben. Er is een huur contract opgesteld en ondertekend. De eerste maandhuur is ook betaald. Bij aanvang zijn er een aantal dingen geconstateerd die vervangen of gerepareerd zouden worden. En toen kwam er iemand van de KPN en die zei dat er aan asbest bij de CV zit. Hoe kunnen de dames dit het beste oplossen?
Vriendelijk blijven en even naar de eigenaar van het restaurant lopen hielp niet,want hij zei dat ie niet een volledige huisbaas was. Dit zijn van die mannen die het druk hebben met veel personeel en niet dat iedereen met van alles aan kun komt vragen. De andere partij heeft door een secretaresse de benodigde papieren aan de dames toegestuurd. Is het nou handig om een email te sturen? Of hoe zullen de dit netjes aanpakken zonder gedoe te krijgen en vriendelijk te blijven, want het is wel een leuk huis en een leuke locatie.
Alvast bedankt.

V@@s

V@@s

14-04-2016 om 19:17

tja

Vrijwel ieder huis van voor 1984 heeft asbesttoepassingen.

Als het heel en onbeschadigd is dan is er niets aan de hand.

annet

annet

14-04-2016 om 19:35

Inderdaad

Asbest kan rustig blijven zitten, je moet er geen gaten in boren e.d.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-04-2016 om 19:41

Niet meteen panieken....

Hooguit kun je het asbest aftimmeren als je het niet vertrouwd, maar als het gewoon vast zit en met rust gelaten wordt is er verder niet zo heel veel aan de hand.

Imogen

Imogen

14-04-2016 om 19:59

niet schuren of boren

zolang je asbest met rust laat, is er niets aan de hand. De zolder is in ieder geval goed brandwerend.

mirreke

mirreke

14-04-2016 om 20:05

Bij mijn dochter idem

Huis is ouderlijke woning van de studenten bij wie zij een kamer woont. Asbest zit aan de binnenkant van de buitenmuur. Zij heeft ook te horen gekregen dat ze er niet aan mag komen, niet in boren, niet schuren. Verder is er niets aan de hand hoor.

Zolang asbest niet wordt geschuurd, geschaafd, gezaagd, geboord of weet ik wat, komen de vezeltjes niet vrij en is er ook geen gevaar. Je zou het idd kunnen aftimmeren, maar dan ook niet in het asbest zelf timmeren...

De huisbazen hoeven het niet te saneren.

Geen (directe) paniek

Bovenstaande reacties zijn (deels) correct. Ik ben werkzaam bij [verwijderd door forumbeheer] en wij zijn gespecialiseerd in asbest onderzoeken.
Er is inderdaad geen directe aanleiding tot paniek, echter dit is alleen van toepassing indien de beplating volledig intact is. Als mijn vermoedens van de toepassing correct zijn, dan is het wellicht de moeite waard om dit te laten onderzoeken.
Indien de beplating niet hechtgebonden is en asbest houdend kan door de jaren heen de staat verslechterd zijn en bestaat de kans dat er asbestvezels vrijkomen. Als dit het geval is dan lijkt een vervolg wenselijk.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-04-2016 om 23:41

Dat is misschien wel een goed idee

Die onderzoeken zijn meestal niet zo heel erg duur geloof ik. Het is het verwijderen dat echt knaken kost. Maar dat zou je dan bij de verhuurder moeten proberen neer te leggen. Met een goed onderbouwt rapport.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.