Home » Forum » Baan of ww

Baan of ww

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Els
Baan of ww

Hoi allemaal,

Ik heb een vraag over de ww. Ik heb een goede baan maar mijn contract wordt niet verlengd. Binnenkort ben ik dus werkloos en heb ik recht op ww. Nu heb ik een baan aangeboden gekregen die bijna de helft minder verdient maar die ik graag zou aanpakken. Ik krijg hier een jaarcontract.

Wat gebeurt er als ik na dat jaar in de ww kom? Krijg ik dan ww over mijn laatstverdiende salaris? Of over mijn hogere salaris van daarvoor? Ik meen ergens gelezen te hebben dat dat nog meetelt binnen drie jaar.

M.a.w. heel asociaal...maar kan ik beter nu al de ww in gaan terwijl ik graag iets nieuws aanneem...

Els

Vic
Verwachting

Ik zou geen baan aannemen tegen 50% van mijn huidige salaris als ik 70% van mijn salaris aan WW zou krijgen. Dat geld kan ik helemaal niet missen. Dat geldt natuurlijk alleen als ik de verwachting heb dat ik binnen redelijke termijn weer een andere baan kan vinden met een hoger salaris.

Temet
Hoeveel uren?

Els, hoeveel uren had je oude baan en hoeveel uren is die nieuwe baan? Het gaat om het aantal uren dat je werkloos wordt. Dus als je nieuwe baan voor minder uren is dan heb je evengoed nog recht op WW voor de uren dat je werkloos bent gebleven (als dat er maar minimaal 5 zijn).

Of je ook nog WW hebt als je evenveel uur werkt als voorheen maar tegen een lager loon dat weet ik eigenlijk niet, moet ik tot mijn schande bekennen. Dat ga ik nog wel eens nazoeken, maar niet nu dus daar heb je nu niks aan.

Groeten,

Temet

bibi63
Ik zou

even contact opnemen met het UWV of is het CWI... Gewoon (anonniem) bellen en je situatie voorleggen. Wat ik in ieder geval weet is dat als je in de WW raakt, je uiteraard sollicitatieplicht hebt. Maar ik weet ook dat je niet ALLES hoeft aan te nemen. En als je een baan met een veel lager inkomen aanneemt, dat je dan tot die 70% WW aangevuld krijgt. Probleem zal dan waarschijnlijk wel zijn dat je verplicht bent om verder te solliciteren om ook die aanvullende WW kwijt raken.Dus bespreek het met UWV/CWI.
Gr. Bibi

FF zo
Ww

Je hoeft pas een baan te accepteren onder 70% van het loon als je langer dan een jaar werkloos bent. De WW vult ook pas aan tot 70% als je langer dan een jaar werkloos bent.
Tot die tijd is het gewoon: als je x uur werkt, dan verlies je x uur WW. Al is het uurloon maar 10% van je oude uurloon.

NaShA
Half jaar

http://www.uwv.nl/Zoekresultaten/antwoord.aspx

heel veel info is gewoon op de site van uwv te vinden, dat scheelt weer indianenverhalen.

Vertigo
Behalve geld

Ik weet niet hoe hard je dat geld nodig hebt, en of je een partner hebt waarmee je kosten deelt. En er financieel op achteruit gaan bij een nieuwe baan is niet aantrekkelijk.

Maar geen baan hebben is niet per se heel relaxed, zeker niet als je een leuke baan zou kunnen hebben.. Verplicht solliciteren en steeds ermee bezig zijn, is ook niet alles..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.