Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Marie

Marie

06-11-2011 om 21:27

Bankafschriften kinderen

hallo
Wat doen jullie eigenlijk met de bankafschriften van de rekeningen van de kinderen? Bewaren jullie die bij jullie eigen bankadministratie of moeten de kinderen die zelf bewaren? En hoe lang bewaren jullie die dan?
Hier hebben de meiden (13 en 15) dus een eigen bankrekening en krijgen dus ook bankafschriften. Op dit moment geef ik ze die en dan lezen ze die even door en dan slingert het weer ergens rond, waarna ik ze dan op een gegeven moment bij het oud-papier doe, want ach zo bijzonder is het nou ook weer niet.
Maar ja ze zullen toch op een gegeven moment moeten leren wat ze ermee moeten. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je tegenwoordig ook prima zonder papieren bankafschriften kunt met internetbankieren.
Dus mijn vraag is - hoe doen andere gezinnen dat?
Groetjes

Kaaskopje

Kaaskopje

06-11-2011 om 21:45

Voor henzelf

Ik hou dat niet bij. Ook niet toen ze nog minderjarig waren. Als we iets na zouden willen kijken kan dat via internetbankieren.

Bewaar ik

Het mapje voor de bankafschriften zit bij onze boekhouding. Als er een afschrift binnenkomt werpt zoon er een blik op en stopt hem in dat mapje. Hij mag het niet laten slingeren.
Hij heeft een spaar- en betaalrekening. Hij is 13.

Fiorucci

Fiorucci

07-11-2011 om 07:45

Bewaren

Die worden bewaard in een mapje op zoons kamer. Hij internetbankiert niet namelijk.

Luna

Luna

07-11-2011 om 09:48

Ook bewaren

Dochter van 13 krijgt haar kleedgeld gestort op haar bankrekening. De afschriften bewaart ze op haar kamer in een map waar haar bankspullen in zitten.

Vic

Vic

07-11-2011 om 20:00

Och wat netjes

Daar heb ik dus eigenlijk een man voor nodig, om dat netjes bij te houden ;-) Mijn administratie bestaat uit een stapeltje bankafschriften, alles op datum van vier verschillende rekeningen, en een stapel 'allerlei'.

Netel

Netel

08-11-2011 om 15:11

Zelf bijhouden.

Dat moeten onze kinderen zelf bijhouden, zodat ze leren dat ze bewust met geldzaken om moeten gaan. Zelf bewaren we ze ook in van die mapjes en die hebben de kinderen ook.Dochter moet ook een boekhouding gaan bijhouden mbt. besteding kledinggeld.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.