Home » Forum » Bankrekening die tegelijk spaarrekening is of niet voor pgb

Bankrekening die tegelijk spaarrekening is, of niet (voor pgb)

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
PGB
Bankrekening die tegelijk spaarrekening is, of niet (voor pgb)

Ik hoor de laatste tijd op de radio spotjes van bankrekeningen die tegelijk spaarrekeningen zijn. En heb op internet gezocht. Maar krijg niet echt duidelijk wat de kosten zijn.
Heeft iemand al ervaring met zo'n bankrekening?

Ik moet voor het PGB namelijk per 1 januari een aparte bankrekening hebben. Nu lijkt het me handig dat het ook een spaarrekening is, ivm de bedragen die gestort worden. Zo heb je nog meer geld voor zorg.
Daarnaast heb ik dus geen bankpas nodig en mag het een internetrekening zijn.

Hoor graag tips of adviezen.

Temet
Gewoon een internetspaarrekening

Dan zou ik gewoon een internetspaarrekening nemen, gewoon bij de ASN ofzo. Daar kan vziw probleemloos naartoe worden overgemaakt, en dan haal je het er zelf weer vanaf als het nodig is. Pasje hoef je toch niet.

Er is een site met de hoogste spaarrentes, ik zou daar eens beginnen. Moet je natuurlijk wel een rekening hebben met onbeperkt vrij opneembaar tegoed.
Ik heb trouwens goede ervaringen met de ASN en dat geldt voor meer mensen hier. Zij vergoeden trouwens ook rente op een gewone betaalrekening.

Groeten,

Temet

Astrid
Ik doe het zo

Je kan toch gewoon geld van je PGB rekening overmaken naar je willekeurige spaarrekening? Ev. via een andere rekening. Ik zet alles wat ik tijdelijk niet gebruik op een spaarrekening. Ik heb voor het PGB van zoon een aparte ING rekening met daar aan een spaarrekening van de ING. Die geeft geen geweldige rente, maar ik vang toch 120,= rente per jaar, die ik dan natuurlijk zelf mag houden. Ik heb dit zo al 5 jaar. Ik zou wel alles strikt gescheiden houden met je gewone rekeningen, anders gaat het echt mis en ben je het overzicht kwijt. Ik ben heel secuur met het PGB geld en houd alles tot op de cent bij.

Mamarijke
Reactie

Ik heb nu dus twee aparte spaarrekeningen waarop ik het zet als ik het geld binnenkrijg op onze eigen betaalrekening. Dat gaat prima (al jaren). Nu echter wordt het per 1 januari verplicht om 2 aparte betaalrekeningen te hebben. Het kan niet gestort worden op een spaarrekening, Temet.

Ik zal me eens verdiepen in de ASN dan. Ben nu bij de Rabobank.

Valkyre
Zowel asn als sns

Beide banken (volgens mij zusterbedrijven ofzo) geven rente op de betaalrekening. Hier ook goede ervaringen met het internetbankieren bij de ASN.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tirza G.
Sns

is 100% aandeelhouder van ASN :-)

Tirza

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.