Home » Forum » Barst van t werk word helemaal volgestampt

Barst van 't werk, word helemaal volgestampt

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jessy
Barst van 't werk, word helemaal volgestampt

Beste lezers,
Sinds 3 jaar werk ik 20 uur per week op kantoor. De laatste tijd is het werk verdrievoudigd. En er is een extra collega bijgekomen. Mijn baas (een vrouw) en de andere collega (een vrouw) en ik werken hoofdzakleijk met zn drieen. Nu is er ook een stagiaire bij gekomen, waar ik ook nog wat extra werk aan heb. Mn baas roept kan je even dit en mn collega (in rang hoger) roept dit moet ook gebeuren afzonderlijk van elkaar, dus ze weten niet de hoeveelheden werk die ik heb. Ik wordt hier bloednerveus van, want 't geeft me niet de tijd om dingen nog een keer na te kijken of het wel goed is. Dus de hoeveelheid en de uren die ik maar heb, gaan ten koste van de kwalitiet van 't werk. Dit is in het laatste beoordelingsgesprek wel ter sprake geweest, maar werd afgedaan als ach daar en daar hebben ze het nog vel drukker. Hoe kan ik dit het beste (zonder kleerscheuren) ter sprake brengen?

Hanne.
Spontane reactie

Mijn eerste spontane reactie is:

nee leren zeggen
ja maar leren zeggen (ja dat kan, maar pas over 2 weken)
laten zien hoeveel werk je doet (dwz dat beide partijen dat van elkaar weten)

amk
Idd nee zeggen

dat werkt hier.
En als zij dan zeggen maar het moet toch, dan moeten zij maar aangeven welke activiteit er uit gaat.
Ik maak lijstjes met dingen die ik moet doen. Dit plan ik in in mijn electronische agenda en als mijn leidinggevende of iemand anders vraagt of ik iets wil doen, zeg ik ja ik ga even kijken wanneer ik het voor je kan doen, pak het lijstje er bij en de agenda en plan het in.
Vervolgens zeg ik dan en dan kan het gereed zijn. Is dat goed?
Nee is natuurlijk het er op volgende antwoord. Dan vraag ik laat maar weten wat ik dan niet moet doen of later. Of ik verwijs door naar mijn leidinggevende als we er samen niet uit komen.

Prulletje
Prioriteit

Ja, handig, twee opdrachtgevers. Heb ik ook een tijd gehad. Wat heb ik gedaan? Aan allebei, het liefst als jullie allemaal bij elkaar zijn, vragen wat de hoogste prioriteit heeft. En dan vechten ze het samen maar uit. Of afspreken dat maar een van de twee jou opdrachten geeft. Dat ze dus eerst samen overleggen welk deel van het werk naar jou gaat.

Prulletje

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.