Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

even niet

even niet

02-08-2011 om 12:13

Bedrijfsarts

Ik werk sinds 3 jaar in de thuiszorg (huishoudelijk).
Vanaf begin dit jaar ben ik meer gaan werken (20 uur). Omdat ik in toenemende mate rug- en heupklachten kreeg, ben ik net voor mijn vakantie naar de huisarts gegaan die me doorstuurde voor rontgenfoto's waaruit o.a. gevorderde artrose bleek. In mijn vakantie ben ik begonnen met fysiotherapie en in de laatste week heb ik met mijn leidinggevende afgesproken om voorlopig 14 uur van de 20 te werken (1 client per dag) en tevens zo snel mogelijk naar de bedrijfsarts te gaan aangezien atrose niet iets is dat over gaat en we ook toekomstgericht moeten denken.
Het gesprek met de bedrijfsarts is inmiddels achter de rug en zijn advies is om na een paar weken weer langzaam op te gaan bouwen.
Nu voel ik zelf dat de vakantie in combinatie met de fysio me goed heeft gedaan. Voor de vakantie was ik er slecht aan toe door overbelasting. Nu heb ik een week 14 uren gewerkt en hoewel het redelijk te doen is als ik heel goed oplet zie ik het beslist niet zitten om uit te breiden omdat het werk voor mij gewoon te belastend is om meer dan 2 a 3 uur op een dag te doen en ik denk dat ik snel weer terug zou zijn bij af. En erger nog, dat door overbelasting nog meer onherstelbare schade wordt aangericht. Wel zou ik graag vervangend werk willen doen en heb dit ook aangegeven bij de bedrijfsarts.

Over een paar weken heb ik een afspraak met mijn leidinggevende en ik ga haar bovenstaande ook aangeven.
Maar het ziekteverzuim is groot bij ons en ik vermoed dat ze het advies van de bedrijfsarts op gaat volgen en dat ze zal willen dat ik ga proberen met uitbreiden in mijn eigen werk.
Wat is nu wijsheid en wat kan ik doen als we het niet eens worden? Meer gaan werken en dan helemaal ziekmelden als het niet gaat? Wat gebeurt er als ik het advies niet opvolg? Kan de huisarts en eventueel de fysiotherapeute hier nog iets in betekenen of kan ik ergens een tweede optinie vragen? M.a.w.: hoe groot is de macht van de bedrijfsarts?

Hopelijk kan iemand me wijzer maken.
Bedankt alsvast.

Als ik jou was

Zou ik als eerste een verwijskaart voor een specialist vragen. Met een specialist sta je wat sterker dan de huisarts en fysio.
Ten 2e zou ik nu het advies opvolgen zodat je laat zien dat je wel wilt. Mocht het niet gaan moet je je gewoon weer ziek melden en dan zal er toch wat moeten gebeuren.

Laat niet je contract omzetten naar minder uren!

Mocht het nooit goed komen zal je voor een deel afgekeurd worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.