Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vic

Vic

10-03-2011 om 12:04

Belastingaangifte voor een ander

Voorheen deed ik de belastingaangiften van ouders en grootouders altijd op papier. Dit jaar heb ik voor mijn vader een digid aangevraagd en wil de aangifte elektronisch doen. Mijn eigen aangifte heb ik al gedownload. Kan ik nu mijn vaders aangifte op dezelfde pc downloaden, met zijn digid, zonder dat mijn aangifte daardoor wordt overschreven?

merene

merene

10-03-2011 om 12:08

Ja dat gaat prima

Ik heb dit vorig jaar ook zo voor mijn moeder gedaan.Voor de zekerheid had ik eerste de mijne verstuurd naar de belastingdienst.
Dit jaar wil ik het ook zo doen.

Vic

Vic

10-03-2011 om 12:20

Het ging net al mis

Ik had mijn eigen aangifte gedownload en toen kreeg ik geen bericht erbij van downloaden vooringevulde gegevens. Toen ik vervolgens alles handmatig erin had gezet en het afsloot, zag ik ineens dat er een apart scherm was geopend met 'downloaden gegevens'. Toen ik dat vervolgens deed, werden wel de gegevens verwijderd die ik juist daarvoor had ingevoerd. Ach, zo blijf je lekker bezig he. Dat was natuurlijk wel hetzelfde fiscaal nummer, dus misschien maakt hij voor een andere belastingplichtige een andere map aan.

Vic

Vic

10-03-2011 om 14:16

Heeft iemand het dit jaar al geprobeerd?

Ik wilde eigenlijk dit weekend mijn vaders aangifte doen, maar wil wel even zeker weten dat die van mij dan niet verdwijnt.

amk

amk

10-03-2011 om 14:29

Van de site van de belastingdienst

DigiD machtigen
Dit jaar doet de Belastingdienst samen met DigiD een proef met DigiD Machtigen. Met een DigiD-machtiging kunt u een ander digitaal machtigen om uw aangifte inkomstenbelasting over 2010 te doen. Met een DigiD-machtiging kan deze persoon ons laten weten dat hij uw toestemming heeft. U geeft uw eigen DigiD dus niet af.

Doet u zelf aangifte?
Dan verandert er voor u niets. U hebt geen machtigingscode nodig, alleen uw eigen DigiD. Als u samen met uw fiscale partner aangifte doet, hoeft u elkaar niet te machtigen. U kunt allebei uw eigen DigiD gebruiken.

Snel naar
•U wilt iemand anders uw aangifte laten doen•U doet aangifte voor iemand anders•Gebruikersvoorwaarden digitaal aangifte doen 2010, DigiD/DigiD Machtigen

Ik zou daar even kijken.

Vic

Vic

10-03-2011 om 14:35

Ja, die ken ik

Volgens mij heeft mijn vader de machtigingscode ook bij zijn papieren gedaan. Maar dat is dan wel wat omslachtig. Hij weet namelijk zelf niet eens zijn eigen digid, die gegevens heb ik aangevraagd. Bovendien wil ik liever niet dat de belastingdienst weet dat ik de aangifte heb ingevuld, en dat zien ze dan natuurlijk ook.

amk

amk

10-03-2011 om 16:31

Die laatste snap ik niet

maar goed, het maakt toch niet uit wie het invult. Bij mijn moeder doet iemand dat van de vakbond.

Niet nogmaals downloaden

je hoeft de aangifte maar 1 maal te downloaden.
als je op open bestand klikt in de aangifte kun je een nieuwe aangifte invullen ,de oude blijft dan ook bewaard.

Yura

Yura

11-03-2011 om 08:47

Digid

Ik vul voor een aantal familieleden de belastingen in. Ze worden al bang als ze een computer zien en nog banger als ze een blauwe envelop zien. Die hebben dus ook geen flauw idee van digid's etc. Die zullen ze dus ook nooit voor andere zaken gebruiken. Ik heb dus hun digid's voor ze aangevraagd en ze hebben zelf geen idee wat het is. Dus dat verhaal van machtigen en geheim houden is toch echt wat teveel gevraagd. Heb het idee dat de belastingdienst de gemiddelde Nederlander behoorlijk overschat wat dat betreft.

Vic

Vic

11-03-2011 om 13:23

Pelle

Het gaat er mij niet om dat mijn vader zijn aangifte door een ander laat invullen, maar dat mijn gegevens dan vermeld staan als invuller van de aangifte. Aangiften van medewerkers worden door de belastingdienst met andere aandacht bekeken dan die van andere belastingplichtigen, en op fouten staan ook zwaardere sancties.

amk

amk

11-03-2011 om 13:36

Dan is het logisch

idd, want ik vroeg me hetzelfde af als Pelle.

Vic

Vic

12-03-2011 om 17:36

Simpel

Op de site van de belastingdienst staat ook de mogelijkheid om nieuwe gegevens te downloaden, voor als meerdere personen op dezelfde pc aangifte doen. Het was even zoeken, maar het is gelukt.

Marian

Marian

12-03-2011 om 22:37

Waar?

Waar is die info precies te vinden? BIj voorbaat dank.

merene

merene

13-03-2011 om 22:01

Gelukt

Ook dit jaar is het me gelukt. Ik heb wel de link van Vic gebruikt. Dank je wel. Nu hoefde ik niet te zoeken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.