Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2010 om 12:27

Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker...

Vandaag gebeld. Ik kreeg weer een beschikking voor het kindgebonden budget voor 2011. Ik zou recht hebben op ruim 500 euro. Leuk....maar ik geloof er niks van. Man en ik hebben een behoorlijk inkomen. Toch kloppen de gegevens op de beschikking wel. Maar voor 2009 zit ik nog steeds terug te betalen, ruim 300 euro heb ik toen gekregen. Ook voor 2010 verwacht ik nog een terugbetaal. Beschikking zegt dat we recht op 90 euro hebben voor 2010, maar ik heb eerder dit jaar 50 euro per maand ontvangen. Dus ook daar vast nog wel een rekening voor. Mijnheer bij het callcenter zegt, als wij dat zo berekenen, dan klopt dat. als het inkomen en aantal kinderen klopt. Ik zeg, ik geloof dat niet....Maar hij is overtuigd van zijn gelijk....Ik ga het maar apart zetten denk ik...

En dan de kinderopvangtoeslag. Daar moeten ze een registratienummer van hebben. Moet je het hele wijzigingsformulier invullen. Kan dat echt niet anders? Nee....Voor een getal van 9 cijfers kan ik nu een heel formulier opnieuw gaan invullen en verzenden met de digid....Nee, leuker kunnen ze het niet maken, maar ook niet makkelijker......AAAAAAARRRRRGGGGGGHHHHHHHH!!!!

vlinder72

vlinder72

30-12-2010 om 12:43

Nasha

Dat registratienummer heb ik ook gekregen. Maar ik heb nog geen verzoek gekregen van de belastingdienst om dat ook door te geven. Wel heb ik een bevestiging ontvangen waarin de toeslag voor 2011 staat. Ook hierin wordt nergens om gevraagd.

Geef jij uit jezelf dat nummer vast door of heb je hiervoor een verzoek ontvangen?

En verder baal ik ook van de belastingdienst. Ik heb nog steeds geen definitieve opgave ontvangen voor de kinderopvangtoeslag over 2009. Wel recentelijk alle gegevens toegestuurd (moest binnen zes weken) maar een reactie ho, maar.

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2010 om 12:49

ik kreeg een brief waarop stond dat ik dat moest doorgeven, anders kan het gevolgen hebben voor mijn toeslag (slik). Dus ik ben nu als de sodemieter bezig. Moet hem straks nog even verzenden maar de digid ligt boven bij de pc....

Fiorucci

Fiorucci

30-12-2010 om 12:51

Nasha

Ik ben ook veel aan het terug betalen van dat kindgebonden budget waar ik zogenaamd recht op had....ik heb de B.telefoon gebeld en het is mij zo uitgelegd: ik kan ervoor kiezen dat het stopgezet wordt, maar als er in de toekomst iets wijzigt, krijg ik niet zondermeer een dergelijke toeslag. Je kunt ook je inkomen fictief verhogen naar bijv. 50.000, dan wordt het stopgezet. Als dan achteraf blijkt dat we minder verdienen en er recht op hebben, krijg je het alsnog met terugwerkende kracht over dat jaar. Dat heb ik dus gedaan.

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2010 om 13:05

Fictief verhogen

heeft vrees ik dan ook weer gevolgen voor mijn kinderopvangtoeslag....en dat is een bedrag dat ik harder nodig heb....die paar tientjes kindggebonden budget ga ik dan wel apart zetten en betaal in 1 keer terug de volgende keer....

Fiorucci

Fiorucci

30-12-2010 om 15:17

Nasha

Mja, dat is wel waar ja, ik kreeg behalve het kindgebonden budget ook zorgtoeslag die ik terug moet betalen, dus voor mij is het wel een oplossing..:)

maan.

maan.

30-12-2010 om 19:25

Hier ook terugbetalen

Hier ook dit jaar een (flinke) naheffing omdat we teveel kindertoeslag hadden ontvangen. Vind het dan ook erg vervelend dat we voor 2011 wederom een voorafberekening hebben gehad waarvan ik weet dat we daarover vast wel weer zouden moeten terugbetalen.

Ze gaan altijd van verouderde gegevens uit, en die zijn niet zomaar even te wijzigen. Heb ik eens geprobeerd maar dat kan alleen als je een digid hebt en die heb ik niet, dus laat maar waaien.

Het irritantste vind ik dan nog dat alles bij de belastingdienst in drievoud lijkt te gaan. Eerst kondigen ze aan dat je teveel hebt ontvangen, daarna gaan ze het bevestigen, en vervolgens in brief drie de uitleg hoe het betalen cq verrekenen werkt. Het lijkt wel of ze de TNT sponsoren..

Moet toch wel leuker kunnen volgens mij (én makkelijker)

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2010 om 19:31

het is heel simpel...er hoeft alleen maar een 9-cijferig nummer bij mijn gegevens ingevoerd te worden...that's it. En dat kindgebonden budget, doe dat lekker bij de gewone aangifte, heb je dan in 1 keer een extraatje, als je er recht op hebt dan...

Chippie

Chippie

30-12-2010 om 21:43

Vlinder

2009? Ik heb nog steeds geen definitieve beschikking (en dus het geld) over 2008.
In het formulier van 2009 ontbrak een deel. Maar dat kan niet meer gewijzigd worden. Ik moet bezwaar maken op het moment dat ik de definitieve beschikking krijg (wrs ergens in 2028 ofzo...)

Fiorucci

Fiorucci

31-12-2010 om 08:50

Maan

Ik heb de belastingtelefoon gebeld en zij hebben de gegevens gewijzigd, zonder digid ofzo. Ik heb dus ook bericht gehad dat ik 0 euro krijg in 2011..:)

Puck

Puck

31-12-2010 om 11:06

Hier ook een zooitje

De kindertoeslag heb ik nu geloof ik voor elkaar dat ik die niet meer krijg. Maar de kinderopvangtoeslag is hier een gebed zonder eind. Ik dacht voor oudste in de zomer opgegeven te hebben dat hij per 1 augustus niet meer naar de bso zou gaan, maar kennelijk heb ik daar zelf wat fout gedaan en is dat niet goed doorgekomen via Digid. Oke, kan gebeuren en dan moet ik dus terugbetalen. Geen probleem mee en vervolgens alsnog kind afgemeld. Daar ook bericht van gekregen. 1 week later krijg ik de voorlopige beschikking voor 2011: staat oudste daar weer keurig vermeld. Belastingtelefoon gebeld: blijkt dat ik hem na 1 november heb afgemeld en dan kan dat niet meer gecorrigeerd worden voor 2011. Of ik het nog maar een keer wil doen. Verder zijn ze nu tot 2x toe de gegevens kwijtgeraakt die je moet opsturen over de bso met de definitieve kosten van 2009. Krijg ik na die 2e keer een brief dat ze de opgave 2009 niet hebben ontvangen en dat ik het hele bedrag van 2009 terug moet betalen. Weer gebeld: ja daar kunnen wij niets aan doen, stuurt u maar het bezwaarschrift uit de bijlage op met de bso-gegevens en de definitieve opgave. Die is nu dus voor de 3e keer opgestuurd. Ondertussen duizelt het me van alle bedragen die ik krijg, terecht terug moet betalen, onterecht in mijn maag gesplitst krijg. Volgens mij is de belastingdienst een steeds grotere onoverzichtelijke puinhoop aan het worden.

Vic

Vic

31-12-2010 om 11:39

Jaja

Ik heb alle variaties al een keer meegemaakt. Het meest absurde vind ik dat ik al een tijdje k.o. toeslag terugbetaal over 2008, terwijl ik nog geen definitieve beschikking heb ontvangen. Ik dacht van wel, maar de terugbetaling bleek op grond van een 'herziene definitieve voorschotbeschikking'. Gisteren ben ik erachter gekomen dat ik mijn inkomen voor 2010 en 2011 verkeerd heb opgegeven. Geheel mijn eigen fout natuurlijk, maar dat gaat ook weer zoveel administratieve rompslomp opleveren ;-(

Ik hoor het ook overal

Ik hoor om me heen ook veel problemen met die toeslagen. (hier persoonlijk niet) vooral van mensen die veranderingen in hun persoonlijke situatie hebben gehad. Volgens mij gaat het écht niet goed bij de belastingdienst.
groeten albana

fryskdumke

fryskdumke

02-01-2011 om 10:03

Nasha, wat ik doe

Ik zet de zorgtoeslag en het kindgebondenbudget gewoon stop. De kinderopvangtoeslag laat ik wel gewoon doorgaan want dat bedrag is te groot. Je kunt de toeslagen over 2010 aanvragen tot 1 april 2011. Zodra ik dus ons inkomen weet vraag ik voor 1 april de toeslagen aan. let op dit kan niet na 1 april, tenzij je uitstel hebt. Daarna zet ik dat geld apart en pas als ik de definitieve beschikking binnen heb mag ik aan het geld komen.

Ja het is een zootje bij de belastingdienst. Ik heb in 2008 regelmatig met ze gebeld over de kotoeslag die volgens mij veel te hoog was. Nee hoor mevrouw, het klopt echt is mij 4 keer verzekerd. Inmiddels de definitieve beschikking binnen en ja hoor ik kan een fors bedrag terug betalen. Ach leuker kunnen ze het ook niet maken.

Nasha 1st

Nasha 1st

02-01-2011 om 14:30

Stopzetten?

Hoe doe je dat dan?

fryskdumke

fryskdumke

02-01-2011 om 17:00

Stopzetten doe je zo

Je gaat naar het programma aanvragen/wijzigen van de betreffende toeslag.
Bij de vraag of je een wijziging wil doorgeven op de toeslag die je nu al krijgt antwoord je ja. Daarna krijg je automatisch de vraag of je het wilt stopzetten. Daar vink je ja aan en daarna verstuur je de aanvraag.

Nasha 1st

Nasha 1st

02-01-2011 om 17:14

dan ga ik dat voor dat kindgebondenbudget doen, wat ik weet gewoon dat ik daar geen recht op heb. en voor april 2012 zal ik dan nogmaals voor 2011 de berekening doen, of ik er voor in aanmerking kom. (zo doe jij dat toch?)

fryskdumke

fryskdumke

02-01-2011 om 19:28

Nasha,

dat klopt zo doe ik het. Het garandeert niet dat de belastingdienst geen fouten meer maakt, het risico op terug betalen wordt alleen veel kleiner.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.