Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

kersenboom

kersenboom

26-10-2011 om 17:13

Beperkt of volledig casco verzekeren?

Wij hebben een nieuwe auto aangeschaft en moeten dus voor de levering de verzekering regelen.

Nu vraag ik me af of het handiger is om de nieuwe auto volledig casco te verzekeren of beperkt casco (het verschil is best groot in de premie vind ik).

Wie is hier een beetje in thuis en kan ons adviseren?

Vic

Vic

26-10-2011 om 18:57

Risico

Je moet bedenken of je het risico kunt en wilt dragen voor het geval je zelf je auto total loss rijdt. Dus of je een paar duizend euro achter de hand hebt voor een andere auto. Mijn auto (7 jaar oud) is ook nog steeds all-risk verzekerd, maar ik vind de premie zo laag (19 euro p/mnd) dat ik het daarvoor nog even zo aanhoud. Dan krijg ik in ieder geval de dagwaarde terug als ik zelf mijn auto in de sloot zou parkeren o.i.d.

Ligt eraan

Zelf doe ik altijd alleen WA, ik heb geld achter de hand voor als er wat gebeurd met mijn auto. Laatst had ik door eigen schuld veel schade aan mijn vrijwel nieuwe auto, dat was wel even slikken. Aan de andere kant rekende mijn man me voor hoeveel geld ik aan premies heb uitgespaard in de 20 jaar dat ik rij, toen was het bedrag een schijntje daarvan.

Vic

Vic

26-10-2011 om 20:48

Ha p

Durf jij dat wel irl te vertellen, dat je auto nog casco verzekerd is? Ik word er altijd een beetje over uitgelachen ;-) Maar voor 240 euro per jaar vind ik het wel best. Mijn auto zal hopelijk nog wel een dagwaarde hebben van ca. 3500, dus dan kan ik heel veel jaren verzekeren eer ik dat bij elkaar heb uitgespaard. Plus dat ik de afgelopen drie jaar maar liefst 3 keer schade door een ander heb gehad (terwijl ik stilstond, dus zelfs niet een beetje mijn schuld). Dan is het wel fijn als je auto gelijk gerepareerd wordt en je ook nog vervangend vervoer krijgt, zonder extra gedoe of kosten.

Rosase

Rosase

26-10-2011 om 22:33

All risk

Heb het bij de aankoop van onze laatste auto nog een laten narekenen en bij ons scheelt het netto nog geen 10 euro per maand per auto. Voor dat geld ga ik echt niet moeilijk doen.

Beide auto's zijn ouder dan 10 jaar.

kaatje43

kaatje43

02-11-2011 om 12:34

Zeker volledig casco

Ook bij verhaalschade ben je beter uit. Want de jouw maatschappij wil echt zijn geld wel hebben. Vaak heb je ook dat de eerste 2 jaar je auto tegen nieuwwaarde is verzekerd. Als je hoog in de bonus/malus zit scheelt het niet zo veel hoor per maand.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.