Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Binnenkort functioneringsgesprek

Bij mijn sollicitatie had ik destijds niet met de directeur gesproken. Ik wil graag carrière maken binnen de organisatie waar ik nu zit. Is het verstandig dit nu al te gaan aankaarten? Ik zit er nog maar een jaar.

liat

liat

30-06-2012 om 10:58 Topicstarter

Heeft iemand nog andere tips

hoe ik een managementpositie kan krijgen? Misschien een goede coach of een goed boek?

Kaaskopje

Kaaskopje

01-07-2012 om 00:30

Bij een functioneringsgesprek

is het juist de bedoeling dat je praat over het verleden, heden en de toekomst. Mocht je de baan van de directeur willen, dan zou ik daar niet over praten:-), maar je mag best laten merken dat je graag wilt doorgroeien naar andere functies met meer verantwoordelijkheid.

amk

amk

01-07-2012 om 20:38

Eisen

welke eisen worden er bij jullie aan een managementfunctie gesteld?
Bij ons kom je de sollicitatieprocedure niet eens in als je niet minimaal HBO+ bent met enkele jaren ervaring.
Die afwijzing krijg je al van het sollicitatiesysteem die je personeelsgegevens w.o je opleidingsniveau checkt tov de vacature waar je op solliciteert.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

01-07-2012 om 21:18

Hmm

Een coach of een goed boek lijkt me niet de juiste zoekrichting. Wat houdt die beoogde managementpositie precies in?
Ik zou in het functioneringsgesprek aankaarten dat je ambities hebt om door te groeien en bespreken wat de mogelijkheden zijn.
Daarvoor alvast nadenken wat je nodig hebt voor zo'n positie? Heb je alle competenties in huis? Laat je dat ook zien? Zo niet, welke opleiding/cursus heb je nodig om bij te scholen? Val je op in de organisatie? Word je gevraagd voor projecten? Zorg dat je jezelf in the picture speelt zodat ze niet om je heen kunnen.

Annet

Annet

01-07-2012 om 21:30

Ik wil best meedenken

maar niet via dit forum.
Als je wilt, kun je mij mailen op [email protected]

Tinus_p

Tinus_p

01-07-2012 om 21:35

Tsja

Liat:
"Ik wil graag carrière maken binnen de organisatie waar ik nu zit. Is het verstandig dit nu al te gaan aankaarten? Ik zit er nog maar een jaar."
Daar is eigenlijk -net zoals je vraag naar coach en boek- niet 1-2-3 een antwoord op te geven, omdat veel afhangt van bedrijfsbeleid en bedrijfscultuur. Ik ben t eens met Kaaskopje, meestal is een f-gesprek een goed moment om over zoiets te beginnen. Maar vraag eens voorzichtig rond op je werk -wat is 'normaal'? Is er snelle doorstroming richting management, of juist helemaal niet?

Even zo

Even zo

01-07-2012 om 22:38

Ja, tuurlijk aankaarten. Als je wacht totdat de kant voorbij komt dan is ie allang gegrepen door anderen die hem gewoon grijpen als de kans voorbij komt. Ik ben na, 1,5 jaar in een hogere managementfunctie (20 man aansturen)íngerold.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.