Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

onderneemster

onderneemster

30-05-2012 om 09:26

Boekhouder haakt ineens af

Ik huppel hier al heel wat tijd rond, maar ivm herkenbaarheid even zo.

Ik heb nu bijna 4 jaar een eigen zaak. En vanochtend kreeg ik de mededeling dat ik uit moet kijken naar een andere boekhouder! Nou ja...
Ik betaal per maand een vast bedrag en daarvoor zou hij de kwartaal BTW doen en de jaarrekening. Dat eerste doet ie naar veel aandringen en vaak te laat.(waarbij ik in de stress zit en hij nu de boete betaald) Dat laatste heeft ie 1 x gedaan, want de rest heeft hij uitstel voor aangevraagd. Dat zou beter zijn boekhoudtechnisch.
Maar, ik heb er toch voor betaald? En als ik nu een andere boekhouder zoek, dan vrees ik dat ik dubbel aan het betalen ben omdat die jaarrekeningen nog gedaan moeten worden. Heeft iemand hier tips voor mij?
Ik voel me een beetje in de zeik genomen.

Onderneemster

kamille

kamille

30-05-2012 om 10:12

Tip

Zoek zo snel mogelijk een betere boekhouder. Ik heb ook zo'n persoon meegemaakt, die slaagde er zelfs in om spullen kwijt te raken, wat mij ook geld ging kosten!
Ik heb via mijn netwerk toen een boekhouder gevonden die precies gespecialiseerd was in "mijn soort" bedrijf, en die was veel beter én goedkoper. Ze vond zelfs nog een fors aantal posten waarmee ik belasting kon terugkrijgen die de vorige boekhouder over het hoofd heeft gezien. Ik heb een zwarte vlek wat boekhouden betreft, maar volgens haar waren het fouten die echt onvergeeflijk waren voor een boekhouder. Verder heeft ze ruim vóór 1 april de jaaraangifte afgehandeld.
Dus: spring in je netwerk, roep het rond op je sociale netwerken, dat je op zoek bent naar een boekhouder die bij jouw bedrijfsprofiel past. En wees blij dat je van deze lutser verlost bent!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.