Home » Forum » Brief belastingdienst over kindgebonden budget

Brief belastingdienst over kindgebonden budget?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Carmen
Brief belastingdienst over kindgebonden budget?

Er lag vandaag een brief van de belastingdienst in de bus. Wij hebben geen recht meer op "kindgebonden budget". Maar dat hebben we nooit aangevraagd, en nooit gekregen. En de datum boven de brief is 28 december 2009. Dus... er is ergens iets flink fout gegaan in de computer bij de belastingdienst, denk ik. Zijn er meer die deze brief hebben gekregen?

Carmen.

Polly Shearman
Ja ik

idd 28 december 2009
ik krijg het wel!

Caillic
29 december 2009

En natuurlijk ook toekenning.

Carmen
Aangevraagd?

Hebben jullie het wel zelf aangevraagd? Of komt het bij jullie ook uit de lucht vallen?

Caillic
Automatisch verlengd

Ik had het al, en op basis van de ongewijzigde gegevens, wordt het dus automatisch verlengd. dat vind ik niet raar. Alleen de datum. Alsof de post per ongeluk te vroeg de deur uit is gegaan. ;)

Pham
Yep

Hier een drastische vermindering.

hebben het nooit aangebraagd, automatisch gekregen omdat we in het bestand stonden i.v.m kinderopvangtoeslag (volgens mij.)

Ook hier een datum verstuurd in de toekomst (29 december 2009.)

Gr Pham

Puck2
Hier ook

Ik heb ook een brief gehad dat ik wel OOK VOLGEND JAAR recht heb op (een beetje) toeslag. Raar, want een paar weken terug kreeg ik een brief waarin stond dat ik alle toeslag over 2008 terug moest betalen ivm te hoog salaris.

Carmen
Juist

Een flinke computerstoring dus. Net zoals een paar jaar geleden, toen ineens bij bijna iedereen een verkeerd bankrekeningnummer op de brief stond. Het zal zich vanzelf wel oplossen. We krijgen waarschijnlijk binnen een paar dagen een excuusbrief :-)

Carmen.

Fiscusje
Geen storing

De belastingdienst zet altijd een datum (soms ver vooruit) vooruit op hun aanslagen/beschikkingen. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen het op tijd krijgt. Zo komen straks de voorlopige teruggaves van 2010 en die zijn gedateerd op 15 januari... Zo gaat dat al jaren.

Doordat de datum nog in de toekomst ligt, heb je langer tijd om bezwaar te maken. Indien van toepassing dus...

M-choice
Ook

Kreeg ook een brief dat ik geen KIT meer kreeg omdat mijn inkomsten te hoog zijn. Vreemd want mijn inkomsten zijn niet echt veranderd....

Gaat toch ergens iets niet goed. We wachten het maar weer af.

amk
Verstandig

de belastingdienst rekent gewoon met allerlei gemiddelde percentages. Dat zijn dezelfde percentages waar de CaO onderhandeliningen mee ingegaan worden. (Ben er nu zelf mee bezig)

En je bent verder zelf verantwoordelijk om dat te corrigeren.
Ik vul altijd bewust veel te hoog salaris in, weet ik zeker dat ik niet terug hoef te betalen.

En ze kijken wie er mogelijk recht op heeft, omdat veel mensen deze toeslag vergeten aan te vragen. Ook dat vind ik een goede service.

Kim30
Automatisch

Ik kreeg in 2008 automatisch een klein bedrag per maand. Heb het toch echt niet aangevraagd omdat ik toch wel wist dat we er geen recht op hadden.

Dus in 2009 "mocht" ik het dus terug betalen. Meteen voor 2009 maar stop gezet.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.