Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vic

Vic

12-09-2010 om 15:53

Bso heeft boekhouder nodig

Ik ging vanmiddag eens zitten voor noodzakelijke administratieve klusjes. Nou, de zin daarin is alweer verdwenen. Ik moest een formulier kinderopvang 2009 invullen en de jaaropgaven insturen. Omdat de bso alle opvanguren van twee kinderen bij elkaar had geteld, moest ik dat splitsen. En kwam er dus vervolgens achter dat de optelling van de maanden niet klopte! Dat was me al eerder opgevallen bij maandfacturen, dan stonden daar verschillende bedragen op waarvan de optelling niet klopte. Ik heb de persoon die de administratie doet toen aangeraden om haar facturen in excel te maken i.p.v. word, heeft ze dus niet naar geluisterd.
De bso is drie jaar geleden opgestart door een stel enthousiaste dames met veel ervaring in de kinderopvang. Zij vormen nu de directie en doen alle bijkomende werkzaamheden zelf. Volgens mij kunnen ze de administratie beter uitbesteden, maar hoe maak je dat op een tactvolle manier duidelijk?

Uhhh

Boze brief schrijven waarin je uitlegt wat er gebeurd is, wat dat voor jou betekent en dat je hier niet blij mee bent. Ik weet niet hoe klantvriendelijk ze voor de rest zijn, maar dit zou toch een duidelijk signaal moeten zijn dat er daar iets zou moeten veranderen op administratief gebied.

Ik weet niet hoor, maar hoe moeilijk kan het zijn?! Ik vind het een beetje knullig overkomen.

Bij mijn BSO worden de uren voor een heel jaar opgeteld en dan door 12 gedeeld. En zo betaal ik dus iedere maand hetzelfde bedrag. Mijn contract is ook zo opgesteld. Wellicht een tipje voor jouw BSO. Ervan uitgaande overigens, dat de optelling dan wel goed gaat ;-).

Vic

Vic

12-09-2010 om 22:26

Dees

Ja, hier ook hoor. Ik betaal in principe elke maand hetzelfde bedrag, tenzij ik een paar uur vso heb afgenomen (dat komt er dan bij). Ze hebben het dus gewoon niet goed opgeteld. Had ik ook al kunnen zien toen ik de jaaropgaaf kreeg (totaalbedrag stond 8400 terwijl ik bijna 1000 euro per maand betaal), maar heb er toen niet op gelet. Ik heb dus ook wel eens een factuur gehad waarop ze de bedragen per item (kind 1, kind 2, vso) niet juist hadden opgeteld. Het is allemaal makkelijk op te lossen door een rekenprogramma te gebruiken, in plaats van handmatig factuurtjes in word te maken.

Vic

Vic

14-09-2010 om 22:02

Het wordt wat genant

Ik heb (wel snel) de nieuwe jaaropgaaf gekregen. De directrice van de bso vertelde dat mijn berekening ook niet klopte, en de aantallen/bedragen weken weer af (haar man had het ook nog nagerekend). Ik heb het berekend in excel, en mijn dochter laten narekenen met rekenmachine. Mijn optelling klopt dus echt wel. Het scheelt maar 30 euro, dus ik voel me wel een beetje een zeurpiet.

Echt niet

30 euro is 30 euro. Dat is best een bedrag om je druk over te maken, zelf als het minder dan 1% is van wat je op jaarbasis moet betalen.

Bij de bakker ga je toch ook geen 32 euro voor een brood betalen omdat zij een fout maken?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.