Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

liora

liora

12-02-2011 om 21:10

Budget vraag

Hoi,

Wat vinden jullie een lekker budget per maand voor een gezin met 1 moeder en twee kinderen (7 en 1 jaar) om uit te geven aan:
Cadeautjes
Dingetjes voor in huis
Uitstapjes
Lunchen
Koffie
Tijdschriften/kranten
Uitgaan (bioscoop, uit eten)

Dus een beetje de franje in het leven.

Liora

rozenstruikje

rozenstruikje

12-02-2011 om 21:31

Nou

Een lekker budget lijkt mij zo'n 1000 euro? Of mag het nog meer?
Ik begrijp je vraag niet helemaal. Je geeft wel heel veel zaken op die in dat budget moeten passen. Elk ding wat je noemt kan ook nog heel erg in prijs varieren. Bijv. hoeveel cadeautjes per maand wisselt sterk, en voor sommige cadeautjes geef ik meer uit (verjaardag eigen kind) dan aan andere cadeautjes (partijtje klasgenootje). Dingetjes voor in huis, bedoel je dan een kaarsje ofzo? Of ook meubels? Dat maakt nogal een verschil.

Overigens is mijn benadering andersom. Ik kijk wat er binnenkomt aan salaris en toeslagen, wat er vanaf moet (huur, water-gas-electra, boodschappen, verzekeringen, dat soort vaste lasten en ook jaarlijkse dingen zoals schoolgeld, overblijfgeld, die verreken ik per maand). Het bedrag wat overblijft, dat geef ik uit aan al die dingen die jij hierboven noemde. Soms een maand wat meer en soms een maand wat minder. Kleding voor de kinderen koop ik vooral veel in het voorjaar en najaar. En uitjes heb ik meer in de zomermaanden.
Wat ik eerst deed, was op de eerste van de maand dat gehele bedrag pinnen en dan kon ik altijd in mijn portemonnee kijken hoeveel ik nog had. Nu pin ik bijna alles ter plekke. Ik heb zo ongeveer in mijn hoofd wat ik per maand kan doen en wat niet en dat gaat dus vrij goed. Overigens ben ik ook alleenstaand met 2 kinderen en heb ik geen hoog inkomen, maar geen idee of ik laag of gemiddeld ben want ik weet de norm niet.

Maar waarom wil je het weten? Vind je dat je te veel of te weinig geld uitgeeft?
Want wat heb je er nu aan om te weten hoeveel de gemiddelde alleenstaande vrouw/ het gemiddelde gezin hieraan uitgeeft? Het bedrag wat je kunt uitgeven is direct gerelateerd aan je inkomen en vaste lasten.

Rozenstruikje

liora

liora

12-02-2011 om 21:36

Nou

Ik heb hiervoor 120 euro per maand en dat vind ik zo weinig. Ik vraag me af of dat inderdaad weinig is of dat ik een beetje verwend ben.

Voor cadeaus is het gemiddeld, dus is ook voor cadeaus voor de kinderen. Niet voor grote uitgaven als meubels nee.

Liora

Marinke

Marinke

12-02-2011 om 21:55

Lastig

Ik gebruik €270-€ 300 voor boodschappen voor 1 volwassene en 2 kinderen en dan heb ik nog ongeveer €325 over. Maar dit is naast wat jij noemt ook voor benzine, kleding en onverwachte dingen. ook moet de tso er nog af (€20,- p/m). Ik ben altijd blij als ik nog iets over heb voor iets extra's :). Kranten en tijdschrfiten doe ik niet aan.(Ben lid van de bieb) Of ik leen ze. Cadeaujes is voor kinderen € 5,- -€ 7,50 (vriendjes). Vriendinnen rond de € 10- €15,- en mijn eigen kinderen rond de € 50,-. Financiële meevallertjes zet ik gedeeltelijk opzij en gebruik in gedeeltelijk voor iets extra's. Dure uitstapjes (dierentuin ect) ongeveer 2 keer per jaar, subtropisch zwembad ongeveer 4 keer per jaar, film met kids 3 keer per jaar en zelf met vriendin ongeveer 4 keer per jaar. En hopelijk 1 keer per jaar dagje sauna. Zomervakantie wordt grotendeels door oma bekostgd die meegaat :).
Heb je zo een beetje een idee?

Groetjes Marinke

Kaaskopje

Kaaskopje

12-02-2011 om 21:55

Dat hangt toch helemaal van je budget af?

Ik kan wel zeggen dat honderd euro acceptabel is, maar een Gooische Vrouw of 'Oud Zuid' heeft aan 500 euro per maand misschien lang niet genoeg. Dus de vraag is wat je na aftrek van alle noodzakelijke kosten overhoudt en wat je met dat 'restant' wilt doen. Als je kiest om niet echt op vakantie te gaan, maar verspreid over het jaar leuke dingen te doen, kun je per maand voor meer 'luxe' kiezen. Filmbezoek: 25 euro, als je elke week een hapje wilt eten 25 euro (als je het simpel houdt), theater betaal je vaak ver vooruit, hangt af van het soort voorstelling. Leesvoer 50 euro per maand (met de krant erbij). Dingetjes voor in huis koop je niet elke maand denk ik, maar vooruit: 25 euro. Cadeautjes hangt af voor wie en hoeveel. Wij doen standaard rond 15 euro, ook voor kinderen. Er zijn niet veel kinderen in onze familie/vriendenkring, dus dan is 15 euro te doen. Eigen kind 50-100 euro. Man/vrouw, ook zoiets. Uitstapje: afhankelijk waarheen. Het hoeft niet elke maand groot te zijn. Ik ken niet alle prijzen uit mijn hoofd, maar met een UITSTAPJE ben je toch al snel 40-70 euro of meer kwijt aan entree (voor jou en je oudste) en uiteraard eet, snoep en drink je het een en ander, dus 60-100 euro ben je zo kwijt. Voor een eenvoudiger uitstapje kan het van gratis gemiddeld 50 euro denk ik. Een ruwe berekening brengt mij op gemiddeld 200 euro per maand als je elke maand lijst met genoemde onderdelen wilt. Ik denk dat de realiteit is dat je dat lang niet elke maand zult uitgeven. Als je ervoor kiest om 1 of 2 keer op vakantie te gaan kun je ervoor kiezen om 'thuis' gewoon simpele activiteiten te doen en in de vakantie naar pretparken en kindgeschikte musea te gaan. Maar dit kun je allemaal zelf het beste beoordelen.

liora

liora

12-02-2011 om 21:57

Marinke

Ja dank je! Het is voor mij zonder kleding en zonder benzine.

dc

dc

12-02-2011 om 22:09

Mijn idee

Cadeautjes - gemiddeld 10 euro voor anderen
10 euro voor eigen kinderen (dus verjaardag/kerstscadeau's inbegrepen)

Dingetjes voor in huis - wat voor dingetjes?

Uitstapjes - 60 euro

Lunchen - 20

Koffie - 10

Tijdschriften/kranten - 5

Uitgaan (bioscoop, uit eten) - 100

Maar ik doe het andersom. Ik kijk hoeveel geld er gaat naar vaste lasten, en hoeveel ik wil sparen, en hoeveel er dan naar luxe dingen kan.

rozenstruikje

rozenstruikje

12-02-2011 om 22:18

Liora

Ik heb ongeveer 250 euro per maand over van mijn inkomen na aftrek van vaste lasten en vaste dingen zoals boodschappen, kleding en reiskosten voor werk. Maar van dat bedrag moet ik ook nog dingen betalen zoals de fietsenmaker, overige reiskosten (altijd met OV), sport.
Dus we hebben niet echt gelijke kostenposten. Wat scheelt is dat de vader een groot deel van alle kosten van de kinderen betaalt. Ze zijn ook een paar dagen per week bij hem, wat mij dan weer geld scheelt bij de supermarkt. Echter in die dagen ga ik juist dingen ondernemen zoals naar de film of uit eten en dat kost weer geld.

Kun je nog besparen op uitgaven? Goedkopere boodschappen doen, abonnementen weg, verwarming wat lager, dat soort dingen?

Rozenstruikje

liora

liora

12-02-2011 om 22:43

Pelle

Het is zonder verjaardagen eigen kinderen (dat gaaf van spaarrekening), zonder abo's en zonder vakantiegeld. Met dat laatste bedoel ik dat ik meestal in de zomervakantie drie weken vrij neem en dan doen we natuurlijk veel meer leuke dingen maar die gaan van speciaal opzij gelegd geld.

Maar dan nog is het echt niet veel. Ik zie momenteel geen andere posten waarop ik kan besparen, maar ga nog eens extra kritisch kijken.

Liora

fladder

fladder

13-02-2011 om 01:17

Ligt eraan...

Ik heb ooit geleerd: als je een uitgave gaat doen, bereken dan hoe lang je ervoor hebt moeten werken (en als je het goed wil doen, reken dan ook reistijd en -kosten mee, representatiekosten, etcetera, dan valt je netto uuropbrengst soms nog lelijk tegen). Erg relativerend! ;-) "Is het me dat waard?"

Er zijn maanden dat ik niks over heb. Lunchen/koffie drinken, bioscoopje, dat soort dingen doe ik zelden. Maar soms heb ik wel eens een extraatje of een meevaller en dan doe ik het wel.
Voor mij is het een sport om zo goedkoop mogelijk te leven. Ik ga naar AH, maar het is een uitdaging om maaltijden samen te stellen uit producten met een 35%-sticker erop. We hebben één abo in huis: de Donald Duck.
Cadeautjes: ligt eraan hoe close we zijn en wat op dat moment mijn financiële draagkracht is. Een vriendje krijgt 7-10 euro. Ik heb een heel kleine familie, waarvoor ik wel meer uitgeef, maar dat varieert per jaar.
Dingen voor in huis: ik koop wel eens kaarsen of bloemen. Deen Supermarkt heeft voor weinig geld opmerkelijk mooie bloemen en planten, daar hoef je niet voor naar een dure bloemist! Meer heb ik eigenlijk niet nodig.
Uitstapjes kan je zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil. Erg geliefd is hier het "stadslandgoed" met koeienboerderij en kwekerij, dat klinkt saai, maar er is o.a. een minijungle (www.kemphaan.nl) waar ik zelf ook altijd opnieuw van geniet.
Ik ga niet naar pretparken, omdat die te duur zijn. Vakanties zijn ook zo low budget mogelijk, maar ik moet erbij zeggen dat ik tijdens vakantie weinig luxe nodig heb, dat scheelt ook, en animatieteams en zo zijn aan ons niet besteed, terwijl die in veel gezinnen toch wel een must zijn om ontspannen te kunnen genieten. Verder gaan we nooit langer dan een week. Kost me hoogstens een paar honderd euro. Veel googlen en rondvragen, en de SVR is ook een leuke bron van goedkope plekjes (niet alleen voor kampeerders!). Ik heb wel eens twee weken op iemands huis gepast, dat was erg leuk!
Kranten koop ik nooit. Tegen de tijd dat ze verschijnen is het nieuws al oud. Ik lees liever www.kranten.com of nu.nl, en voor het lokale nieuws heb ik ook enkele sites. Tijdschriften, tja, dat is mijn zwakte ;-) Meestal kan ik me wel inhouden, maar als ik bezwijk, is het voor zo'n dure glossy als Oog of Tableau (over kunst; wie nog een oud exemplaar kwijt wil mag me mailen op [email protected]!). Die bewaar ik ook alsof het een boek is. Damesbladen krijg ik van mijn moeder.
Uitgaan: heel zelden. Hoogstens een paar keer per jaar. Ik weet dat er half mei een nieuwe Pirates of the Caribbean aankomt en dat dat voor ons een absolute must is ;-) maar daar moet ik nu al rekening mee houden, want met twee pubers (en waarschijnlijk extra geld vanwege de lengte) hakt dat er flink in. Drinken smokkel ik wel mee in een grote handtas (hetzelfde merk als ze daar verkopen, maar dan in de supermarkt gekocht) en popcorn delen we met ons drietjes (grote bak, dat dan weer wel).
Kleding probeer ik tweedehands te scoren, wat niet meevalt nu de jongens herenmaten hebben, maar ik ben niet te verlegen om soms eens om me heen te vragen of iemand nog iets heeft liggen. En zo niet, dan haal ik het uit de uitverkoop. Met een laag inkomen is merkkleding een no go area, met pubers is de Wibra en Zeemaan ook not done, maar af en toe hebben zaken als Bristol en Scapino ook leuk uitverkoop en daar nemen de heren genoegen mee ;-)
De sauna bezoek ik gemiddeld eens per jaar.
Je ziet: iedereen heeft zijn eigen prioriteiten! Natuurlijk zijn die inkomensafhankelijk, maar ook smaakafhankelijk. Toen ik nog meer verdiende betaalde ik graag veel geld voor een flesje Lush Karma, maar hield ik wel low budget vakanties en kocht ik in de supermarkt zoveel mogelijk afgeprijsd eten. Een ander gaat veel liever naar een all in vakantie maar koopt een parfummetje bij het Kruidvat. Of iemand wil regelmatig dingetjes voor in huis en vervangt die ook regelmatig, niet uit spilzucht maar omdat hij/zij dat leuk vindt om regelmatig dingetjes te veranderen. En weer een ander leeft al 25 jaar in hetzelfde interieur, maar eet regelmatig buiten de deur.
Als je wil besparen: heb je al spaarlampen? Daar heb ik ooit een enorme smak centen mee terugverdiend! Indien mogelijk de droger wat minder gebruiken. De bekende truukjes als auto minder gebruiken en vaker fietsen, sportscoolabonnement opzeggen en zelf voor je lichaamsbeweging zorgen (fietsen, wandelen of investeren in een Wii fitness). Tweedehands dingen kopen i.p.v. nieuw. Standbyknopjes uitzetten en laders uit het stopcontact halen als ze niet gebruikt worden. Niet uit eten gaan, maar met het hele gezin een driegangendiner maken (wel lastig met kleine kinderen). Je verzekeringen doorlopen en vergelijkingen maken. Je abonnementen heroverwegen (ooit hebben we de krant opgezegd omdat we te vaak een half of niet gelezen krantenstapeltje hadden liggen).

Maar qua bezuinigingen zijn er al vele postings geschreven dus ik val waarschijnlijk in herhalingen ;-)

(PS: het beroemde Schema van Claudia ken je al?)

Fiorucci

Fiorucci

13-02-2011 om 07:59

Tja

Er zijn ook zat mensen die 120 euro per mnd voor dergelijke zaken heerlijk luxe vinden, daar kun je weinig algemeens over zeggen denk ik?

Massi Nissa

Massi Nissa

13-02-2011 om 09:23

Ook zoiets

Liora, wij hebben ook iets van 100 euro per maand voor de leuke dingetjes - ik denk sinds januari zelfs minder omdat sommige rekeningen omhoog zijn gegaan (kinderopvang, energie etc). De vraag is in mijn ogen echter niet: wat is genoeg, maar: wat wil je? Uitstapjes kunnen klauwen met geld kosten of geheel gratis zijn. Cadeautjes varieren van dertig cent voor bellenblaas tot 150 euro voor een Playmobiel manege.
Zet eens op een rijtje wat jij voor jezelf en de jongens graag elke maand wilt. Bijvoorbeeld: 1x samen lunchen in de stad bij de Delifrance, elke week verse bloemen op de keukentafel, enzovoort. En bekijk dan of je met veel creativiteit dat uit je budget kunt halen.
Ik vind het wel een goede vraag trouwens, want dit soort extraatjes zijn de eerste dingen die erbij in schieten in krappe tijden, terwijl ze toch ook erg belangrijk zijn voor je welzijn. Nou ja, ik kan niet voor anderen spreken, maar ik krijg zelf altijd energie van een leuk uitstapje of een klein cadeautje voor een ander of iets bijzonders in huis, juist omdat het bij ons ook niet zo vaak voorkomt.
Groetjes
Massi

jds

jds

13-02-2011 om 09:48

Spaarpotje

Wij hebben in principe geen geld over voor leuke dingen. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat we van de extra's (vakantiegeld en 13e maand) de leuke dingen doen!
Daarbij krijgen we redelijk wat geld terug van de belastingdienst, waar we dan ook leuke dingen van doen.
Oftewel: 3x per jaar wordt er kwistig met geld omgegaan (extra dingen voor de kids, spullen voor het huis, dagje(s) uit (ook al zijn die bijna niet te betalen met 5 personen in ons geval).
Overigens hebben wij maar 1 abo (tv-gids) en verder hebben we alles opgezegd.
(en mochten jullie het je afvragen: van de KB worden de zwemlessen betaald en de rest gaat naar een langdurig spaarplan....)

Kaaskopje

Kaaskopje

13-02-2011 om 13:21

Jds

Niet uit kritiek hoor:-)), maar juist de tv programmering is iets wat je heel makkelijk via internet kunt vinden. Bijvoorbeeld www.tvgids.nl.

Vic

Vic

13-02-2011 om 14:04

Lastig

Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel ik 'over' heb voor de franje in het leven. Dingetjes voor in huis heb ik opgenomen in mijn begroting, omdat mijn huis nog helemaal niet af is. Daarvoor staat 100 euro per maand, maar in de praktijk geef ik niets uit óf ineens 1000 euro voor een nieuwe kast ;-) Volgens mij heb ik per maand zo'n 1300 euro te besteden voor boodschappen, benzine en allerlei dingetjes. In die allerlei dingetjes zit dan bijvoorbeeld ook nog de overblijf (20 euro per kind per maand), en mijn krantenabo (80 euro per kwartaal). Kleding koop ik van de kinderbijslag.

Tja welke waarde hecht je eraan.

Als je koffie buitenshuis drinkt en daar erg van geniet moet je dat vooral blijven doen ! Ik geniet persoonlijk erg van een lekker belegd broodje, tegenwoordig hebben ze op de instantie waar ik werk nieuwe catering met heerlijke broodjes en verse sapjes, dus ik neem niets meer mee van huis. Welke dingen maken jouw leven net even fijner, die moet je behouden !

Ik hoef echt niet vaker met zijn viertjes op een uitje, zeker niet naar betaalde uitjes.

Meer troep in huis wil ook niet, wel sparen voor verbouwingen en nieuwe meubels.

Hier 1 abo op de krant, wel een paar goede doelen, consumentenbond en lidmaatschap politieke partij heb ik opgezegd, tijdschriften zeer zelden die lees ik bij mijn schoonouders of mijn ouders.

Bloemen koop ik nooit, ik heb een orchideeenfetish maar die staan hier ook 3 maanden voor 40 euro voor 3 stuks, ik koop nu wel weer regelmatig bloesemtakken, blijven langs staan, iets van 15 euro voor een maand.

Lunch met dochter doe ik om de maand. Daar geniet ik erg van, shoppen en lunchen met mijn oudste is erg gezellig.

Kadootjes, tja ik heb denk ik minder vrienden en kennissen dan jij. Kadootjes voor volwassenen rond de 20 euro (fles wijn, bos bloemen, schoonheidsetje), zussen circa 30 euro, ouders circa 30 euro. Kinderfeestjes rond de 8 euro, geboortes en kinderen van vrienden rond de 15 a 20. Als je daar minder aan uit wil geven zou ik dat zeker doen, dat zullen ze vast wel begrijpen !

Uitgaan proberen we keer of 4 per jaar samen te doen, lukt niet altijd. Concert, film of samen uit eten, oppas, bij elkaar vaak duur dus slaan we het weer over. Dit zou bij ons hoger op de prioriteitenlijst moeten komen, maar in de prakijk vind ik de uitgaven voor de kinderen toch belangrijker.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

14-02-2011 om 11:35

120

120 Euro per maand vind ik ook niet echt veel. Maar het is maar net welke eisen je stelt. Ik koop vrijwel geen tijdschriften meer, heb er heel veel bewaard en lees gewoon de oude opnieuw ;-) En ik neem af en toe een goedkoop proef-krantenabonnement. En ipv elke week bloemen heb ik een mooie plant voor op tafel gekocht, die staat er wel een paar maanden. Sinds mijn oudste het tekenen en knutselen heeft ontdekt heb ik verder geen dingetjes voor in huis nodig.

Cadeaus voor kinderen koop ik voor tussen de 5 en 10 euro, voor vrienden vaak gezamenlijk en dat is dan ook rond de 10 euro. Voor mijn moeder bijv. geef ik wel meer uit, zo'n 200 euro ofzo, maar dat is ook omdat zij heel veel voor mij doet en een middag op mijn oudste past.

Uit eten, lunchen en koffie drinken doe ik zo vaak mogelijk, maar eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat dat momenteel heel weinig is. Uit eten doe ik bijna nooit, lunchen misschien 2 keer per maand en koffie drinken ook zoiets. Ik hoef me in elk geval nooit af te vragen of ik het me wel kan veroorloven.

Overigens merk ik wel dat dit soort dingen in A'dam veel goedkoper zijn dan in mijn woonplaats, dat vind ik dan wel weer jammer.

Ik weet trouwens niet eens precies hoeveel geld ik voor deze dingen heb, moet weer eens met het schema van Claudia aan de slag.

Vic

Vic

14-02-2011 om 11:50

120 euro

Ik heb nog eens zitten denken, en volgens mij zit ik niet boven de 120 euro. Lunchen op mijn werk is ongeveer 10 euro per week. Als ik onderweg lunch, kan ik dat altijd declareren. Uit eten met collega's (2 a 3 keer per jaar) is altijd low budget, en inclusief borrelen ben ik dan zo'n 40 euro kwijt. Weekendjes weg en uit eten met mijn vriend hoef ik niet zelf te betalen. Met de kinderen heb ik niet voor 50 euro per maand uitstapjes. In vakanties gaan we wel eens zwemmen, maar dan hebben ze een vakantietarief van 5 euro inclusief patat, drinken en snoep. Een pretpark doen we max 2x per jaar. Dan neem ik drinken en koekjes mee, maar we eten ook patat en een ijsje ter plaatse.

liora

liora

14-02-2011 om 12:36

Claudia

Hoi Claudia,

Ik heb nu op advies van een andere forummer Open Office. Zou je me nog een keer jouw schema willen sturen alsjeblieft?

Liora

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-02-2011 om 22:56

Franje

Tijdschriften/kranten en cadeautjes vallen feitelijk ook onder huishoudgeld, net als boodschappen (Nibud http://www.nibud.nl/uitgaven/besparen/bespaarplan.html).
Hoeveel huishoudgeld je hebt hangt af van je inkomsten en je vaste lasten. Wat er daarna overblijft kun je gebruiken om te sparen en/of om "luxe" uitgaven van te bekostigen. Uiteraard moet je ook rekening houden met dure maanden zoals december en maanden waarin je wat extra's krijgt zoals vakantiegeld.
Ikzelf (alleenstaand moeder met een zoon van 10 en een inkomen op bijstandsniveau) heb 275 euro per maand aan huishoudgeld en daar moet alles van gekocht worden, ook kleding, cadeautjes etc. Sparen zit er vooralsnog niet in en uitgaan of op vakantie gaan ook niet (gelukkig heb ik een vakantiebeurs gekregen dus of ik alleen of wij samen gaan voor het eerst in 10 jaar er even echt op uit;-). Geen tijdschriften of andere abonnementen. Een of twee keer per jaar gaan we een dagje naar een pretpark of de bios bijvoorbeeld mbv kortingsbonnen en dan uit eten bij de Mac. Dat is dan ook super genieten!
Ik moet erbij zeggen dat ik net 5 jaar in de schuldsanering heb gezeten dus ik hoop dat de financiele situatie tzt verbetert en ik wat meer financiele ruimte krijg zodat we ons idd wat meer "franje" kunnen veroorloven want altijd maar iedere cent drie keer moeten omdraaien is niet leuk.
Dus tja, 120 euro per maand voor dit soort "luxe" zaken is in mijn ogen riant... Maar het is allemaal dus relatief en het hangt ook af van je prioriteiten en waar je al dan niet genoegen mee neemt.

Claudia B

Claudia B

15-02-2011 om 11:16

Liora

Natuurlijk wil ik het schema mailen, maar waar mag het heen :-)?

Groetjes,
Claudia

liora

liora

15-02-2011 om 11:25

Mail

Hoi Claudia,

Had jij zelf niet een speciaal mailadres? Dan mail ik je vanaf daar prive.

Liora

Sancy

Sancy

15-02-2011 om 14:15

Claudia

Zou je het schema ook naar [email protected] willen mailen? Dank!

Claudia B

Claudia B

16-02-2011 om 10:40

Liora

je kunt me inderdaad ook mailen:
[email protected]

Groetjes,
Claudia

Claudia B

Claudia B

16-02-2011 om 10:41

Sancy

het schema is naar je onderweg.

Groetjes,
Claudia

liora

liora

16-02-2011 om 12:58

Claudia

Ik krijg de mail terug, klopt het adres wel?

Claudia B

Claudia B

17-02-2011 om 16:46

Klopt

ik heb de namen omgedraaid :-(
[email protected]

Groetjes,
Claudia

Claudia B

Claudia B

19-02-2011 om 12:09

Liora

Lukt het nog steeds niet? Het mailadres moet nu toch werken.

Groetjes,
Claudia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.