Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Evenzo

Evenzo

01-08-2011 om 14:30

Carriereswitch?

Even onder een andere nick...

Toevallig loopt hierboven een draadje over een twijfelaar op het werk, ik ben er ook zo een. Ik werk al sinds mijn afstuderen (15 jaar geleden) in de ICT, een totaal andere richting dan mijn studie destijds. Het was een tijdje leuk en spannend: veel geleerd, groei in kennis en salaris. Inmiddels ben ik drie werkgevers verder, en krijg ik steeds meer tegenzin in mijn werk.
Ook ik ben vandaag net terug van de vakantie. En hoewel ik het tussen mijn collega's prima naar mijn zin heb, staat al het werk me tegen. Ik loop al een tijdje met vage wensen om iets totaal anders te gaan doen. Een soort vlucht eigenlijk, want wat wil ik dan, wat kan ik dan?

Ik heb talenten, dat zeggen mijn vrienden, en ik zie er een paar zelf ook wel. Maar hoe kun je je geld verdienen met (nu nog) een hobby? Hoe zet je de stap uit zo'n sleur en de zekerheid van een vaste baan naar iets nog totaal onduidelijks? Ik studeer ook naast mijn baan en gezin, en dat doe ik met veel energie en plezier. Het gaat me ook goed af. Maar de energie die ik tijdens de studie, thuisactiviteiten en hobbies voel, ben ik op kantoor totaal kwijt. Ik ben cynisch geworden over mijn werk, vind alles onzinnig geneuzel.

Vandaag heb ik de neiging om gewoon vroeg op te stappen en morgen weer te zien wat de dag brengt. Maar dat gevoel heb ik steeds vaker. Wat moet ik hier nou mee?

Primavera

Primavera

02-08-2011 om 14:40

Eerst studie afmaken

Hallo Evenzo,
Ik kan niet uit je berichtje opmaken of je nu iets voor jezelf wilt beginnen of dat je naar een andere baan wilt uitkijken. Ik raadt je zowiezo aan om eerst je studie af te maken, want als je je nu op iets nieuws en onzekers stopt is de kans groot dat die in het gedrang komt.
Als je naar een andere baan op zoek bent kun je het beste solliciteren als je nog een baan hebt (staat beter op het cv) en zonder studie ernaast ben je flexiebieler in tijden en uren.
Als je iets voor jezelf wilt beginnen dan kun je dat het beste doen als je je daar dan ook vollop kan richten en ik zoiu dat niet aanraden om naast een studie en gezin erbij te proberen doen.
Realiseer je verder dat werk voor de meeste mensen gewoon een manier is om rond te kunnen komen en energie en plezier voor hen altijd al uit hobbies of dingen daarbuiten moeten komen. Jouw probleem is wel een beetje een luxeprobleem. Als je helemaal geen idee hebt wat je wilt doen, blijf dan lekker zitten waar je zit voor het geld en je cv, kijk ondertussen rond en orienteer tot je weet wat je dan wel zal willen doen.
Groeten Primavera

Evenzo

Evenzo

02-08-2011 om 15:54

Reactie

Dank je Primavera voor je reactie.

Ik studeer echt voor mijn lol en die studie past nu ook naast mijn baan en gezin, dus ik verwacht niet dat die in de weg zit als ik iets anders begin. Je hebt wel gelijk dat alles energie kost en een nieuwe baan (loondienst, ik ben niet goed in zzp zijn vrees ik) vraagt in het begin veel meer energie. Maar deze studie duurt nog minimaal 3 jaar (met vrijstellingen) en ik denk 5 jaar (omdat ik vakken wil volgen ipv vrijstelling aanvragen). Dat is wel lang in een baan zonder lol.

Je zegt ook precies wat ik vaak roep: werken doe ik alleen om geld te verdienen. Lol maken doe ik daarnaast. Ik betaal de leuke dingen met het salaris. Een luxeprobleem, ik weet het.

Maar ik mis voldoening. Ik mis het gevoel dat mijn werk ertoe doet. Ik weet niet wat ik wel zou willen, maar je advies neem ik ter harte. Ik blijf maar zitten (en niets nuttigs doen) en ga me oriƫnteren op wat ik wel wil.

Het klinkt allemaal zo gemakkelijk, helaas. Elke werkdag sleep ik mezelf vooruit, doe bijna niets en voel me schuldig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.