Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Loona

Loona

19-05-2009 om 21:55

Collega "gouden" handdruk

Even maar onder een andere naam. Mijn oudere collega wordt ontslagen. Waarom komt er niet echt uit, hij functioneert goed. Wel is het zo dat ons werk zo verandert dat hij waarschijnlijk over een jaar ofzo niet veel meer te doen zal hebben omdat hij zich niet veel meer zal ontwikkelen.

Na heel gedoe is hij dan zelf zover dat hij ook wel weg wil. Hij zal een bedrag meekrijgen. Hij heeft rechtsbijstandsverzekering maar die is erg traag met alles.

Waar zou hij goed advies kunnen krijgen over het bedrag(je) wat hij meekrijgt? Hij wil graag zeker weten dat het niet van een aanvullende uitkering afgetrokken zal worden. Hij probeert wel ander werk te krijgen (is echt een harde werker van zichzelf) maar dat zal op zijn leeftijd (60) niet meevallen.

Jakiro

Jakiro

19-05-2009 om 23:10

Salaris

De gouden handdruk wordt gezien als salaris, je betaald er gewoon loonbelasting etc. over. Als het bedrag heel hoog is (boven de 50.000) kan je het het beste in een stamrecht storten.
Het wordt niet van je uitkering afgetrokken omdat het tijdens je dienstverband wordt uitgekeerd door je werkgever. In het eerste geval telt het ook mee voor de berekening van de hoogte van je uitkering.
In het tweede geval betaal je geen belasting, maar zijn er wel regels aan het opnemen van geld verbonden en de belasting hierover (en betaal je geld voor het oprichten van een stamrecht)
Een redelijk goede berekening van de ontslagvergoeding is je jaarsalaris (incluis vakantiegeld en dertiende maand etc.)gedeeld door 12 maal het aantal jaren dienstverband maal de "schuldfactor" (1 voor beiden schuld aan ontslag, 2 voor schuld voor werkgever en 0 voor schuld werknemer)
Jakiro

amk

amk

20-05-2009 om 10:33

Vakbond

dit is nu typisch zo'n vraag waarbij de vakbond van grote waarde is.
Zij geven bij dit soort akkefietjes gespecialiseerde juridische ondersteuning.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.