Home » Forum » Compensatie eigen risico

Compensatie eigen risico

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sandra
Compensatie eigen risico

Afgelopen zaterdag ontving mijn buurvrouw een brief van het CAK . Daarin werd haar verteld dat ze in aanmerking komt voor compensatie eigen risico ivm langdurig medicijn gebruik .
Nu ben ik zelf sinds 2005 diabeet en slik vanaf dat moment daar medicijnen voor.
Ik kan niet echt wijs uit de site maar wat ik ervan begrijp is dat je dit niet zelf aan hoeft te vragen( heeft de buuf ook nooit gedaan ) maar als je er voor in aanmerking komt dit vanzelf gaat. Krijg ook het formulier voor 2008 niet uitgeprint. 2009 heb ik direkt ingevuld. Wie niet waagt wie niet wint immmers.
Wie heeft hier ervaring mee, gaat dit inderdaad zomaar vanzelf en zo ja, waarom dan bij mij niet ???

Groetjes Sandra

Vic
Ook een vraag

Weet ook iemand waar ik een overzicht kan vinden van de fkg's waarmee je in aanmerking komt voor compensatie?

Jesse_1
Vic

bedoel je deze (folder van CAK wanneer je in aanmerking komt)
http://www.hetcak.nl/public/Bestanden/Internet/FOLDER%20CAK-CER2009%20LR...
of deze (lijst met de stoffen)
http://www.trosradar.nl/fileadmin/redactie/docs/20090302_Medicijnlijst_C...
[Merkwaardige lijst overigens: er staat bijvoorbeeld Methotrexaat op bij reuma, maar die slik je maar eens per week, dus max 52x per jaar.]
Jesse

joos
Ik ook

mijn vader en ik krijgen allebei ook zo´n brief en in november het bedrag overgemaakt. Nooit iets voor aan hoeven vragen.

Jesse_1
Sandra

In principe gaat het vanzelf, maar als je geen bericht krijgt en je meent dat je in aanmerking komt, dan kun je het aanvragen.
Succes, Jesse

Sandra
Raar

Ik vind het zo raar. Ik slik al sinds 2005 3x daags 500 mg metformine .En dat voor diabetes type 2 . Volgens de folder zou ik er dan voor in aanmerking komen denk ik maar waarom gaat het bij een ander dan vanzelf en bij mij niet. Een groot raadsel dus. Heb vandaag de aanvragen voor 2008 en 2009 de deur uit gedaan dus ik ben benieuwd.

jippa
3 jaar?

Ik kreeg de brief ook vanzelf en dit jaar voor het eerst. Ik hoorde ergens dat je 3 jaar bepaalde medicijnen moet gebruiken i.v.m. een chronische aandoening en dan ook nog boven een drempel-dosis om in aanmerking te komen. Ik had zelf niet eens door de de regeling bestond eerlijk gezegd.

Charlotte1
Ik ook

Ik kreeg vorig jaar ineens een brief dat ik 50 euro kreeg als compensatie vanwege mijn dagelijks medicijngebruik (thyrax). Het grappige was, dat in de brief stond, dat ik tegen het besluit, dat ik dus geld kreeg, in bezwaar kon gaan. Haha, ken niemand die bezwaar maakt tegen het feit dat ie geld krijgt....
Heb dit jaar nog niks gehoord, ik ben benieuwd.

groetjes van Charlotte

jippa
Arts

De arts moet bij het recept aangeven dat het medicatie betreft voor een chronische aandoening, misschien kan het daar mis gaan? In principe moet het vanzelf gaan. En bezwaar maken, ja ha ha dat was ik ook niet van plan.

sus-anne
Ook

ik krijg het sinds drie jaar,er lag drie jaar terug gewoon een brief op de deurmat,waarin stond dat ik 50 euro zou krijgen.
ik heb nooit iets aangevraagd.
vorige week kreeg ik de brief ook al weer,nu is het bedrag 54 € geworden. )en nee,ik ga geen bezwaar maken)

Vic
Al drie jaar?

Ik had er ook nog nooit van gehoord. Nou stonden mijn eigen pilletjes ook niet in de lijsten, maar mijn moeder heeft een hele waslijst aan medicijnen incl. insuline. Voor zover ik kan zien moet zij dus zeker in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

sus-anne
Eigen risico

je krijgt uiteraard alleén de compensatie ,als je elk jaar je eigen risico(a € 165)volledig hebt betaald.
dus al gebruik je medicijnen wegens een chronische aandoening,en die medicijnen worden gewoon vergoedt,dan heb je geen recht op compensatie.

Sandra
Waar

Kan ik dan zien welke medicijnen voor deze tegemoetkoming in aanmerking komen. Ik kan alleen een lijst met aandoeningen vinden . Misschien dat het hem daar dan in zit.Overigens betaal ik al jaren mijn hele eigen risico, helaas.

Guinevere
Ziekten

De ziekten waar het voor geldt staan wel genoemd in de folder. Hier is de juiste link naar de folder van 2010: http://www.hetcak.nl/public/Bestanden/Internet/CER_2010.pdf
En het gaat over de medicatie die je in 2008 en 2009 hebt gebruikt. Ik had er niet op gerekend, maar vind het niet erg om 54,- terug te krijgen. Vergeet alleen niet dat je het eerst hebt mogen betalen in de vorm van je eigen risico, dus de blijdschap is beperkt. Bovendien mocht ik eerst van alles bij de belasting aftrekken ivm chonische ziekte/aandoening, dat mag nu ook al niet meer.

Guinevere
Pelle

Dat kan ik ook nergens terugvinden inderdaad. Ik denk dat ze daar niet op controleren? Maar je kunt er wel vanuit gaan dat je dat eigen risico hebt betaald, als je chronisch medicatie moet gebruiken.

Jesse_1
Medicatie (sandra)

bovenin het draadje geef ik al een link naar de lijst met stofnamen waarvoor de compensatie geldt:
http://www.trosradar.nl/fileadmin/redactie/docs/20090302_Medicijnlijst_C...
Jesse

Sandra
Fijn

Al deze reacties. Metformine staat dus in die lijst dus waarom ik nooit bericht gekregen heb,geen idee? Maar de aanvragen zijn de deur uit dus nu maar afwachten.

Gr. Sandra

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.