Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lynna

Lynna

23-03-2011 om 17:34

Conflict met garage

Twee weken geleden heb ik mijn auto naar de Ford-garage hier in het dorp gebracht voor apk en beurt. Ik kreeg hem terug met een radio die het niet meer deed. Het jaar daarvoor waren na de apk ook alle instellingen uit de radio verdwenen, dus ik ben eerst thuis in de handleiding gaan kijken en heb de volgende morgen gebeld. Pas een paar dagen later kon ik heen gaan omdat ik moest werken. Deden ze heel erg moeilijk. Echt een ja-nee verhaal, ik weet heel zeker dat die radio nog werkte, ik rij namelijk altijd met radio aan, zij voelden zich niet verantwoordelijk voor een radio. Uiteindelijk zouden ze een frontje gaan bestellen om iets uit te testen. Ik hoorde alsmaar niks, heb nog een uitgebreide mail gestuurd en vanmorgen gebeld. Heel verhaal weer, uiteindelijk hebben ze een nieuwe radio voor me besteld die ik tegen inkoopsprijs kreeg en die ze er gratis inzetten (5 minuten werk). Die radio kost me wel 82 euro.

Ik baal zo enorm, ik lever iets heel in en krijg het kapot terug. Ze voelen zich daar niet verantwoordelijk voor en het kost mij 82 euro.

Is er nog iets wat ik kan doen? Die garage ziet mij niet meer terug.

dc

dc

23-03-2011 om 20:21

Importeur

Ik zou een mail of brief naar de importeur sturen. Die kunnen soms nog wel eens wat als de garage is aangesloten bij het officiële netwerk. Ze zijn wettelijk niets verplicht, dus hou dat in gedachten bij het opstellen van je brief. Een aardige zal meer voor elkaar krijgen dan een eisende (heb zelf bij een klantenservice van een importeur gewerkt).

http://www.ford.nl/Contact

Afzettterij

Klinkt een beetje als afzetterij en dat de garage zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Zoiets is inderdaad een welles nietes verhaal, en dat schiet niet op.

Heeft de garage op eigen initiatief een nieuwe radio voor je besteld? Ben je daarmee akkoord gegaan?
Als je het daar niet mee eens bent maar je bent wel akkoord gegaan met het bestellen en afnemen tegen inkoopsprijs, dan heb je het nakijken denk ik.

Maar je zegt dat je dit de vorige keer ook hebt gehad? Wat raar, klinkt als een soort kortsluitinkje dat gemaakt wordt?

Misschien heeft het zin om naar een andere garage te gaan en het eens voor te leggen, wat zij vinden? Misschien is een nwe radio helmaal niet nodig?

Groet, Moppeke

Anwb

Ben je ANWB lid? Dan zou je daar advies kunnen vragen bij de afdeling rechtshulp.Is gratis, alleen voor leden .

Kiki

Kiki

24-03-2011 om 22:56

Pff, praat me er niet van, stomme garages

Wij het wisselen van mijn winterbanden kwamen ze erachter dat de wielmoeren er niet waren.
Ja, die geeft de garage altijd terug mee naar de klant. Dan zitten ze dus in mijn auto. Nee dat zaten ze niet, ik kon nieuwe krijgen, maar dat kostte me 40 euro.

Uhm hoor eens, ik heb ze niet uit de achterbak gehaald, ik weet niet eens hoe wielmoeren eruit zien, als ze niet in de auto zitten heb ik ze nooit gehad en ga ik er zeker niet voor betalen.

Ja, maar daar konden ze niet verantwoordelijk gehouden voor worden, zij waren immers de vestiging in Den Haag en ik had de winterbanden gehaald bij de vestiging in Delft (terwijl ze eerder die week mij verzekerde dat het echt niet uitmaakte waar ik mijn zomerbanden om liet zetten, want dat ze een garage waren)

Uiteindelijk midden in de discussie. Hij ging zijn baas al halen, belde mijn man en ik deed boos mijn verhaal. En mijn man zei dat ze gewoon in de auto lagen in de achterbak. Kon niet missen.
Dus ik ga zelf eens in die achterbak kijken en zie inderdaad één dichtgetaped doosje met het logo van die garage.
Rararara Wat zou dat nou zijn?

Ongelovig pak ik het uit de auto en vraag hem of dit de wielmoeren zijn die hij zocht, vraag hij nog "Ja, inderdaad, Nooouuuu waar komen die nou vandaan!?!"

Ik: "Het is inderdaad vreemd he dat je het niet kon vinden, Het is immers lastig zoeken, wielmoeren in een verder lege achterbak"

Ik geloof dat hij wel door had dat ik niet heel blij met hem was en hij probeerde zich nog onhandig te verdedigen

"jaha, ik was natuurlijk op zoek naar een zakje en niet naar een doosje enne we kunnen natuurlijk niet zomaar de hele auto doorzoeken, wegens privacy enzo"

Maar goed, ik heb mijn zomerbanden weer, ze hebben de wielmoeren nu wel met de winterbanden opgeslagen of niet want weet je wat nou uiteindelijk het lollige van het verhaal is.

Wat ik daarna in mijn achterbak vond! Dat doosje met die wielmoeren.

Wat ik me nu dus afvraag, heb ik nou alsnog nieuwe wielmoeren gekregen? Of bedoelen zij met goed opbergen dat ze de winterbandenwielmoeren in hetzelfde doosje in mijn achterbak gemikt hebben (onder het mom van, dat ging de vorige keer ook zo goed)

Ik denk dat ik het niet wil weten en in november als ik ze terugwissel de strijd er wel weer over aanga.

Rosase

Rosase

24-03-2011 om 22:57

Bij onze ford

Blokkeert iedere keer als de accu los is geweest de radio. Dat is een beveiliging, om er voor te zorgen dat een evt. dief er niets aan heeft. Om de radio te deblokkeren heb je een speciale pincode nodig (die ook verkrijgbaar is bij de Fordgarage). Kan het zijn dat het zoiets is, of doet ie echt helemaal niets?

Bij een blokkade gaat ie namelijk wel aan, maar doet helemaal niets en vraagt bij alles wat je doet om de code. Herkenbaar?

Ken het ook.

Wij hebben hetzelfde gehad met onze vorige auto een Renault. Wanneer de auto voor een beurt moest of keuring kwam ie terug met een geblokeerde radio. Dan moest de pincode worden opgegeven en een heel ingewikkelde procedure worden gevolgd voor ie het weer deed.
Daar kwamen we 2de jaar trouwens pas achter.Toen wist een monteur het en hebben we uitgevogeld wat de pincode was en het boekje alle stappen gevolgd en inderdaad!
Maar wij hadden er niet zo'n last van.......wij draaiden toen altijd c.d.'s, we hebben dus een jaar zonder radio gedaan. Overigens had de garage ons toegezegd het uit te zoeken óf ons een nieuwe te geven. Maar dat kwam in de vergetelheid ook omdat het ons niet zoveel kon schelen.
Het had te maken met het onderbreken van de stroom (dus accu) waardoor die radio-c.d.speler op tilt sloeg.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.