Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Effie

Effie

08-11-2009 om 10:26

Cv met gat

Door de discussie hierboven vroeg ik me wat af. Ik heb een CV zonder relevante werkervaring of werkervaring op mijn niveau. Moet ik dan bijvoorbeeld wel een student-assistentschap vermelden als dat het enige is dat met mijn studie te maken heeft, of geldt dat dan als onbelangrijk bijnbaantje? Of gaat het CV vanwege het gebrek aan werkervaring en continuïteit sowieso meteen de prullenbak in?

Ellen Wouters

Ellen Wouters

08-11-2009 om 11:36

Ja hoor

Als je geen of weinig werkervaring hebt zou ik zo'n studentassistentschap zeker vermelden!
En of het CV meteen de prullebak in gaat, ik weet het niet. Dit is een moeilijke tijd om in te solliciteren, maar ik heb ook wel eens een baan gekregen zonder ervaring in die functie, terwijl er 90 sollicitanten mét ervaring waren!

Effie

Effie

09-11-2009 om 09:44

Dank je

Dat biedt wat hoop. Ik word nooit zo vrolijk van uitspraken van recruiters. Of van advertenties waarin het onmogelijke wordt gevraagd.

Maar ookal heb ik niet de juiste ervaring, dan heb ik natuurlijk altijd nog een gat (eigen keus, weet ik), terwijl het nog maar de vraag is of mijn kennis meer op peil gebleven zou zijn als ik in de tussenliggende periode broodjes verkocht zou hebben... Het is nu meer op peil dan in dat geval, maar als je gelijk in de prullenbak belandt kun je dat nooit toelichten.

jippa

jippa

09-11-2009 om 16:21

Cv gaten

Ha Effie,
Ik zit nogal eens aan de wervende kant. Gaten in CV's zijn vooral vervelend als ze niet worden uitgelegd. Als je een helder verhaal hebt dat dat gat verklaart is er niet zoveel aan de hand. Nog beter is als je aangeeft wat je ervan geleerd hebt.
Studentassistent word je meestal omdat men je een goede student vindt. Vermelden dus!
Tja en dat het met ervaring makkelijker solliciteert is natuurlijk zo, maar daardoor moet je je vooral niet laten afschrikken. Veel succes
Jippa

Gat

hoi
ik ben een paar jaar tbm geweest en nu weer een leuke, goede baan gekregen. was eigenlijk geen enkel probleem. het feit dat ik ff thuis ben gebleven voor mijn kinderen (toen net geboren tot een paar jaar oud) was een prima verklaring. Wel zijn ze dan geïnteresseerd in of je denkt nu wel een goede balans tussen prive en werk te kunnen vinden, met opvang enzo, kunnen bang zijn dat je na 2 weken gewerkt te hebben weer liever thuis zit. kortom: straal uit dat je weer heel graag aan het werk wil, motivatie! dan maakt het gat niet zo veel meer uit.

Volgens mij geldt hetzelfde voor ervaring: bedenk waarom het bedrijf jou toch zou moeten aannemen, waarom jij een aanwinst bent voor het bedrijf. zelfverzekerdheid dat jij de goede kandidaat bent voor deze baan uitstralen en de bereidheid om te leren doen soms meer dan ervaring!

Succes
Gruffalo

Inge M

Inge M

09-11-2009 om 22:46

Wat heb je extra te bieden?

Toevallig heb ik net iemand aangenomen voor een mbo parttime baan waarop mensen met een vwo - hbo opleiding op reageerden. Hier zaten ook mensen zonder de juiste eraring bij.
Het is iemand geworden zonder de juiste ervaring maar wel met de juiste fexibiliteit qua werkuren en met een goed denkniveau.
Denk na wat jij extra te bieden hebt. In mijn selectie was het belangrijk dat iemand meer kon werken buiten de schoolvakanties tijdens drukke weken en niet of weinig tijdens de schoolvakanties. Veel vrouwen met kinderen vinden maximaal 24 uur werken op die manier ideaal. Maar voor anderen zijn die weken van 24 uur (flexibel in te vullen) toch te veel.

Effie

Effie

10-11-2009 om 09:36

Gruffalo

Fijn, 'mag' dat nog tegenwoordig, tbm geweest zijn? Je krijgt soms wel een andere indruk ;-)
Maar ik ben dus niet alleen tbm geweest als ik me weer op de arbeidsmarkt begeef (nu nog niet hoor! maar ik informeer me wel alvast), mijn werkervaring bestaat dus uit werk onder mijn opleidingsniveau dat ik tijdens mijn studie heb gedaan - en een beetje erna. Ik kan dus niet even opfrissen en weer terug. Met twee universitaire studies heb ik ook al geen 'beroep', maar van die voor velen vage vaardigheden, hè?
In feite ben ik twee keer voor de arbeidsmarkt gevlucht: eerst in een tweede studie en toen in kinderen. Ik weet niet wat ze daaruit concluderen, maar het zal vast niets goeds zijn :-)

jippa

jippa

10-11-2009 om 14:16

"wat ze concluderen"

De kunst is volgens mij om voor te zijn wat "ze" concluderen en te bedenken wat jij erover over het voetlicht wilt brengen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.