Home » Forum » De uwv klaagbank

De uwv klaagbank

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Minet
De uwv klaagbank

Aiaiai wat kan het toch moeilijk zijn om gewoon je werk te doen als je bij het UWV werkt.
Omdat ik nog ww-rechten heb stuur ik keurig elke 4 weken mijn urenbriefje op, met daarop de gewerkte uren per week. Ik doe dat altijd op de datum waarop de periode afloopt, dus keurig op tijd.
Vorige maand kwam ik terug van vakantie, en vond maar liefst 3 urenbriefjes van het UWV tussen de post, allemaal ontvangen in 1 week, omdat ik mijn urenbriefje over de laatste periode niet had instuurd, en ik kreeg alsnog de kans om dat te doen.
Klinkt heel aardig, maar.....de WW over die betreffende periode stond inmiddels gewoon op mijn rekening, al voordat de 3 urenbriefjes weer naar mij gestuurd waren.......zonde van hun tijd, hun werk, hun portokosten.
Ik heb alles genegeerd, en de periode erna keurig weer op de laatste dag van die periode het urenbriefje ingevuld en verzonden. Na anderhalve week een brief, ik had mijn urenbriefje niet ingestuurd! Of ik maar even bijgaand formulier in wilde vullen waarom ik dat niet had gedaan, en ik hem alsnog meesturen. Heel andere werkwijze als de periode ervoor dus.
Gelijk de telefoon gepakt, de dame van het UWV keek het na, en inderdaad, mijn urenbriefje was 2 dagen na afloop van de periode keurig ontvangen, alles was dus gewoon in orde, maar.......of iktoch nog even het formulier wilde terugsturen en vermelden dat ik telefonisch te horen had gekregen dat alles oke was. Goed, hop dan maar, formulier ingevuld en geretourneerd. Gisteren telefoon........: Hoe had ik dat zo in kunnen vullen, want het was helemaal niet in orde! Mijn urenbriefje was er niet, dus ook geen uitkering deze periode! Eehhhhhh, misschien moet u even beter de boel nakijken??? Oja......u heeft hem inderdaad netjes optijd ingestuurd, hij is alleen hier nog niet verwerkt......(14 dagen na ontvangst). We maken het vandaag nog voor elkaar , uw ww wordt morgen overgemaakt!
Pfffffffff, wat een gedoe door fouten van de UWV-kant. Ik heb als startend ZZP-er echt meer aan mijn hoofd dan bezig gehouden te worden door het UWV!

Nasha 1st
Eh minet

werkte jij niet zelf ook bij het UWV?

Minet
Grapje

nou nee, nooit gewerkt ook! Mijn partner echter wel, maar die heeft met dit soort wantoestanden gelukkig niets te maken.

Nasha 1st
Aha

je partner...weet je Minet, het is intern niet anders, ook daar moet je voor elke scheet een formulier invullen. Ik ben van oudsher van de oranje kant, en daar waren ze jaren geleden al gestopt met zoveel papierstroom, maar ja, toen moesten we samen....Ik weet het, het is dramatisch, en het is ook daarom dat heel Den Haag roept, opheffen die hap....dan mag het naar de gemeente, die gelukkig veel minder bureaucratisch is, toch? (hoor de sarcastische ondertoon...)

Temet
Nasha

"Ik weet het, het is dramatisch, en het is ook daarom dat heel Den Haag roept, opheffen die hap....dan mag het naar de gemeente, die gelukkig veel minder bureaucratisch is, toch? (hoor de sarcastische ondertoon...) "

Ik lig natuurlijk regelmatig professioneel met UWV overhoop, maar ik kan je verzekeren dat ik een kreet van afschuw slaakte toen ik las dat er plannen voor opheffing bestaan. En daar denken meer rechtshulpverleners zo over. Overhevelen naar de gemeente... dat de hemel ons beware.

Nou ja, elk nadeel hep se foordeel: zakeninstroom voor de juristerij is in dat scenario wel gegarandeerd natuurlijk

Groeten,

Temet

Nasha 1st
Beemer klopt

ik ben van het werkbedrijf, maar we worden steeds meer richting de blauwe kant gedirigeerd, geheel tot mijn (en veel van mijn collega's) ongenoegen. ik kan er boeken over schrijven en wellicht wordt dat mijn toekomst wel als ze ons inderdaad gaan opheffen. Ik verontschuldig mij ook niet voor de blauwe kant hoor, geenszins, zij mogen hun eigen boontjes doppen, volgens hen kunnen ze dat uitstekend namelijk.

laura
Uwv

nu we het toch over het uwv hebben..

ik ben ziek geweest van 18 september tot 15 oktober terwijl ik voor het uitzendbureau werkte. Bij de uwv arts geweest en alles zou in orde worden gemaakt. Weten jullie wanneer ik dan een uitkering kan verwachten. Duurt dat altijd zo lang?

groetjes,

Laura

Nasha 1st
Laura

dat is nou echt een vraag die ze bij UWV voor je kunnen beantwoorden, 0900 9294. BSN bij de hand hebben.

laura
Tja...

...dat zou je denken...daar kunnen ze je alleen maar afsnauwen...

Nasha 1st
Dan kun je

een klacht indienen ... en doe dat dan ook, want ze kunnen aan de hand van je BSN nagaan met welke klantadviseur je gesproken hebt en die persoon er op aan spreken. Afsnauwen is en blijft niet netjes. (er is altijd kaf onder het koren...)

Temet
Verbaasd

Laura, ik ben echt verbaasd dat je zegt dat je bent afgesnauwd door een KCC-medewerker. Ik bel zo ongeveer dagelijks met die lui, en ik word er niet altijd wijzer van maar ik ben werkelijk nog nooit onbeleefd te woord gestaan. Kennelijk heb je een rotte appel getroffen, of ze zijn tegen derden beleefder dan tegen klanten.

Maar wat Nasha zegt kan ik alleen maar beamen: klacht indienen. Dat geldt trouwens ook voor slechte afhandeling door de uitkeringsafdeling. Dingen die hopeloos vast lijken te zitten komen soms door het indienen van een klacht alsnog op gang.

Groeten,

Temet

Nasha 1st
Toevallig

moest ik vandaag ook het KCC UWV bellen, en ik kreeg een heel vriendelijke dame die keurig alles voor me uitzocht en me ook goed heeft geholpen....

Minet
Vervolg

Gisteren werd ik gebeld door mijn werkcoach (nooit ontmoet, hij vervangt het zw.verlof van mijn eigen werkcoach)
Hij vond het ook een wat raar gedoe, en heeft mijn mail doorgestuurd aan de leidinggevende van de betreffende afdeling.
Vervolgens schoot hij in zijn rol als werkcoach en wilde graag een afspraak maken met mij. Prima, maar wat is het doel van het gesprek? Eehhhhhh, dat moet ik doen om u te kunnen begeleiden.
Oke beste man, pak mijn dossier, dan zie je dat ik in de groep val die 'niet te begeleiden valt want zelf dr boontjes prima kan doppen' (heeft werkcoach destijds in iets andere bewoordingen zo gerapporteerd)
Dus ik zei: joh, moet je horen, volgende week maak ik ff tijd en mail je hoe het met mij en mijn werk gaat. Vond hij prima :)
Of hij me in januari nog eens mocht bellen......natuurlijk!

En ja, als er weer van die administratieve blunders gemaakt werden dan moest ik direct via de site een klacht indienen!

Nieky
Hier hetzelfde

Ondanks dat het ook mijn werkgever is heb ik dezelfde problemen.
Ik ben medewerker van het Werkbedrijf en heb daarnaast een gedeeltelijke WAO uitkering...jawel dit roept om problemen. Zelfs de afdeling "eigen personeel" van het uitkeringsgedeelte maakt er regelmatig een zooitje van.Hoe vaak mijn uitkeringsgedeelte niet wordt gestort of ineens is veranderd...zucht...en dan trekken we weer aan de bel. Gelukkig wordt ik inderdaad nooit onbeschoft te woord gestaan, maar toch het blijft lastig.

Nieky

Muurtje
Angst en beven...

Met angst en beven zit ik dit draadje te lezen. Mijn arbeidsovereenkomst is beëindigd per 1-12. Ik mag dus ook binnenkort mijn gang naar het UWV Werkbedrijf maken... Hoop niet op een smeuïg vervolg van dit draadje! ;-)

Groeten,
Muurtje

fladder
Muurtje

Soms gaat het goed...! ;-)

Nasha 1st
Muurtje

het probleem zit hem vaak in ingewikkelde dingen, dus ziek en ww, of ww en zelfstandige worden. De gewone standaard WW gaat over het algemeen vrij probleemloos....

Temet
Nasha, vraagje

Als je weet dat je werkloos wordt, hoe lang van tevoren kun je dan een WW-uitkering aanvragen? Ik heb in het verleden wel eens mensen geadviseerd omdat vrij vroeg te doen - vanwege de (toen nog) soms lange afhandelingstermijn - en hoorde dan vervolgens dat die mensen weer werden weggestuurd.

Wat is nu de richtlijn? Op de UWV-site kon ik het niet vinden.

Groeten,

Temet

Nasha 1st
Het is

4 weken voor je werkloos wordt en met 4 weken bedoel ik dan 28 dagen. Dus niet 1 november het formulier gaan invullen als je op 1 december werkloos wordt ;-)

Minet
Vervolg

Deze week werd ik vanuit het niets gebeld door een medewerkster van het UWV, er ging vanalles fout met mijn uitkering!!!!!
Oja?? vertel mij eens wat er mis is........
Er werd een regen van vragen over mij uitgestort, ik zat in de auto, had dus niets bij de hand, en heb bij elke vraag gezegd: kijk even in mijn dossier, daar staat nl. alles in vastgelegd wat ik met mijn werkcoach heb afgesproken.
Nou, dat was toch wel heel erg lastig!?
Uiteindelijk heb ik gezegd: joh, ga jij lekker speuren als je daar zo'n zin in hebt, ik heb dat niet, het loopt allemaal zoals afgesproken, en bel me maar terug zodra je iets hebt ontdekt dat niet is afgesproken.
Haar telefoontje was maandagochtend, ik heb daarna niets meer gehoord.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.