Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Sascha2

Sascha2

28-12-2009 om 14:22

Definitie specialist belastingdienst

Weet iemand wat er bedoeld wordt met kosten voor specialist? In 2009 is het niet zomaar meer mogelijk om medische kosten af te trekken. Wel is het mogelijk om kosten voor huisarts, tandarts, fysiotherapeut of specialist af te trekken. Maar wat wordt verstaan onder specialist? Vallen de kosten voor psychotherapie bijv. hieronder? Een vraag aan de belastingtelefoon leverde mij niets op.

Yta Chalne

Yta Chalne

28-12-2009 om 19:25

Specialist

Da's een arts met specialisatie. Dus als je psychotherapie krijgt van een arts (psychiater) dan zal dat eronder vallen. Psychotherapie door een ggz psycholoog wordt overigens vergoed vanuit de AWBZ vziw.

Sascha2

Sascha2

03-01-2010 om 20:06

Yta

dank je voor je reactie. Volgens de belastingdienst-infolijn zou het om een medisch specialist moeten gaan, die een geneeskundige opleiding heeft gevolgd en omdat een psychotherapeut een psychologische opleiding heeft gevolgd, zou dat geen specialist in de zin van de belastingaftrek zijn. Dat was overigens het tweede antwoord. Het eerste antwoord dat ik kreeg was, dat ik het het beste even aan mijn zorgverzekeraar kon navragen. En dat leek mij niet zinvol, omdat mijn zorgverzekeraar vast niet precies weet hoe het een en ander fiscaal is geregeld en bovendien mijn zorgverzekering hierbuiten staat (het gaat immers om kosten die niet onder de dekking vallen). Het tweede antwoord kwam er vervolgens wat kribbiger uit ;)
Maar volgens de Elsevier Belastingalmanak zouden de kosten inderdaad aftrekbaar zijn, gelukkig!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.