Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Deurwaarder gehad, nu voorkomen, wie ervaring ermee?

We zaten vorig jaar bij Oxxio als energieleverancier. Toen we verhuisden zijn we overgegaan naar Greenchoice.
Helaas heeft Oxxio een fout gemaakt, en ons een narekening gestuurd van ruim 900 euro. Hier hebben we over gebeld, geschreven, enz. Zij reageren hier echter niet deugdelijk op. Tot op heden hebben wij niets betaald (want we moeten zelfs geld van hen krijgen).
In maart 2010 kregen we te horen dat het nu zou voorkomen. Vandaag dan eindelijk de deurwaarder aan de deur dat het 8 september voorkomt bij het kantongerecht.
Nu wilde ik vragen of mensen soms hier ervaring mee hebben en waar we aan moeten denken.
We hebben een heel dossier van Oxxio en willen dat netjes op een rijtje zetten en het meenemen naar de zitting. Maar is er nog meer wat we moeten doen?
Het bedrag is inmiddels opgelopen tot ruim 1300 euro.

Gewoon gaan

Je kunt twee dingen doen

1) rechtsbijstand regelen

2) gewoon zelf gaan. En dan inderdaad gaan, je meldt je op de aangegeven tijd bij de zittingszaal, met het hele dossier.

Als je het helemaal mooi wilt doen dan zet je je verhaal kort en bondig op papier (hoeft niet in de vorm van een brief, gewoon achter elkaar), je verwijst in die tekst naar de bewijsstukken uit het dossier, met nummers (dus bijvoorbeeld "wij stuurden toen op 3 januari een brief (nr4) waarin we uitlegden dat er niks van klopte, hierop reageerde Oxxio met een brief van 5 maart (nr 5) waarin op onze punten niet werd ingegaan"), je leest het verhaal voor als reactie op die vordering (('heeft u iets te zeggen mevrouw Marijke? Ja, inderdaad, en wel dit) en dan zorg je dat je het hele verhaal, en alle documenten (die dus genummerd zijn) waarnaar je verwijst ook gekopieerd zijn, en dat hele pakketje kopie├źn overhandig je dan aan de griffier (da's die man of vrouw in toga die naast de kantonrechter zit). Die valt je dan waarschijnlijk snikkend van dankbaarheid om de hals want zo mooi krijgen ze het meestal van particulieren niet aangeleverd. In dit soort zittingen komt vziw de helft van de gedaagden niet opdagen en van de andere helft heeft het gros weinig anders te zeggen dan 'tja, ik wil wel betalen maar ik zit nu even krap'

En je moet zeggen dat je het niet eens bent met die vordering zelf, en dat zelfs als je wel iets moet betalen je ook vindt dat Oxxio de kosten zelf heeft laten oplopen door niet fatsoenlijk tekst en uitleg te geven (als dat van toepassing is) en dat de incassokosten ook idioot hoog zijn.

De kantonrechter zal constateren dat deze zaak te lastig is om meteen uitspraak te doen en zal waarschijnlijk Oxxio een termijn geven voor het indienen van een reactie op jullie verweer. Of een andere zittingsdatum bepalen

O, en als je je verhaal afsteekt meteen zeggen dat je het op papier hebt staan en het gaat inleveren -dankbaarheid is je deel.

Nog twee tips: de rechter spreek je zonodig aan met 'meneer/mevrouw de rechter (of gewoon meneer/mevrouw). En belangrijker: vziw worden op dit soort zittingen een hele zwik zaken tegelijk op dezelfde tijd aangebracht, omdat de meeste mensen toch niet verschijnen. Dat betekent dat de mensen die wel verschijnen soms best lang moeten zitten wachten. Hou daar rekening mee. Als je een schatting wilt kan je volgens mij best even gewoon het gerechtsgebouw bellen en het navragen.

Pak ze!

Temet

O trouwens

Je kan wel gaan, maar je kan de hele boel ook schriftelijk afhandelen vziw. Dus het hele verhaal gewoon opsturen. Zorg dan wel dat het voor 8 september binnen is, als het op 8 september na de tijd op de dagvaarding binnen is dan ben je te laat (dan is er nog een noodoplossing, maar dat terzijde).
Vraag voor hoe en wat bij schriftelijke reactie zonodig even de griffie van de sector kanton om instructies. gewoon even bellen.

Groeten,

Temet

Mamarijke

Mamarijke

28-08-2010 om 09:28 Topicstarter

Bedankt

we hebben inderdaad nu even gebeld.
Het is handiger om schriftelijk verweer in tweevoud 2-3 dagen van tevoren aan te leveren. Want je zou inderdaad lang moeten wachten anders. Ze doen veel zaken tegelijkertijd.
Al met al kan het nog wel lang gaan duren, want ze krijgen weer 4 weken de tijd om te reageren, enz.

Mamarijke

Mamarijke

03-09-2010 om 14:21 Topicstarter

Aangetekend

Gisteren hebben we het hele verhaal met meer dan 30 pagina's aan bijlage (correspondentie met oa Oxxio) aangetekend met handtekening retour verstuurd (in tweevoud). Dit toch maar voor de zekerheid, zodat we bewijs van versturen hebben. Nu wachten we maar weer de reactie van de rechtbank (en Oxxio) af.

Mamarijke

Mamarijke

13-09-2010 om 21:57 Topicstarter

Hoe nu verder?

8 september is de rechtszitting geweest. Voor die tijd hadden wij onze papieren opgestuurd. Moeten we nu gewoon geduldig afwachten wat de vervolgstappen zijn, of moeten we dat binnen een bepaalde termijn toch wel horen? Of nog anders: moeten we zelf contact opnemen met de rechtbank om te weten wat het vervolg is?

Wie weet dat?

Jesse_1

Jesse_1

14-09-2010 om 09:43

Als ze zeker weet dat de stukken zijn aangekomen (en dat weet je toch?), dan krijg je al vrij snel bericht. Daarin staat waarschijnlijk dat de stukken allemaal bekeken moeten worden en een datum voor een volgende zitting.
Woensdag was de zitting, ik zou nog een paar dagen afwachten en anders eind van de week even contact opnemen over op welke termijn je bericht gaat krijgen.
Jesse

Mamarijke

Mamarijke

14-09-2010 om 11:20 Topicstarter

Vandaag brief rechtbank

Ik was net te snel met vragen. Want vanmorgen bij de post een brief van de rechtbank.

De tegenpartij mag in de zitting van 6 oktober reageren op onze stukken. Daarvoor hoeven we niet aanwezig te zijn. We krijgen daarna bericht over de verdere procedure staat er in de brief.

We wisten dat de stukken er moesten zijn, want hadden het aangetekend verstuurt met handtekening retour.

Extra uitstel

mamarijke, de wederpartij kan ook nog uitstel vragen (1 x, meen ik) en dan komen er nog eens vier weken bij. Reken er dus maar op dat het 3 november wordt. Maar de rechtbank houdt je op de hoogte.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.