Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

liora

liora

10-08-2010 om 14:00

Dilemma [fout in bijhouden vakantiedagen]

Stel je werkgever heeft je vakantiedagen niet goed bijgehouden en dat pakt uit in jouw voordeel. Eigenlijk ben je al door je dagen Hern, maar op papier lijk je nog een volle week te hebben. Zou je je werkgever erop wijzen dat er een fout is gemaakt? Of zou je lekker dat weekje opnemen?

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

amk

amk

10-08-2010 om 14:03

Er op wijzen

dat heb ik ook al eens gedaan toen ik 3 weken extra kreeg. Aan de hand van de uren verantwoording wordt hier 2x per jaar het verlofsysteem gecheckt. Zijn 2 verschillende systemen.

Dirkje

Dirkje

10-08-2010 om 14:26

Dat lijkt me geen dilemma

maar duidelijk. Natuurlijk wijs je je werkgever daar op. Je hebt er geen recht op, dusss....
Ik heb zelf eens zoiets bij de hand gehad toen ik na een zwangerschapsverlof zag dat de twee weken vakantiedagen die ik voorafgaand aan het verlof had opgenomen per ongeluk als ziektewet genoteerd stond. Heb er geen geen twee keer over hoeven nadenken en meteen gemeld dat er een fout gemaakt was. Van onterechte dagen zou ik ook niet kunnen genieten trouwens, maar da's weer iets anders.
Groet,
Dirkje

Wel dilemma

met mijn ongeorganiseerde hoofd zou ik het echt totaal niet merken. Maar bon, je hebt het wel gemerkt. Ik zou toch even twijfelen maar omdat ik mij dan toch schuldig zou voelen, zou ik het toch maar zeggen. En vlak daarna zou ik mij waarschijnlijk een idioot vinden dat ik het heb gezegd en bedenken dat vele andere het niet zouden zeggen.
Zo zie ik wel eens collega's die een week ziek zijn net tijdens hun skivakantie. Da's nog een graad erger en niet goed voor de sfeer op het werk.

Maar sec gezien heb je er inderdaad geen recht op.

dc

dc

10-08-2010 om 14:48

Aangeven

ik zou het aangeven, want grote kans dat ze er aan het einde van het jaar alsnog achterkomen.

Maxime.M

Maxime.M

10-08-2010 om 14:49

Toch maar zeggen

Ik zou het denk ik wel zeggen, ze komen er toch wel achter. Of je doet nu of je het niet gezien hebt, maar mochten ze er later achterkomen moet je dan wel verbaasd kunnen reageren en moet je die dagen alsnog inleveren. Lijkt me persoonlijk niet handig.

Maxime

100%mama

100%mama

10-08-2010 om 15:06

Oei

ik zou ook heel even twijfelen hoor, want zo'n weekje extra is wel heel lekker........toch zou ik het wel zeggen, bang dat ze er aan het einde van het jaar alsnog acher komen en ik of dagen moet inleveren van volgend jaar of van mijn salaris zou moeten terug betalen....

Nely

Nely

10-08-2010 om 19:47

Wel zeggen

want eerlijkheid duurt het langst en zo kan ik mezelf tenminste recht in de ogen kijken. Als er een fout in mijn nadeel gemaakt wordt zeg ik het tenslotte ook.

liora

liora

10-08-2010 om 20:31

Nee

Het is mij niet overkomen Beemer. Een kennis vertelde vanmorgen opgetogen dat hij ineens nog een extra week had omdat zijn werkgever niet goed had opgelet.
Ik vroeg me toen af wat ik zou doen in zo'n geval.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

10-08-2010 om 20:45

Wel eens gehad

Bij ons moet je zelf je vakantiedagen in SAP boeken en dan wordt je tegoed automatisch afgeschreven. Soms gaat er iets mis en worden mutaties pas twee weken later verwerkt. Een paar jaar geleden is een gedeelte helemaal niet verwerkt in de laatste week van het jaar. Ik heb dat keurig allemaal aangegeven en nogmaals de uren verwerkt. Maar toen was het jaar al afgesloten en zouden ze de uren op mijn nieuwe tegoed in mindering brengen. Nou ja, dat is dus nooit gebeurd en ik had er inmiddels zoveel tijd in gestoken dat ik het wel best vond.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-08-2010 om 00:54

Wel zeggen

Ik zou niet het risico willen lopen dat de dagen ergens anders gecompenseerd moeten worden.

Je maakt een hele slechte indruk

als ze het uitvinden. Ik zou het dus wel zeggen.

Hanne.

Hanne.

12-08-2010 om 16:02

Valt toch wel mee

Die slechte indruk valt denk ik wel mee. Zij maken een fout, jij vertrouwt op hen. Ze kunnen toch niet van je verwachten dat jij je administratie beter op orde hebt dan zij zelf (als je daar al een administratie van bijhoudt)

Ik kijk af en toe hoeveel vakantie uren ik nog over heb. Soms zijn het er meer dan ik verwachtte, soms minder (maar dat komt ook doordat er hier een heel wazig systeem wordt gehanteerd). Misschien dat mijn werkgever ook wel eens een foutje heeft gemaakt.

100%mama

100%mama

12-08-2010 om 16:56

Hanne

daar heb je ook wel gelijk in hoor, tenslotte zou het idd ook zomaar kunnen zijn dat er zel fook niet goe dis opgelet en er dus aan beide kanten "een foutje" is gemaakt. Ik dnek ook dat de indruk wel mee zou vallen. Mij zou het meer gaan om de uren weer inleveren, wan tik denk wel dat als het uiteindelijk uitkomt dat gebeurt. Vandaar dat ik het wel zou zeggen, maar niet zozeer om de indruk die ik maak.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.