Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Dochter heeft een probleem op haar werk (bijbaan supermarkt).

Dochter werkt in een supermarkt en wordt ingedeeld aan de hand van haar schoolrooster. Eenmaal ingedeeld is vrij krijgen lastig. Ze moeten zelf vervanging regelen. Geen probleem, ze hoeft nooit vrij te vragen. Wel werkt ze zelf veel voor anderen en als haar leidinggevende belt komt ze vaak ook direct opdraven. Ze heeft een 3 urencontract, maar werkt er veel meer.

Nu is ze ingedeeld voor een mmiddag over 2 weken, maar heeft ze van haar stagebedrijf van volgend jaar de opdracht gekregen om een middag mee te draaien. Dit kan niet verplaatst worden. Ze zit dus met haar werk in de knoei. Vrij krijgt ze niet, vervanging probeert ze te regelen, maar niemand kan dan invullen of willen dat ze het een dag er voor nog eens vraagt. Dat is te laat. Bij beide kan ze niet wegblijven.

Leidinggevende is niet bereikbaar, ze lost het maar op was de reactie. Wat nu?

Schriftelijk

Regel een briefje voor de leidinggevende met schriftelijke informatie van het stagebedrijf over de middag.
Geef aan dat dochter geprobeerd heeft te ruilen. Niemand kon dat tijdig toezeggen. Je wilt het wel nu oplossen dus leg de verantwoordelijkheid bij de leidinggevende neer. School gaat voor.
2 Weken is vroeg genoeg voor de leidinggevende om het op te lossen.

Noet

Noet

16-06-2015 om 14:05

bezetting is niet je dochters verantwoordelijkheid

dat is die van de leidinggevende, ze heeft het geprobeerd en dat is niet gelukt. Zij toont vaak al haar betrokkenheid door wel te komen en ruim te wisselen.

Idd brief van school/stage mee geven dat dit een verplichte activiteit is.
Dochter heeft het ruim van te voren aangegeven. Dit aapje gaat terug naar leidinggevende.

En rug rechthouden

En waarschuw je dochter om rustig te blijven en bij haar standpunt te blijven. Ze kan niet, ze komt niet, ze lost het niet meer op.
Voor het zelfde geld zegt zo'n handigerd dat hij toezegt om haar te helpen en te proberen om het op te lossen maar als het niet lukt moet ze toch werken. Je hebt ze erbij. Dan hebben ze hun goede gezicht laten zien, maar jij hangt nog steeds. Niet doen.
En als ze thuiskomt met zo'n verhaal, direct terug sturen, laten mailen, briefje neerleggen, met de herhaling, ze kan niet ze komt niet en lost het niet op.

Melleke75

Melleke75

16-06-2015 om 14:22 Topicstarter

Leidinggevende

Ze is al ingeroosterd en dan kan je er niet meer onderuit. Alleen mijn dochter wist niet dat die meeloopmiddag er aan kwam. Die info met datum kreeg ze over de mail. Er zijn dan nog meer stagiaires, een andere middag kan niet, ze willen iedereen tegelijk bij elkaar hebben.

Angela67

Angela67

16-06-2015 om 14:26

tuurlijk kun je eronderuit

kom op het is geen stalinistisch bewind. Twee weken is een mooie periode om het op te lossen door leidinggevende.
Misschien moet ze het nu even laten rusten (als ze zo koudbloedig kan zijn) en een paar dagen van te voren nonchalant zeggen: je weet dat ik niet kan h`, a.s. vrijdag . . . ?
gr Angela

Mail printen

Mail printen en vandaag nog terug Melleke. Als er iemand ziek wordt moet de leidinggevende het ook anders regelen. En anders doen ze maar met 1 iemand minder.
Ze kunnen wel zoveel willen. Wel schoolkinderen laten werken maar ze vervolgens de leerplicht laten ontduiken? Gaat niet gebeuren.

Melleke75

Melleke75

16-06-2015 om 14:28 Topicstarter

Pas ook zo'n grapje trouwens.

Ingeroosterd tijdens schooltijd. Moest dochter ook zelf maar vervanging regelen. Wel geprobeerd, via app leidinggevende steeds geïnformeerd. (Alle contact gaat daar via app). Krijgt ze op dr kop omdat ze haar op dr vrije dag geappt had. Dochter was er toen klaar mee en is naar haar werk gegaan, heeft aan een andere leidinggevende doorgegeven dat ze verkeerd ingedeeld is, dat ze nog heeft geprobeerd te helpen door vervanging te zoeken, maar dat het voor haar daar op hield. Vanaf x uur was ze beschikbaar, punt. Zo geschiedde, maar dit is pas een week geleden. Ze gaat geheid gezeur krijgen nu.

Melleke75

Melleke75

16-06-2015 om 14:31 Topicstarter

Dochter

Ze gaat zo werken en heb haar opdracht gegeven om het mee te delen. Niet vrij vragen, maar nogmaals doorgeven dat ze voor school weg moet en niet kan werken. Punt. Ze zal behoorlijk gezeur gaan krijgen, maar dat is dan maar zo.

Rick

Rick

16-06-2015 om 14:41

simpel

Laat haar zeggen dat ze haar dan de volgende keer ook niet meer hoeven te bellen om op stel en sprong te komen.

Rick

Rick

16-06-2015 om 14:42

en daarbij

Ze heeft maar een 3 uurscontract dus zo lang van tevoren mag ze best nog weigeren als ze die week al 3 uur werkt.

Niet de enige

Geef aan je dochter mee dat ze niet de enige is die problemen heeft met de afstemming tussen school en rooster. Als ze dat niet allang weet. Deze gast maakt er blijkbaar een sport van om er onderuit te komen. Handig van je dochter dat ze de vorige keer naar een andere leidinggevende ging.
De beste oplossing, dan weet de rest ook wat deze figuur zit te onderpresteren. Het kan handig zijn om nu al vast een andere leidinggevende te tippen.

Melleke75

Melleke75

16-06-2015 om 15:15 Topicstarter

Ze is op weg.

Ze is strijdvaardig op weg gegaan .
Natuurlijk weet zij wel dat zij hier niets aan kan doen en dat ze niets verkeerd doet. Het is alleen lastig om dat duidelijk te maken aan haar leidinggevende. Die doet lastig omdat die zelf gek wordt van al het gedoe om roosters. Maar ja, dat is niet haar probleem. Er zijn collega's die voor allerlei feestjes, sportwedstrijden ed afzeggen. Ook 1 die gewoon opstapte voor een feestje, gewoon tijdens werktijd, in haar proeftijd en geen ontslag gekregen. Dochter is dan vaak degene die ze weer uit de brand helpt. En dat blijft ze doen, want ze verdient graag geld . Deze leidinggevende zit er nog niet zo lang. De vorige was veel redelijker.

bieb63

bieb63

16-06-2015 om 15:16

waarom geven ze geen vaste uren

Dat is voor iedereen toch makkelijker en prettiger? Ook voor de werkgever. En als iemand een keer niet kan of ziek is, oke, dan evt. zelf vervanging regelen. En als dat niet lukt, dan de werkgever.

Ja Bieb

Waarom doen ze niet gewoon 'normaal'.

Tip

Dochter kan nog kijken welke leidinggevende dienst heeft op de bewuste tijd dat dochter niet kan. Dan kan ze die vast tippen dat ze er dan niet zal zijn en haar leidinggevende daarover geinformeerd heeft.
Mocht er hommeles van komen dan kan haar eigen leidinggevende het niet op haar afschuiven.

Melleke75

Melleke75

16-06-2015 om 20:44 Topicstarter

Helaas

Leidinggevende was er niet en verder ook niemand bij wie ze er mee terecht kon. Morgen werkt diegene wel, dan gaat ze er nog een keer langs.

Puck

Puck

17-06-2015 om 09:10

Mooi,

Dan kan je dochter nog de aanvullende opmerkingen die gemaakt zijn toen ze al weg was meenemen als extra munitie. Wat een sukkel, die leidinggevende.

Melleke75

Melleke75

17-06-2015 om 12:52 Topicstarter

Gebeld.

Ze heeft maar even gebeld, anders liep ze weer de kans haar mis te lopen.
Ze moet nu steeds blijven proberen of iemand in kan vallen, lukt dat niet dan ja....dan niks. Dan moeten ze het daar maar oplossen.

GS

GS

17-06-2015 om 15:17

schrijven!

Melleke, het is je al een paar keer aangeraden: schrijf een briefje. Je hebt het maar over bellen, zeggen, doorgeven ed. Doe het in vredesnaam schriftelijk!
Sowieso vind ik het heel bijzonder dat ze zelf voor vervanging moeten zorgen. Daar is de leidinggevende toch voor? Beetje vreemd. Ben je dan ook zelf verantwoordelijk als iemand dan -in jouw plaats- het werk niet goed doet, of eerder weggaat?

Rick

Rick

17-06-2015 om 15:22

zelf regelen

Dat zelf regelen gebruiken ze gewoon omdat ze daar zelf geen werk aan hebben. Mijn dochter kreeg dat ook te horen toen ze weekkrantjes ging lopen. Later bleek dat als je echt niemand kan vinden voor je vakantie dat ze dat dan wel zelf regelen.

Mieke

Mieke

17-06-2015 om 15:39

Heel gebruikelijk hoor

Ik heb bij een call center (inkomend) gewerkt bij een grote werkgever. Daar ging dat ook zo. Je kon van te voren aangeven wanneer je niet kon werken. Maar je mocht niet teveel blokken want dat was ook weer niet de bedoeling. Het rooster werd ongeveer drie weken van te voren gemaakt Stond je dan ingeroosterd op een tijd of dag dat je niet kon dan kon je vrij vragen maar dat lukte nooit omdat er veel te krap geroosterd werd. Dus moest je zelf maar ruilen.

Rampzalig was dat. maar je had geen keus. Voor jou een ander. En je moet blij zijn dat je werk hebt. Etc. Etc.

Ik kwam daar terecht door een vervelende reorganisatie en ik kon er gelukkig snel weer weg.

Melleke75

Melleke75

17-06-2015 om 21:40 Topicstarter

Nee

Ze wil echt niet dat ik een briefje ga schrijven. Ze is 17 en wil het zelf regelen. Ik geef hooguit advies. Ze heeft gebeld omdat het toch doorgegeven moet worden en als ze haar niet persoonlijk kan spreken, dan maar even bellen naar de winkel. Dochter was op dat moment op school, dus persoonlijk langsgaan kon op dat moment even niet. Het lijkt er nu op dat er waarschijnlijk iemand is die voor haar gaat werken. Heel hard is ze niet op zoek. Ze heeft in de groepsapp doorgegeven dat er iemand nodig is voor die middag, verder niet. Maar haar leidinggevende weet dat ze dan niet komt, daar is dochter duidelijk in geweest. Lijkt me prima opgelost zo.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.