Home » Forum » Doktersassistente wat doet die precies

Doktersassistente, wat doet die precies?

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
banenzoeker
Doktersassistente, wat doet die precies?

Beetje gekke vraag wellicht. In het huis aan huis krantje staat een vacature voor doktersassistente, mag partime, opleiding hoef je niet te hebben, maar wel bereid die te gaan halen enz. Nu klinkt wel leuk en op zich lijkt me dat ook best een leuke baan, maar, ik vroeg me af, in hoeverre je ook met bepaalde handelingen te maken krijgt? Bloed? injecties? dat soort dingen. Of hoort dat eigenlijk niet bij een assistente?

100%mama
Bij ons

nemen ze (buiten de gebruikelijke administratieve handelingen) bloed af, nemen ze de bloeddruk op, maken ze uitstrijkjes, verwijderen ze hechtingen, spuiten ze oren uit en assisteren ze bijvoorbeeld als de huisarts een pok weg moet halen. Best veel dus, maar als een opleiding in sollicitatie niet vereist is zal dit in het begin voornamelijk administratief zijn en pas na behalen diploma doktersassistente meer....denk ik zo dan he!

Wel een leuke baan hoor! Als ik niet meer in de tandheelkunde zou willen werken zou dit zeker een leuke vervanging zijn hier!

bibi63
Lijkt mij duidelijk

Als in eerste instantie geen opleiding is vereist, dan denk ik dat de betreffende huisarts niet veel meer verwacht dan administratieve taken.
Gr. Bibi

banenzoeker
Mmmm

ja, dat kan dus alle kanten op. Het is niet zo dat ik meteen achteroversla van een beetje bloed, maar uitgebreide medische handelingen, ik weet niet of ik dat zou kunnen. Ik zou natuurlijk kunnen bellen met deze huisarts wat de bedoeling is.

Puck
Nee hoor pelle

In onze gemeente zijn het nog echt de assistentes die iedere morgen het prikspreekuur houden en na het prikspreekuur bij patienten langs gaan om bloed te prikken. Er zullen vast wel meer kleine plaatsen zijn waar dat gewoon nog bij de huisartspraktijk gedaan wordt.

100%mama
Ook

in grote plaatsen gebeurt het nog hoor :) Ook al hebben we prikposten...

bibi63
Wat ik doe in een dergelijke situatie: heel simpel

Ik bel naar de betreffende werkgever. Dat doe ik dan met een andere naam (simpelweg om te voorkomen dat wanneer ik misschien een domme vraag stel, of hakkelend overkom of wat dan ook, niet het risico loop dat wanneer ik daadwerkelijk solliciteer, iemand mijn naam heeft onthouden). Heel simpel dus: ik bel en vraag ze het hemd van hun lijf. Je bent anoniem en je kunt dus alles ter sprake brengen.
Succes.
Gr. Bibi

banenzoeker
Ga ik denk ik doen

bellen als mevrouw Jansen...LOL...nee maar wel een onbekende naam.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.