Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Doorwerken na beëindiging kontrakt

Hoe zit dat? een tijdelijk kontrakt is beëindigd, maar de werkzaamheden zijn op verzoek van de werkgever doorgezet, omdat er geen vervanger was. Er is echter nooit een nieuw arbeidskontrakt gesloten.
Ik weet dat je, gebaseerd op de betalingen en de verrichte werkzaamheden, uit mag gaan van een feitelijke voortzetting van het oude arbeidskontrakt. Maar is dat dan een tijdelijk kontrakt of wordt het dan een kontrakt voor onbepaalde tijd?

Tsjor

Voortgezet op dezelfde voorwaarden

Art 7A:668 lid1 BW: "Indien de arbeidsovereenkomst na het verstrijken van de tijd, bedoeld in art. 667 lid 1 [ de overeengekomen tijd bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst ] door partijen zonder tegenspraak wordt voortgezet, wordt zijgeacht voor dezelfde tijd, doch telkens ten hoogste voor een jaar, op de vroegere voorwaarden wederom te zijn aangegaan"

En let op: als de oude tijdelijke overeenkomst geen beding had dat tussentijds kon worden opgezegd dan kent de voortgezette arbeidsovereenkomst die mogelijkheid evenmin (op dezelfde voorwaarden voortgezet, immers) en dan kan dus ook die voortgezette arbeidsovereenkomst niet zonder meer worden beëindigd.

Groeten,

Temet

tsjor

tsjor

19-04-2012 om 10:34 Topicstarter

Met dank

Dat zocht ik. Dezelfde voorwaarden, dus tijdelijk is ook tijdelijke voortzetting, met dezelfde opzegtermijn etc.

Tsjor

Tenzij....

Volgens mij zou het een vast contract kunnen zijn geworden als dit al de derde verlenging is (of de vierde, afhankelijk van de CAO).

Kraanvogel.
Geen arbeidsrechtdeskundige.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.