Home » Forum » Doorwerken na beëindiging kontrakt

Doorwerken na beëindiging kontrakt

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tsjor
Doorwerken na beëindiging kontrakt

Hoe zit dat? een tijdelijk kontrakt is beëindigd, maar de werkzaamheden zijn op verzoek van de werkgever doorgezet, omdat er geen vervanger was. Er is echter nooit een nieuw arbeidskontrakt gesloten.
Ik weet dat je, gebaseerd op de betalingen en de verrichte werkzaamheden, uit mag gaan van een feitelijke voortzetting van het oude arbeidskontrakt. Maar is dat dan een tijdelijk kontrakt of wordt het dan een kontrakt voor onbepaalde tijd?

Tsjor

Temet
Voortgezet op dezelfde voorwaarden

Art 7A:668 lid1 BW: "Indien de arbeidsovereenkomst na het verstrijken van de tijd, bedoeld in art. 667 lid 1 [ de overeengekomen tijd bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst ] door partijen zonder tegenspraak wordt voortgezet, wordt zijgeacht voor dezelfde tijd, doch telkens ten hoogste voor een jaar, op de vroegere voorwaarden wederom te zijn aangegaan"

En let op: als de oude tijdelijke overeenkomst geen beding had dat tussentijds kon worden opgezegd dan kent de voortgezette arbeidsovereenkomst die mogelijkheid evenmin (op dezelfde voorwaarden voortgezet, immers) en dan kan dus ook die voortgezette arbeidsovereenkomst niet zonder meer worden beëindigd.

Groeten,

Temet

tsjor
Met dank

Dat zocht ik. Dezelfde voorwaarden, dus tijdelijk is ook tijdelijke voortzetting, met dezelfde opzegtermijn etc.

Tsjor

Kraanvogel
Tenzij....

Volgens mij zou het een vast contract kunnen zijn geworden als dit al de derde verlenging is (of de vierde, afhankelijk van de CAO).

Kraanvogel.
Geen arbeidsrechtdeskundige.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.