Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

jm

jm

08-10-2010 om 16:44

Een eigen bedrijf

Wij hebben thuis een bouwbedrijf en ik werk zelf nog 27 uur per week verdeeld over 5 dagen. En waar ik werk komt regelmatig werk weg. Vorige donderdag heeft mijn baas gevraagd of mijn vriend wel diverse lampen of wil hangen en dit heb ik 's avonds tegen hem gezegd dat hij moest bellen, nou zijn we 1 week verder en hij heeft nog steeds niet gebeld. Ik vindt als je aan het werk wilt blijven moet je gelijk bellen en niet zo lang wachten. Als ik hierover begin loopt hij weg en hij zegt niets en ik wordt behoorlijk kwaad hierover. Hoe denken jullie hier over.
Hij wacht heel vaak dat de klanten hem bellen.

Minet

Minet

08-10-2010 om 19:01

Tja

Zolang hij niet om werk verlegen zit kan hij zich zo'n houding permiteren, het wordt wel anders als het niet meer zo goed gaat, dan zal hij wel aktiever moeten worden!

reina

reina

08-10-2010 om 19:10

Eens met minet

Zolang er werk zal is hoeft hij niet op stel en sprong achter klanten aan, t eveel werk is ook niet goed.... . Als dat niet het geval is zal hij wel wat actoever moeten zijn.

dc

dc

08-10-2010 om 19:26

Belangrijk

Communicatie is heel erg belangrijk. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn.

Maar blijkbaar is dat niet z'n sterkste punt. Dus ik zou een andere oplossing met hem bespreken. Hij zet bijvoorbeeld in z'n agenda wanneer hij gaat, en jij belt de klant even?

Janneke

Janneke

08-10-2010 om 20:13

Waarom

En kan je niet eens vragen waarom hij dan niet belt? Ziet hij daar tegenop?
Mijn broer doet dat ook hoor (eigen bedrijf) ik begrijp daar niets van, want mensen worden je zat en gaan naar een ander als je niets van je laat horen en mensen iedere keer achter jou aan moeten of je alsjeblieft dat klusje wilt doen.
Mijn eigen echtgenoot heeft weliswaar geen eigen bedrijf maar dit zou hem ook kunnen overkomen. Is niet administratief aangelegd, heeft een soort map met allemaal losse blaadjes, geen structuur, is veel dingen kwijt iedere keer. Ik zou er helemaal gek van worden, oh en hij schuift het liefst alles voor zich uit.
Ik heb het er wel eens met hem over gehad, duurde een tijd voordat ik daar echt eens met hem over kon praten zonder dat hij zich aangevallen voelde, maar inderdaad, toch er tegenopzien, het uitstellen, en het wordt dan erger en erger. Samen erover gehad of ik hem ergens bij kon helpen, uiteindelijk heb ik niets hoeven doen, maar hij heeft wel geleerd eerder actie te ondernemen en te voelen hoe prettig dat naderhand voelt, als je dat volle lijstje in je hoofd (dit moet ik nog doen, dat moet ik nog doen) kwijt bent.
Ik hoop dat je dat toch een keer aan hem duidelijk kan krijgen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.