Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Nummer 7

Nummer 7

18-10-2011 om 21:42

Een kamer delen (werk)

Stel dat 7 mensen een werkkamer delen en 6 mensen willen de temperatuur op 23 graden, en nummer 7 op 19 graden, moet nr. 7 zich dan maar schikken? En als 1 t/m 6 een radio aan willen, en nr. 7 niet, idem dito?
Ik ben vanmiddag wat bozig weg gegaan van mijn werk en thuis gaan werken omdat ik het gezeur zat was. Ik was ook wat grieperig en had geen zin om in een sauna te werken en al die herrie om me heen. Eigenlijk ben ik het helemaal zat dus ik overweeg om in overleg met mijn leidinggevende een andere kamer te zoeken. Stel ik me aan?

Eenvoudig

Oordoppen in en zeer luchtig kleden zoals je 's zomers zou doen....Dus laagjes die je uit kan doen. Zodat je uiteindelijk alleen in t-shirt zit.
Ik vindt trouwens dat die anderen ook wel een béétje rekening met jouw kunnen houden en de verwarming best 1 graadje minder kunnen zetten en ook best het geluid wat mogen minderen.
Zó overdreven op je strepen staan omdat je in de meerderheid bent (qua stemmen) hoeft nu ook weer niet....Het bederft ook enorm de stemming/sfeer zoals nu wel blijkt. Ik denk dat het toch handig is, hier een gesprek over aan te gaan met je leidinggevende. Niet meteen een andere kamer, maar gewoon aangeven dat je zó niet kan werken en hoe dit op te lossen. Daar heb je een leidingevende voor, toch?
groeten albana

dc

dc

19-10-2011 om 08:56

Het lijkt me dat je of een andere kamer moet zoeken, of je schikken. Je kunt toch niet van 6 anderen verwachten dat ze koukleumend in diepe stilte jou plezieren?

Verder vind ik niet dat je je aanstelt. Een temperatuur die niet bij je past is heel lastig. Veel herrie ook. Misschien kun je daarvoor van die geluidwerende muurtjes om je bureau vragen. Die hebben ze op call-centers veel en werken goed.

Rosase

Rosase

19-10-2011 om 10:28

23 graden?

Is dat echt serieus? Of overdrijf je nu een beetje? Serieuze vraag hoor :-)

Mij lijkt in ieder geval dat een verschil van 4 graden bijna niet te overbruggen is. En dat 20 graden een mooie zit-werktemperatuur is. Maar ja wie ben ik? En wij hebben trouwens geen thermometer op de kamer en ik zit het dichst bij de verwarming. En die zet ik dus hoger als ik het koud heb. Hoor mij collega's er nooit over klagen, en ik weet niet wat ik zou doen als ze daar wel over zouden klagen.

Voor wat betreft de radio is het simpel. Die kan alleen maar aan als iedereen daarmee instemt. Bij ons heeft ieder zijn eigen muziek, en die staat meestal heel zachtjes. En als ik iets moet doen waarbij echte concentratie vereist is werk ik of thuis of vraag ik of het absoluut stil mag zijn.

En dat helpt. Wat ook helpt is dat wij maar met zijn 3en zijn. Met 7en lijkt me sowieso een absoluut drama...

Lastig

met 7 mensen op een kamer. Temperatuur en radio op de kamer is dan echt een discussie.

Het ligt er een beetje aan hoe groot de kamer is, maar als jullie heel dicht op elkaar zitten zou voor mij een radio ook heel storend zijn. Hetgeen ook weer ligt aan het werk dat je doet. Ik zou me dan niet goed kunnen concentreren.

Verder qua temperatuur: als die echt nu al op 23 graden staat is dat wel buiten proporties. Hoe moet dat dan als het 10 graden onder nul is? 23 Graden is veel te warm om te werken. Je krijgt dan snel een bedompte en kleffe werksfeer. Dat is met een laagje minder warm aankleden niet echt te verhelpen. Thuis zet je de verwarming toch ook niet zo hoog? Ik tenminste niet, hier staat ie op 20,5. Warm zat.

Misschien zou je een bureau het dichtst bij de deur of raam kunnen vragen (indien mogelijk), dan heb je nog een beetje frisse lucht?

Met 7 mensen is dat erg lastig, als de rest graag zit te potten en jij niet.

Succes met je griepje!

Gulden middenweg

is het niet mogelijk om een gulden middenweg te vinden. Voor de temperatuur zou dat 20/21 graden kunnen zijn. Persoonlijk vind ik 23 aan de hoge en 19 aan de lage kant. Verder kan het zaak zijn om de ruimte in kaart te brengen. Wat is de warme hoek, wat de koude. Een herindeling van bureau's kan dan wellicht ook al helpen.
Wat de muziek betreft. Daar komt de discussie welke zender en wat is het volume. De discussie aan-uit zou ik proberen te voorkomen. Probeer nuances te vinden, waardoor iedereen het gevoel van win-win heeft.

Vaak werkt trouwens een beetje tegemoetkomen erg goed. Dus geef iets en dan heb je onderhandelingsruimte en goede wil getoond....kan ook weer wat opleveren.
Aangezien het een grote groep is, zeven, zou ik verzoeken of er een soort van bemiddelaar bij het gesprek kan zitten om het gesprek in goede banen te leiden.

Succes!

groetjes van Purk

Asa Torell

Asa Torell

19-10-2011 om 12:38

Kleden tegen kou

Dat is nog maar de vraag, of dat kan. Als je handen en voeten eenmaal koud zijn, dan kun je nog zoveel truien aan doen maar dan valt er echt niet meer lekker te werken. En dan heb ik nog gewoon 'een niet zo goede doorbloeding' maar je kunt ook nog aandoeningen op dit gebied hebben (Raynauds) en dan moet het echt flink warm zijn wil het goed gaan.
Maar natuurlijk is met die warmte voor veel andere mensen ook niet goed te werken, dus een compromis of zelfs een kamerwissel lijkt me de enige oplossing.
Een vraag hierbij is ook: op wat voor manier wordt het warm/koud houden van de kamer geregeld? Zelf heb ik een kamer die algauw heel warm wordt, iets waar ik goed tegen kan maar mijn collega's niet. De enige afkoelmethode is het raam open zetten, waarna de tocht precies langs mijn nek gaat... dus dan is het niet alleen de temperatuur die voor mij lastig is, maar vooral de tocht. Omdat we allemaal veel in andere ruimtes werken valt het meestal wel op te lossen met het raam soms open, dan weer dicht. Maar het is geen makkelijk probleem want beide behoeftes (aan warm en koud) zijn heel reeël.
Met geluid vind ik het wat anders, dat zou gewoon uit moeten kunnen als iemand dat nodig heeft. Men kan altijd eigen muziek luisteren met een koptelefoon tenslotte. En het lijkt me ook een minder dringende behoefte dan die aan de juiste werktemperatuur. Evengoed moet je er natuurlijk wel samen uitkomen...

Nummer 7

Nummer 7

19-10-2011 om 12:49

Klimaatbeheersing is dramatisch

Dank voor jullie reacties. Ik zat er gisteren helemaal doorheen, ben ook echt ziek en net een antibioticakuurtje gehaald bij de huisarts.
De klimaatbeheersing bij ons in het kantoor is echt belabberd, daar is iedereen het wel over eens. Er is geen airco maar schijnbaar werkt de regulatie door buitenlucht naar binnen te blazen. Als je dus onder zo'n punt zit, krijg je een gevoel van tocht. Tenminste, als je daar gevoelig voor bent want ik zit zelf ook onder zo'n 'windhoos'. Als ik weer beter ben ga ik het in de groep gooien, want dit werkt zo ook niet. Schijnbaar heeft een van mijn collega's zich er al lang aan geërgerd dat ik het thermostaatknopje naar wens verschuif. En ze vindt dat ik rekening moet houden met anderen. Probleem is dat als het te warm wordt, bij mij alle slijmvliezen dichtslaan waardoor mijn neus verstopt en ik me heel rot ga voelen.
Die radio vind ik nog tot daar aan toe. Sowieso hoor je hem amper als er in een ruimte 7 man zit te bellen, overleggen of aanloop krijgt. Ja, echt een feestje onze binnendag ;-(
Ik heb gisteren twee collega's (van andere kamers) gesproken die altijd in een T-shirt zitten. Zij blijken last te hebben van hetzelfde. Ik ga ook maar eens aan mijn leidinggevende vragen wanneer we weer van kamer gaan wisselen (dat doen we nogal eens door verschillende oorzaken). Dan moeten we dat aspect ook maar meenemen.

Asa Torell

Asa Torell

19-10-2011 om 15:54

Nou

dan lijkt het me inderdaad tijd voor overleg, tenminste met leidinggevende en anders met iedereen. En dat er dan een oplossing (qua kamerindeling of iets anders) wordt gezocht die aan ieders behoefte tegemoet komt voorzover mogelijk.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

19-10-2011 om 20:54

23 graden

vind ik veel te warm voor een kantoor. Met zo'n temperatuur kak je toch helemaal in? Er moet gewerkt worden! Het lijkt me niet meer dan normaal om in een temperatuur van zo'n 20 graden te werken. Is milieutechnisch ook een stuk beter ;-)

Die muziek... als je er niet mee kan werken moet de radio uit, daarvoor zit je er namelijk. Of er moet elders ruimte zijn waar je in stilte kan werken. Als het maar om één dag gaat (jullie binnendag), dan lijkt het me niet zo'n probleem om hier afspraken over te maken.

amk

amk

19-10-2011 om 22:08

Advies temperatuur

is tussen de 21 en 24°C voor een kantoor met een luchtvochtigheid van rond de 50%. Dan heb je nog het ventilatie stuk, die moet liefst tussen de 0.1 en 0.2m per seconde liggen. Daaronder wordt het muf en daarboven zul je sneller tocht waarnemen.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-10-2011 om 00:30

Klimaatbeheersing

Ik weet niet waarom werkgevers zo weglopen met klimaatbeheersing, maar ook ik vind het een waardeloos systeem. Op een aantal plaatsen in de werkruimte is het ronduit tochtig. In de ene hoek van de ruimte is het soms koud en in de andere warm. In de zomer zaten we soms met een vest of jas aan, vanwege de kou binnen en deden we vest of jas weer uit als we naar buiten gingen.

Met een grotere groep mensen is het gewoon lastig om het iedereen naar de zin te maken. Als ik het warm genoeg heb, gebeurt het wel eens dat iemand anders het koud heeft en vraagt of de thermosstaat hoger gezet kan worden. Néé, denk ik dan, het is al warm genoeg! Tegen kou kun je je nog enigszins kleden, maar als het te warm is ontkom je er niet aan.

Geef mij maar een rits ramen die lekker open kunnen als dat nodig is.

Tijgeroog

Tijgeroog

20-10-2011 om 09:28

Kaaskopje

Ja, maar als ik in de buurt van dat open raam zit heb ik al snel last van verkleumde handen. En daar kun je je moeilijk op kleden, met wanten aan typt niet zo best... Op warmte kun je je ook kleden, een laagje minder aan.

bibi63

bibi63

20-10-2011 om 15:50

Advies temperatuur tussen 21 tot 24 graden?

Volgens mij is iedereen gek geworden met deze adviestemperatuur! Jongens, een normale kamertemperatuur is 21 graden (bij ons 20) indien je op de bank voor de buis hangt. Ik zou zeggen: degenen die koukleumen zijn, nemen lekker een vest mee!
Enig probleem zijn die tochblazers, dat moet zo geinstalleerd zijn dat niemand daar last van heeft, onder zit.

Anna3

Anna3

21-10-2011 om 13:05

Vreselijk, de hele dag muziek!

Mijn persoonlijke mening over muziek aan op het werk: ik vind echt dat je dat een ander nooit mag opdringen. Mensen die altijd een radio aan willen kunnen het zich soms moeilijk voorstellen, maar als je er gevoelig voor bent dan is het geen aanstellerij maar echt om gek van te worden, de hele dag of urenlang muziek.
(En trouwens, tegenwoordig kun je toch een iPod gebruiken...)

Belle Époque

Belle Époque

21-10-2011 om 14:52

Muziek

Daar hebben ze toch van die headsetjes voor uitgevonden...? Ik ben zelf een enorme radiojunk, werd daar toen ik nog op een kantoor werkte altijd goedmoedig mee geplaagd ;-) maar ik heb nooit anderen willen lastig vallen met mijn smaak en interesses (en verwacht dat ook andersom, tenzij we een opmerkelijke overeenkomst hebben qua smaak ;-) ).

Nummer 7

Nummer 7

28-10-2011 om 13:21

Update

Wat onverwachte ontwikkelingen. Ik heb afgelopen week weer gewerkt en had me voorgenomen om het niet meer over de temperatuur te hebben. Het was schijnbaar 6 tegen 1 en ik was er wel klaar mee. Toen ik op kantoor kwam was het schuifje van de temperatuur helemaal naar boven en was het bloedheet op de kamer. Ik heb er niets over gezegd en ben gewoon gaan werken, terwijl de straaltjes transpiratie van me af liepen ;-) Na een uur maakte een van de collega's een opmerking over de temp, dus toen heb ik even mijn gal gespuwd en gevraagd of er iemand bezwaar tegen had dat ik in een hemdje ging zitten. Beetje slachtofferig gedrag, maar ik was er best wel klaar mee. Uiteindelijk heb ik het regelen van de temp dus aan anderen overgelaten en werd de temperatuur op een heel acceptabel niveau gebracht. Ik vermoed dus dat het slechts 1 of 2 collega's waren die het graag zo warm hebben (een van hen had ook tegen mij geklaagd), en de rest het wel best vond dat ik iedere keer aan dat schuifje zat. Probleem opgelost, voorlopig. Maar bij de eerstvolgende kamerwisseling ga ik dit maar weer inbrengen.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-10-2011 om 22:46

Inderdaad

Inderdaad, je stelt je wel wat slachtofferig op. Vind ik tenminste:-)
Wat mij opvalt, is dat je het zo persoonlijk trekt. Daarmee maak je het jezelf wel erg moeilijk. Jij hebt een andere ideale-werktemperatuur dan jouw collega's, dat is het. Niets meer en niet minder. En als je daar samen met je kamergenoten zelf niet uitkomt, dan ga je naar je leidinggevende. Je legt het dilemma neer en vraagt om een oplossing. Of beter nog: je doet zelf een voorstel voor een oplossing. Waarom nu zo'n strijd en gedoe aangaan met je kamergenoten, daar schiet toch niemand iets mee op? En je gaat nu toch echt niet afwachten tot een manager bedenkt dat de kamers weer eens anders worden ingedeeld?
Niet zielig gaan zitten kniezen hoor. Hup, neem zelf het heft in handen, en pak dit gewoon zakelijk en professioneel aan!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.