Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

jobhunter

jobhunter

22-02-2012 om 13:10

Een nieuwe baan: Hoe werkt het?

Ik heb de beslissing genomen: ik ga op zoek naar een nieuwe baan. mijn cv is bijgewerkt, ik ben er klaar voor.

maar hoe werkt het? ik kijk rond op internet en begrijp dat het handig is om je cv op diverse sites neer te zetten (monsterboard, stepstone etc) maar hoe doe je dat met anonimiteit? ik kan mijn persoonlijke gegevens verbergen maar hoe doe ik het met mijn werkervaring? ik ben zo bang dat iemand van mijn huidige werkgever de cv ziet, er staan diverse vacatures van mijn werkgever op die sites..

hoe pak je dat aan?

hebben jullie verder nog tips en trucs?

Anonimiseren

Ik zou zeker niet je hele hebben en houwen op het internet zetten. Ook je cv niet.

wat je wel kunt doen is de bedrijfsnaam anonimiseren, bv naar het soort van instelling; onderwijsinstelling, detailhandel, overheidsinstelling, bank- en verzekeringswezen enz.

Ik zou ook zoeken via uitzendbureau's.

Volgens mij kun je die vacaturesites ook kiezen of je uberhaupt wel je cv erop wilt hebben. Ik heb dat destijds niet gedaan maar monsterboard en stepstone alleen maar gebruikt om zelf te zoeken. Mijn ervaring is dat wanneer je je openstelt dat mensen jou ook kunnen benaderen je ook veel troep toegezonden krijgt.

En maak een profiel aan op LinkedIN en netwerk! En daarbij hoef je ook helemaal niet je hele cv erop te zetten. Gewoon je wat je nu doet bv. Als een toekomstig werkgever in jou geinteresseerd is en op je naam gaat googlen dan komt dat er ook uit, staat wel professioneel.

Succes met solliciteren!

jobhunter

jobhunter

22-02-2012 om 16:25

Nou

een profiel op linkedin heb ik al een tijdje. een flink aantal links met collega's en vrienden van vroeger maar ook vanuit mijn huidige werk. als ik dan er op zet dat ik zoek naar een nieuwe uitdaging, dan weet mijn manager dat toch ook meteen, je kunt toch niet een deel van je contacten blokkeren voor zo'n zin?

via linkedin heb ik wel eens een mail van een headhunter gehad, en die heb ik nu rechtstreeks mijn cv gestuurd dat ik nu wel interesse heb. maar verder nog niet.

ik denk dat ik mijn cv er niet op zet, en liever zelf actief reageer. er zijn wel mensen in mijn omgeving die leuke banen toegestuurd hebben gekregen nadat ze een cv op monsterboard ed hebben gezet maar het is wel een risico...

Nuance bij de overheid

De vacatures worden wel officieel geadverteerd, maar dat zegt nog niet dat ze ook op die manier gevuld worden.
Netwerken is nooit weg in die contreien!

Vic

Vic

22-02-2012 om 22:17

Extern werven?

Werft de overheid nog extern momenteel? Ik haal de vacatures van mobiliteitsbank.nl maar daar staat de laatste tijd niet veel op.

marie

marie

23-02-2012 om 20:44

Of hier

Hallo
En misschien zit hier ook wat bij?
http://www.werkeninfriesland.nl/
succes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.