Home » Forum » Eigenaardige vacatures

Eigenaardige vacatures

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Eigenaardige vacatures

In het plaatselijke weekblaadje stond vandaag een vacature voor een 'enthousiaste duizendpoot' bij een bloembollenbedrijf, met als functie-eisen slechts 'klantvriendelijk en goed met de computer om kunnen gaan'.
Bij dat soort teksten vraag ik me dan altijd af wat je in je sollicitatiebrief zou moeten zetten ('hierbij solliciteer ik naar de functie van duizendpoot'). Zouden die bedrijven nu veel sollicitaties krijgen op zo'n vage omschrijving?

Ely
Hmmm

Ik was ooit aan t werven en kreeg handgeschreven brief in de strekking van: dit is een sollicitatie om het UWV zoet te houden, u hoeft niet te reageren want ik wil toch niet.
Misschien dat dit de werkgever variant is ;)

Maar serieus, ik heb geen idee. Op zich wel leuk op verjaardagen bij een oude tante: zóoooo en wat doe jij tegenwoordig? Nou tante, ik ben duizendpoot. (de stemmetjes mag je er zelf bij bedenken)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kaaskopje
Heb je liever

Gezocht manusje van alles? Want dat is het. Je moet kunnen typen, dat uit kunnen printen, de vloer willen vegen, koffie willen zetten, bollenpellers hun loonbriefje willen overhandigen, in tijden van drukte misschien niet te beroerd zijn om een kistje mee te pellen. Je ziet het... ik kan me er iets bij voorstellen:-)

albana
Ik kan het me ook wel voorstellen

Zoals kaaskopje het omschrijft. Ik ben zelf een duizenpoot. Ik doe naast mijn eigenlijke functie/taakomschrijving ook 1000-den dingen die misschien eigenlijk bij een andere functie zouden horen/passen. Soms vragen ze mij voor rare dingen, soms zie ik ze zelf liggen en zie dat het moet gebeuren...en vraag dan toestemming of doe het gewoon. En niet dat ik niks te doen heb, welnee...ik heb zat te doen, maar besteed mij dagelijkse dingen dan gewoon een beetje 'uit'. Ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje saai worden als ik altijd en alleen maar m'n dagelijke dingen zou moeten afwerken.
Het moet ook bij je passen, collega's vrágen mij ook gauw om iets....Of om hulp of om aanvulling.
Albana die weet van alles wát af. En alleen in mijn eigen vak ben ik erg goed, zo goed dat ik soms dus dingen erbij doe. Duizenpoot ligt mij dus wel.
Hahaha, groeten albana

skik
Spin in het web

In vacature-omschrijvingen voor secretaresses staat nagenoeg zonder uitzondering: je bent een spin in het web. Ik zou de brief ondertekenen met Anansie Achternaam.

Ook leuk zijn vacatures voor een baantje van twaalf uur verdeeld over vier dagen met als opmerking: geen negen tot vijf mentaliteit.

skik

Chippie
Mijn tip

Mijn tip: altijd bellen voor meer informatie. Ik noteer altijd de namen van degene die meer informatie wilden hebben. Dat is een teken dat de persoon daadwerkelijk geïnteresseerd is. Jij hebt ook nog een prima vraag: wat gaat er oa tot mijn taken behoren en dan kun je daar een prima brief omheen schrijven.

En ik vind 'duizendpoot' en 'spin in web' omschrijvingen vaak helderder dan een waslijst aan vage taken. Een duizendpoot kan snel schakelen, heeft een brede ervaring, is zelfstandig, kan goed met mensen om gaan, is gemotiveerd, etc.

Vic
Enthousiast en opgewekt

Net als die spin in het web moeten secretaresses, en andere ondersteunende functies, vaak enthousiast en opgewekt zijn met een hands-on mentaliteit. Ik ben zo blij dat ik niet meer op dat soort functies solliciteer want je zou er obstinaat van worden. Die karakterbeschrijving zie je nooit als ze een boekhouder zoeken, of een directeur, of een P&O'er. Een vrolijke directeur die weet van aanpakken ;-)

Mare
ik mis de 'like' button :-)

..iets te veel aan het FB-en de laatste tijd misschien haha.

Moest erg lachen om jullie postings over die omschrijving, en dat er bij een directeur of boekhouder nooit om dat soort kwaliteiten wordt gevraagd. En die 9-tot-5 mentaliteit valt mij ook vaak op; zegt vaak wel iets over het bedrijf hoor. Om in 't voorbeeld te blijven, maar 12 uur willen uitbetalen maar wel uitstralen dat je iedere dag verwacht wordt wat langer te blijven, dat idee..

Verder sluit ik me geheel aan bij de overige reacties; spin in 't web en duizendpoot geven mi juist heel aardig aan wat je plek is binnen het bedrijf, en veel werkzaamheden kun je daar zelf wel uit afleiden. Los daarvan; altijd een goed idee om er even achteraan te bellen. Toont meteen al dat je assertief bent, daadkrachtig en als je een beetje leuk gesprek hebt ook nog enthousiast en opgewekt.
Volgens mij is die baan in the pocket, haha!
Mare

Limi
Vandaag zag ik...

"...ervaring met ziekteverzuim"

krin
De vaagste vacature

die ik ooit zag (en de grappigste, dankzij mijn associaties) was voor "operator natte objecten".
Daar zal echt niemand op reageren die niet in het betreffende wereldje zit, lijkt me.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.