Home » Forum » Einde tijdelijk contract

Einde tijdelijk contract

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
100%mama
Einde tijdelijk contract

Even een vraagje voor een collega van mij....

Je hebt een half jaar contract welke wegens bezuinigingen niet kan worden verlengt (werkelijke reden hoor). Nu zou ze per 1 febr bij een andere werkgever kunnen beginnen en was de vraag aan hier of het niet mogelijk was 2 maanden door te werken (even de financien daar gelaten). Volgens werkgever nu kan dat om juridische reden niet, maar weet dit niet zeker. De optie is niet direct afgewezen.....wij zijn dus wel benieuwd of dit zo kan en mag. Het gaat dan dus om een contract van december tot februari NA een half jaar contract....

Bedankt alvast!

Temet
Verlengen kan wel, maar niet stilzwijgend

Ik ga er even vanuit dat het contract dat nu afloopt het eerste tijdelijke contract was. Dan kan het zonder problemen worden opgevolgd door een nieuw tijdelijk contract voor de duur van twee maanden. Ook dat loopt dan automatisch af.

Waar de werkgever mogelijk mee in de war is, zijn de problemen die ontstaan als iemand stilzwijgend blijft werken als zijn tijdelijke contract officieel is afgelopen. In dat geval wordt ervan uitgegaan dat er nog eens een keer eenzelfde contract is afgesproken.

Andere mogelijke complicaties: als er al drie tijdelijke contracten bij dezelfde werkgever elkaar hebben opgevolgd, dan mag een vierde ook niet, dat wordt dan een contract voor onbepaalde tijd. Idem als er minder dan drie tijdelijke contracten zijn maar de totale duur ervan overschrijdt de 3 jaar.

Groeten,

Temet

100%mama
Bedankt temet!

Het zou dan gaan om een 2e tijdelijk contract. De 1e was voor de duur van 6 maanden en zou eventueel verlengt worden met 6 maanden. Ik begrijp nu dat wanneer je schiftelijk bevestigt dat het nieuwe contract voor de duur van 2 maanden is er juridisch geen probleem is?

Fijn dat je zo snel reageerde!

Nasha 1st
Cao

kan wel afwijken van de wet, dus kijk dat nog even na, anders is het het verhaal van Temet...

100%mama
Geen cao

we zin een vrij beroep en niet gebonden aan een cao....soms lastig, maar in sommige gevallen komt het ook goed uit, hahahahaha.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.