Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Foske

Foske

15-04-2010 om 14:51

Er is aangifte tegen mij gedaan en ik weet niet waarom!

Zopas een brief van de politie dat ik volgende week op het buro moet verschijnen omdt er aangifte tegen mij is gedaan van stalking!!!
En ik weet helemaal nergens van...
Heb meteen gebeld naar het buro maar men wil mij niks vertellen wie aangifte heeft gedaan en waarom?
Ik heb hier helemaal geen zin in en wil er niet heen.
Wat moet ik nou doen dan?
Ben een beetje in paniek.

Kwaaie ex?

Of ruzie met buren, (oud)collega, of familie?
Of gewoon een persoonsverwisseling. Dat kan ook natuurlijk.
Bijvoorbeeld: je mobieltje is gestolen en met dat nummer wordt nu door iemand anders iemand lastig gevallen? (of je hyves is gekraakt, je hotmail, noem maar op).
Je moet er wel heen. Pak je agenda er bij, die van 2009 ook en probeer die zo accuraat mogelijk je wat waar en hoe's op een rijtje te krijgen.
Bel een advocaat.
Groet,
Miriam Lavell

Maxime.M

Maxime.M

15-04-2010 om 18:58

Wel gaan

Ik zou in ieder geval wel gaan en maar eens horen wat er precies aan de hand is. Als je je van geen kwaad bewust bent kunnen ze toch ook niets hard maken? Inderdaad is agenda mee wel handig misschien.

Maxime

Foske

Foske

15-04-2010 om 22:09

Pelle

Ja daar ben ik eigenlijk ook bang voor, maar ik heb niemand lastiggevallen ofzo. En stalken is toch echt iemand stelselmatig lastigvallen, bedreigen, bang maken enzo. Nou dat ligt helemaal niet eens in mijn aard...
Ik weet niet wat me gebeurt.
Ik ga er ook wel heen want ik heb idd niks te verbergen maar ben gewoon zo bang dat iemand ons probeert kapot te krijgen ofzo. We hebben idd veel toestanden met onze zoon en dat gaat nog steeds door. Tijdje goed gegaan maar het gepest is weer begonnen en we zijn nu op zoek naar een andere school. Er is een moeder die overal over mij zit te roddelen en mij op allerlei manieren min zit te maken, ook bij de politie. Ik denk dat zij er achter zit. Maar ze moet het toch hard kunnen maken??
Ze kan toch niet zo maar wat roepen wat ik zou doen terwijl het niet waar is? Moet ik nou mijn onschuld gaan bewijzen ofzo? Ik weet wel dat het mens totaal niet spoort en dat ze wel vaker wat verzint. Maar kan iedereen zomaar aangifte van vanalles doen zonder dat de politie naar bewijzen vraagt??

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-04-2010 om 22:46

Foske

"Maar kan iedereen zomaar aangifte van vanalles doen zonder dat de politie naar bewijzen vraagt??"

Ja, iedereen kan naar de politie stappen. En gelukkig hoef je in Nederland niet je eigen bewijsvoering rond te krijgen. Stel dat het pesten van jouw zoon zo uit de hand loopt dat je aangifte gaat doen. En dat de politie dan zegt: mevrouw, u moet het wel kunnen bewijzen. Wilt u even filmpjes tonen en zorgen voor betrouwbare getuigenverklaringen? Dat zou wat zijn.
Nu is er blijkbaar door iemand aangifte tegen jou gedaan. Aan de politie is het nu om de waarheid boven water te krijgen. Logisch dus dat de politie jouw kant van het verhaal wilt horen. In Nederland ben je trouwens pas schuldig als de schuld is bewezen. Zolang er niets bewezen kan worden, ben jij onschuldig (op een aantal gerechtelijke dwalingen na...).
Natuurlijk is het voor jou heel vervelend dat dit gebeurt. Hopelijk is het voor de politie snel helder hoe de feiten zijn. Sterkte erbij!!

Foske

Waarom bel je het bureau niet even? Je legt uit dat je het niet trekt om zolang te wachten en vraagt wat er aan de hand is! Heb je een rechtsbijstand verzekering?

Overigens als het een valse aangifte is dan staat daar straf op dus indien jij zeker weet niks gedaan te hebben moet jij je nog neitn te druk maken! (begreep ik uit zorgenkinderen nu dat ook jij ASS hebt? Zo ja dan is het verstandig een deskundige te raadplegen)

Foske

Foske

16-04-2010 om 09:25

Nikus

Ja ik heb ook Asperger en wordt hier dus nu ook helemaal knettergek van, zoveel haat jegens mij/ons.
Ik heb gisteren het buro gebeld maar men wil niets zeggen, ik moet wachten tot ik verschijn, dan krijg ik te horen wie aangifte heeft gedaan en wat ik op mijn kerfstok heb. Dus ik kan me nergens op voorbereiden.
Het is idd een valse aangifte en daar ga ik zeker weer aangifte van doen want dit pik ik niet.
Waar ik kapot van ben is de haat, ik kan daar niet tegen en snap het ook niet want ik heb niks gedaan, echt helemaal niks.
Waar ik bang voor ben is wat ik allemaal te horen krijg volgende week en hoe ik daar op moet reageren.
We hebben wel rechtsbijstandverzekering maar ik moet eerst meer weten natuurlijk.
Ik heb al zoveel aan mijn hoofd rondom mijn kinderen, ik kan dit er niet meer bij hebben.
Waarom zijn mensen toch zo?

Foske

Wil je mij eens mailen? [email protected]

Wil je wat vragen en ik heb denk ik wel wat namen voor je!

mirreke

mirreke

16-04-2010 om 14:22

Jeetje wat naar foske

Ik kan me voorstellen dat je het niet meer trekt.
Een vriendin van me heeft twee pleegkinderen, van wie ééntje met ADHD en eentje met een verstandelijke beperking. Beide kinderen hebben een afschuwelijke achtergrond. Als klap op de vuurpijl kreeg haar man een hersentumor, waardoor hij nu ook veel beperkingen heeft. Tel daarbij op nog steeds de onzekerheid hoe het verder moet want de tumor is niet te genezen.
Deze mensen zijn uit hun huis weggepest, vooral vanwege hun zoon, vriendje van mijn zoon. Er zijn echt verschrikkelijke dingen uitgehaald, nog net geen valse aangifte. Er heerste verschrikkelijke haat. Ze zijn vooral onderuit gehaald door hun directe buren, van wie de vrouw ooit hun hulp was, en die dus erg veel wist van het reilen en zeilen in hun gezin.
Uiteindelijk zijn ze verhuisd en komen ze tot rust. Maar het is echt ongelooflijk wat mensen kunnen doen.
Ik leef met je mee, en ik hoop dat je ook dit te boven komt.

Jeumig mirreke

Wat een afschuwelijk verhaal!!

Arme mensen zeg! Soms twijfel ik aan het denkvermogen van veel mensen1 Wat bezielt ze??

Foske

Foske

16-04-2010 om 22:18

Mirreke

Inderdaad wat een verhaal. Toch steunt het hoor als je leest dat er meer mensen voor hele erge dingen hebben gestaan. Ik ben soms ook bang dat men de AMK op ons afstuurt. Vorig jaar heb ik de buurvrouw op de koffie gehad om het een en ander eens goed uit te leggen.
Nou alle begrip hoor, op dat moment tenminste, maar een paar weken later toen ik mijn (ws autistische) dochter niet naar school kon krijgen en wanhopig en huilend op de oprit stond met een krijsende dochter die ik niet op de fiets kon krijgen, stond buurvrouw voor het raam te kijken en deed niets... En wel kletsen he..
Ik heb hele lieve mails van Nikus gekregen inmiddels, dat doet me goed.
Ik moet er maar heen, wou dat het eerder kon, maar helaas was er geen mogelijkheid.
Ik moet gewoon goed in mijn hoofd houden dat ik niets te verbergen heb, dan moet het toch goed komen??

Wie neem je mee?

Wie neem je mee naar het politiebureau? Ik denk dat het goed is als je iemand mee kunt nemen die minder/niet emotioneel betrokken is bij de situatie en je rustig kan bijstaan.

Foske

Foske

17-04-2010 om 12:37

Niemand

Ik mag niemand meenemen naar het verhoor en buiten mijn familie weet niemand dit en dat wil ik ook niet. Mijn zus zou wel mee kunnen maar dan moet ze in de wachtruimte blijven zitten dus daar heb ik toch niks aan.
Mijn man heeft nog gebeld dat hij er op staat dat hij erbij mag zijn maar dat mag dus niet..
Ik ga ook geen raadsman meenemen, ik ben niet schuldig dus waarom zou ik iemand inschakelen? Volgens mij beken je daarmee al ten dele schuld..
Ik ben heel boos en dat zal ik laten blijken ook, dat ik het totaal niet serieus neem. Ze kunnen niks hard maken want er is gewoonweg geen bewijs.

Nasha 1st

Nasha 1st

17-04-2010 om 13:19

Wel een raadsman meenemen!

dat lijkt me nu juist wel verstandig! (denk aan Lucia...)

vlinder72

vlinder72

17-04-2010 om 15:32

Inderdaad, wel een raadsman meenemen

Die geeft je tips hoe je iets moet zeggen. Kan iets bij de politie makkelijker weerleggen en als er een valse aangifte is gedaan dan kan hij/zij je ook adviseren of het handig om zelf ook aangifte te doen. En je erkent echt geen schuld hoor als je een advocaat meeneemt. Bovendien lijkt het mij ook heel prettig als er iemand speciaal voor jou bij het verhoor aanwezig is en als je niemand anders mee mag nemen dan neem je maar een advocaat mee. Dus regelen zo'n advocaat.

Extra oren en ogen

in de vorm van een advocaat kost ook geld! Je bent nog niet gearresteerd dus het lijkt me wat voorbarig. Mijn advies zou luiden: ga gewoon heen en blijf rustig. Als je boos wordt heb je bij voorbaat al verloren.

Didi

Pfff, fijne zus heb jij! Heftig zeg!

Didi

Goed advies, inderdaad iemand om elijk je verhaal aan te vertellen lijkt me ook fijn!

Gunst....het contact is verwaterd? Jammer he? Mensen gaan dan voor je invullen hoe het zou moeten aan de hand van hun eigen referentie kader. He is een grote valkuil tegenwoordig. Geniet jij maar lekker van je dochter, zolang ze goed gedijt doe je het toch goed?

Jesse_1

Jesse_1

18-04-2010 om 13:19

Rustig blijven

Wat er ook gebeurt en wat ze ook zeggen: blijf rustig.
Je wéét dat de aantijgingen niet terecht zijn!
Ook als ze dingen beweren die niet waar zijn, blijf vooral rustig. Niet in paniek raken, niet kwaad worden, dat werkt allemaal tegen je. Als jouw emoties te veel worden, kun je niet meer op een rationele manier uitleggen wat jouw gezichtspunt is en wordt je ook niet snel geloofd.
Ga er gewoon vanuit: de aangifte is niet terecht, dus dat zal ook wel blijken.
Succes, Jesse

Foske

Foske

18-04-2010 om 17:02

Het ligt dus heel anders...

Ik was het allang weer vergeten maar een half jaar geleden (ik heb er hier zelfs een draadje over gehad), kreeg ik van iemand sexueel getinte mails. Dat heb ik proberen uit te zoeken, die man opgespoord en hem er mee geconfronteerd. Hij beweerde dat hij niks aan mij gestuurd had en ik heb hem toen verschillende mailtjes en sms jes gestuurd om een excuus af te dwingen, want ik wist (en weet) wel zeker dat hij er achter zat.
Deze meneer heeft dus aangifte tegen mij gedaan van stalking...
Nou ben ik aan de ene kant wel blij dat het niet uit de hoek komt die ik dacht, maar aan de andere kant, wat moet ik hier nou weer mee? Zoveel heb ik niet gedaan. Ik heb geprobeerd uit te zoeken wie mij vervelende mails heeft gestuurd en tja, ik ben daar misschien wel enigszins in doorgeslagen (ben autistisch) maar de politie zal toch ook wel inzien dat dit geen stalken is??
Wat moet ik nou verwachten op het buro? En vooral wat moet ik zeggen, eigenlijk werd ik eerst gestalkt onder zijn naam tenslotte.. Wat voor straf krijg ik hier nou voor dan?

Foske en didi

Ach jee, nou...gewoon je verhaal vertellen. Eerlijk vertellen dat je Asperger hebt dan kom je een heel eind! (je hebt trouwens mail)

Didi,

Heftig hoor. Blijkbaar hanteert ze een andere levensvisie dan haar omgeving.

mirreke

mirreke

20-04-2010 om 15:32

Foske, ik kan het me nog herinneren

dat draadje van toen.
Tja. Heb je al je mails van toen nog. Heb je zijn mails nog. Heb je ze eventueel nog op de server staan of zo.
Want dat is jouw bewijs, dat jij hem alleen maar een koekje van eigen deeg hebt gegeven. En anders doe jij toch met terugwerkende kracht aangifte?
Trouwens. Ik denk dat het wel fijn is dat eea niet met je buren of je kinderen samenhangt. Put daar maar kracht uit, zo erg is dat gelukkig dus toch niet.
Ben je al bij het politiebureau geweest?
Ook nu denk ik dat je een raadsman zou kunnen gebruiken. Het je een rechtsbijstandsverzekering? Zou ik trouwens sowieso nemen als je kinderen hebt met een gebruiksaanwijzing in een wereld die steeds minder van kinderen kan hebben...
(gelukkig gaat het met onze vrienden goed, maar ik heb regelmatig echt met mijn b*k open staan luisteren naar de verhalen van mijn vriendin...)

Foske

Foske

20-04-2010 om 20:19

Mirreke

Ben ook idd blij dat het niets met een hetze tegen mij of mijn kinderen te maken heeft maar dit had ik niet verwacht.
Tja ik ben niet zo slim om dit soort mails te bewaren dus ik heb niks meer.. Kan dus ook geen tegenaangifte doen.
Nou ja, ik ga er maar heen en doe mijn verhaal, veel kunnen ze er toch niet mee lijkt me want zoveel bijzonders heb ik niet gedaan, alleen hem keer op keer willen confronteren..

Foske

Had jij mijn mail nog gekregen? Wil je die dan even beantwoorden? Anders kan ik niks voor je doen.

vlinder72

vlinder72

21-04-2010 om 15:37

E-mail

Ik dacht dat e-mail nooit van een computer verdwijnt dus misschien kan je ze weer (laten) terughalen door een heel handige ICT-er. Geen idee hoor maar misschien is het een idee. Met de mailberichten sta je zoveel sterker. In ieder geval heel veel succes. Ik hoop dat het allemaal met een sisser afloopt.

Nasha 1st

Nasha 1st

21-04-2010 om 22:43

Belastend materiaal

bewaar ik altijd!! Ooit eens een hele vreemde brief gekregen hier in de brievenbus....heel vaag, maar ik heb hem wel bewaard!

Foske

Foske

22-04-2010 om 12:56

Ja stom he..

Ik ben altijd zo naief in dat soort dingen, had ook niet verwacht dat hij aangifte zou doen, ook daarin ben ik naief.
Komt misschien omdat ik autisme heb hoor, ik hoor wel vaker dat autisten vrij naief kunnen zijn:(
Nog steeds hoor, ik leer nergens wat van lijkt het wel, ik trap altijd weer in dingen.
Dinsdag moet ik naar het buro, zie er als een berg tegenop.

mirreke

mirreke

22-04-2010 om 13:41

Naief :_)

Ik moet soms ook zo vreselijk lachen om mijn zoon met pdd-nos. Niet alleen naïef, ook vreselijk rechtlijnig en letterlijk.
Ik wens je alvast veel sterkte! Ik hoop dat het met een sisser afloopt. En idd, altijd alles bewaren. Als je mailbox te vol wordt, gewoon een backup maken, goed bewaren (op een externe schijf of zo, of een dvd, daar kan meer op heb ik begrepen) en de actuele mailbox legen. Dan kun je het altijd terughalen.
Maar ja, dit verwacht je ook niet.

Foske

Foske

22-04-2010 om 14:59

en het ergste is dat ik op dat politieburo ook nog moet gaan vertellen dat ik autistisch ben, verklaren ze me helemaal meteen voor gek;(
En ook heel fijn dat deze leuke meneer dat ook allemaal komt te weten...

Puck

Puck

22-04-2010 om 19:21

Foske

Weet je waar je volgens mij ook voor moet oppassen in zo'n verhoor? Dat je niet alles op je autisme afschuift als een soort excuus. Ook al is het misschien een verklaring, daar heeft zo'n agent waarschijnlijk sch**&t aan en daarmee zet je jezelf erg in de slachtofferhoek neer en dat wil je denk ik helemaal niet. Ook wordt je autisme vast niet geaccepteerd als geldig excuus voor het feit dat je de mails niet hebt bewaard en voor het feit dat je hem in zijn ogen "gestalkt" hebt.
Veel succes en heb je al geprobeerd om die weggegooide mails terug te vinden. Bij sommige programma's heb je de mogelijkheid om in de map verwijderde items te kiezen voor items herstellen.Dan haalt hij mails die daar ook al uit zijn verdwenen weer terug. En anders misschien je pc waarop je de mails hebt gehad aanbieden bij de politie, daar lopen vast wel techneuten rond die je mails terug kunnen toveren.

Nasha 1st

Nasha 1st

22-04-2010 om 22:23

Wanneer?

je 1e berichtje is van vorige week, de week is bijna om, wanneer moet je er heen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.