Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

even anoniem

even anoniem

18-06-2011 om 10:17

Erf"recht"

ik zal even in het kort de situatie vertellen;
onlangs is mijn biologische vader overleden met wie ik nooit meer contact heb gehad dan alleen briefverkeer 2 á 3 x per jaar. In géén één document staat vermeld dat hij mijn vader is maar zelf heeft hij dit wel altijd toegegeven en hier ook over gepraat met zijn familie en kennissen, zij weten dus van mijn bestaan.
Nu ben ik op zijn begravenis geweest en heb zo toch nog een "ontmoeting" met hem gehad.

Maar nu heeft een notaris contact met mij opgenomen om te vragen of er ook documenten aanwezig zijn waaruit blijkt dat ik zijn dochter ben, maar die zijn er dus niet, de notaris heeft al aangegeven dat ik wettelijk gezien zijn enige erfgenaam ben,als ik zijn biologische dochter dus ben, maar verder heb ik niets meer gehoord, ook niet van zijn familie. Wat ga ik nu doen. Bij mijn bio-vader is haar afgenomen voor een evt. dna test zo vertelde de notaris, maar wat gebeurt er nu als ik ga zitten afwachten, gaat dan de erfenis naar de familie van hem of kunnen ze zo-wie-zo niet om mij heen? Ga ik stappen ondernemen of wacht ik af...
Dit alles is nu 14 dagen geleden gebeurt, erg kort terug dus maar door wat iedereen verteld maakt het me erg onzeker omdat je zoveel verschillende adviezen krijgt... wie o wie heeft verstand van zaken en kan mij een tip geven.

alvast heel erg bedankt.

+ Brunette +

+ Brunette +

18-06-2011 om 10:51

Die notaris natuurlijk, dat is zijn werk.

Bel hem gewoon eens op om te vragen wat de volgende stappen zijn en wanneer jij de dna-test moet doen. Ik zou zeker niet zitten afwachten. Heb je brieven bewaard? Dit zijn geen officiële documenten maar een handschriftdeskundige kan misschien wel zeggen of het om het om het handschrift van je vader gaat. Dit kan ondersteunend bewijs zijn naast dna-uitslag en getuigenverklaringen.

Gerechtelijke vaststelling van het vaderschap

Ik vermoed dat je dit moet regelen door een gerechtelijke vaststelling vaderschap. Dat kan ook postuum, en zeker nu er materiaal is afgenomen moet het niet bijzonder ingewikkeld zijn ook. Wel zijn er kosten aan verbonden.

Maar bel de notaris inderdaad, misschien kan het nog wel eenvoudiger ook.

Overigens: voor zover mij bekend zijn er twee instanties in Nederland die vaderschapsonderzoek verrichten dat door de rechtbanken wordt erkend, en dat zijn Sanquin en Verilabs, de laatste is veruit het goedkoopste.
En als er inderdaad een gerechtelijke vaststelling vaderschap nodig is, doe dan niet een goedkope verwantschapstest-per-post, want die wordt niet geaccepteerd en dan moet het over.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.