Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

oregano

oregano

11-12-2011 om 15:47

Ervaringen met de hypotheker?

Ik heb dit (8 jaar gelden) en mijn vorige huis (15 jaar geleden) gekocht via bemiddeling/advies vd Hypotheker. Nu gaan we straks samen een ander huis kopen, en ik wilde dit weer via de hypotheker doen gezien mijn goede ervaringen met hen.Nu hoor ik toch wat kritische geluiden over hun bemiddeling en belangen, heeft iemand hier recentere ervaringen met hen en zo ja hoe zijn die?
Mijn hypotheek loopt nu via Florius.
Bedankt, groet oregano

sinas

sinas

11-12-2011 om 16:01

Al vanaf het begin

via de hypotheker laten lopen. Wij zaten voorheen ook bij florius, nu bij ABN. Ze kijken gewoon naar wat het voordeligst is in jullie situatie, rekening houdend met jullie wensen (wij wilden perse geen beleggingshypotheek bijvoorbeeld). Wij zijn erg tevreden in elk geval.

oregano

oregano

11-12-2011 om 16:32

Sinas

Nee, ik wil en wilde ook geen beleggingshypotheek, heb de nu helft afl vrij en een spaarpolis erbij die ik heb meegenomen naar dit huis. Mag ik vragen waarom jullie zijn overgestapt naar ABN Amro?
Groet oregano

sinas

sinas

11-12-2011 om 16:34

Dat had dus te maken met

voordeliger zijn voor ons. We gingen toen verbouwen en de hypotheek een stukje verhogen. En toen bleek ABN wat voordeliger te zijn dan Florius, vandaar dus.

Tinus_p

Tinus_p

11-12-2011 om 17:30

Ach

De Hypotheker is een franchioseketen vziw -het ene filiaal is dus beter dan de ander.
Verder: de Hypotheker is, net als de Hypotheekshop, HuisEnHypotheek en al die andere 'adviesburo's', gewoon een verkoper van hypotheken. Bij de bakker koop je brood, bij de slager koop je vlees, en bij de Hypotheker koop je een hypotheek. Dat beperkt tegelijk de kwaliteit van het advies; een slager zal je niet snel vertellen dat je vegetariër moet worden, en zal je braadworst verkopen als hij daarvan nog veel in voorraad heeft of er een mooie marge op maakt.
Kortom, shoppen loont, en gezond wantrouwen ook.

Geen hypotheker

Ik vond hun doordrukkende handelswijze zeer storend toen wij bij hen aanklopten voor advies. Maar net als mijn voorganger zegt: er zullen verschillende kantoren zijn met zo ook verschil in kwaliteit.

Wij zijn her en der gaan shoppen en vergelijken. Werden we een stuk wijzer van.

Dus wat voor mij een negatief bericht is qua Hypotheker, hoeft niet perse voor jou te gelden. Maar blijf bij de les, want uiteindelijk is geen enkel advies onafhankelijk zolang een bemiddelingspersoon er een percentage aan verdient.

Hypotheekrenteaftrek

Ik zou oppassen met bankproducten met een lange looptijd, zoals banksparen. Banksparen is onder de huidige fiscale regels (hypotheekrenteaftrek) heel voordelig, maar hoe lang bestaat die aftrek nog? Zeker geen 30 jaar, wat meestal de looptijd van het product is. Ik verwacht zelf dat binnen een jaar of 5 al ingrijpende wijzigingen zullen worden doorgevoerd mbt die aftrek. En wat gebeurt er dan met zo'n bankproduct? Mag je dan versneld je hypotheek aflossen of omzetten naar een annuïteiten hypotheek? Laat je goed informeren! Ik heb vooral om deze reden dut jaar een annuiteiten hypotheek afgesloten met variabele rente. Ik mag op elk moment extra aflossen wat ik wil en kan elke maand overstappen naar een andere financier als ik dat zou willen (dus moeten ze wel een beetje marktconforme rente blijven vragen). Geregeld via Vlieg hypotheken.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Kari1

Kari1

11-12-2011 om 20:01

Hier

zijn we tevreden over de hypotheker. Maar misschien hebben we een goed plaatselijk filiaal of troffen we kundige medewerker en is dat niet standaard.
Wat belangrijk is, altijd en overal: zelf blijven nadenken. Wat ik prettig vond aan de hypotheker is dat ze kennis hebben van de hypotheekmarkt hypotheekprodukten. Dat hoefden we daardoor niet zelf allemaal uit te zoeken en bij elkaar te googelen. We konden ingaan op hun info en meteen met onze verduidelijkingsvragen komen, en zo zelf afwegen welke optie wij het beste bij onze situatie vonden passen. En bij de hypotheker (geldt ook voor andere hypotheekshops) krijg je dan niet alleen info over de producten van 1 geldverstrekker, en dat heb je wel als je naar 1 bepaalde bank gaat.
Kari

via de hypotheker de hypo laten afsluiten, 1e keer erg ontevreden, iets verkeerd gegaan, achteraf ook geen goede keuze hypotheek gekozen (annuiteiten). Nu wel een goede ervaring, spaarhypo met een stukje aflossing maar dus ook een groot deeld overwaarde vorige huis en wat eigen geld aan verbouwingen en extra's.

vorige keer zijn we ook bij de rabo en ing geweest, cq die zijn hier langs geweest.

En wat ons wel tegenviel was dat de hypotheker man een nieuwe levensverzekering wou afsluiten terwijl we ook de oude mee konden nemen, daar moet je dus even op letten, ze proberen toch je ergens een poot uit te trekken. Verder hebben we de kosten voor taxatie bij de hypotheker neer gelegd, iets van een onderhandeling over de afsluitprovicie. In de tijd dat we kochten was ik nogal een bitch tegen de makelaar en ook de hypotheekman "je hoeft mij niet aardig te vinden maar ik laat mij geen 2e keer een poot uitdraaien zoals bij de 1e keer dat we dit straatje in liepen".

makelaar heeft 1% over kopen en verkopen gekregen, dat scheelde dus ook behoorlijk.

ja onderhandelen, naadje van de kous vragen, alles vergelijken, alles doornemen, overal vragen bij stellen, je dus goed in lezen.

Moeder?

Zo'n hypotheek heet bij de meeste banken een aflossingsvrije hypotheek. Je mag dan aflossen of niet. In combi met variabele rente en je mag onbeperkt aflossen. Niet heel bijzonder.

Wij hebben trouwens een annuiteiten hypotheek. Ik werk zelf bij een bank en ik kan je aanraden om als je naar een tp gaat, goed te informeren wat de kosten zijn en wat hij daarvoor biedt. Volgens mij is de hypotheker best goed hoor.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

100%

"Wij zaten voorheen ook bij florius, nu bij ABN."
Florius is onderdeel van ABN Amro.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.