Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

louise

louise

17-01-2011 om 10:08

Flinke beschadiging auto, dader onbekend

Mijn vader heeft een flinke beschadiging aan de auto. het lijkt alsof een rode/oranje auto bij in- of uitparkeren langs zijn auto is geschaafd. Op de buitenkant van de wielkast tot halverwege het achterste portier zit een diepe kras/beschadiging, dusdanig dat je het niet kan wegpolijsten. De dader is onbekend dwz mijn vader heeft nergens een briefje gevonden dat iemand dat gedaan heeft (moet hij/zij zeker gemerkt hebben).
Wat kan mijn vader doen om de schade (uberhaupt) te verhalen?

Sancy

Sancy

17-01-2011 om 10:27

Weinig helaas

Je vader moet in ieder geval aangifte doen. Hij moet proberen de dader te achterhalen (oproep voor getuigen om zich te melden bijvoorbeeld) en kan verder informeren bij het Waarborgfonds Wegverkeer in Den Haag:
"Indien je schade lijdt door een motorrijtuig waarvan de eigenaar onbekend is of onverzekerd, kun je aankloppen bij het Waarborgfonds Wegverkeer c.q. Motorverkeer in Den Haag. Je moet dan echter wel proberen achter de identiteit te komen van de schadetoebrenger door o.a. de politie te waarschuwen. Je moet aannemelijk kunnen maken dat de schade aan (b.v.) je auto is veroorzaakt door toedoen van een ander motorvoertuig. Dit zou kunnen blijken uit bewijsmateriaal, b.v. in de vorm van getuigen."

louise

louise

17-01-2011 om 18:27

Sancy

Bedankt voor je reactie. Helaas, hij heeft geen getuigen want hij weet niet eens waar het is gebeurd, waarschijnlijk in de parkeergarage van het Radboud. Dus ik ben bang dat het hem niet gaat lukken. Hij heeft, als het goed is, vandaag ook even Apeldoorn gebeld maar ik heb hem niet meer gesproken.

Parkeergarage

Als het in de parkeergarage van het Radboud gebeurd zou kunnen zijn, loont het de moeite om met hen contact op te nemen. Daar hangen camera's en wie weet staat het erop. En de kleur auto is opvallend, dus als die ergens op beeld staat kunnen ze terug speuren.

Dus in die zin zou je nog een getuige via de camera kunnen hebben?

Loont de moeite.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

17-01-2011 om 19:42

Misschien

als je inderdaad beelden hebt, maar anders geef ik je niet veel kans...vaak moet je eerst 2 getuigen hebben die zeggen dat je de auto onbeschadigd hebt geparkeerd. En dan 2 getuigen die aangeven dat hij bij terugkomst dus zo beschadigd was. Getuigen mogen geen familie zijn...Wij hebben het zelf al 2 maal ondervonden namelijk, dader op het kerkhof. Helaas pindakaas, je kan mooi fluiten naar je centen...

Muriel

Muriel

17-01-2011 om 22:10

Waarborgfonds

Jaren geleden ook eens gebruik van gemaakt. Inderdaad, twee getuigen die hadden gezien dat 'ie niet beschadigd was, én je moet aangifte doen bij de politie. Dit was voldoende om iets uitgekeerd te krijgen. Hoeveel de schade was, kan ik me niet herinneren, maar ik weet wel dat er toen niet heel moeilijk over werd gedaan bij het waarborgfonds. Het proberen waard!

Groetjes,
Muriel

mar

mar

18-01-2011 om 08:53

Eigen risico

Het eigen risico is inmiddels 250 euro.

Onze buitenspiegel is laatst geramd door hoogstwaarschijnlijk een Connexion bus. Een mailtje naar Connexion leverde niets op. Een nieuwe spiegel kost 250 euro.

louise

louise

18-01-2011 om 09:41

Gelukkig

Getuigen vinden zit er niet in. Hij weet niet wanneer het precies gebeurd is, hij denkt dat het in die parkeergarage is want daar is hij de afgelopen weken een paar keer geweest en de parkeerplaatsen zijn krap, volgens hem. Maar op welke dag, weer tij niet. Thuis staat de auto altijd in de garage.
Hij heeft gisteren even met Apeldoorn gebeld en wat blijkt nu? Hij heeft een extra verzekering van 50 euro per jaar waarbij hij een (1) keer iets kan claimen zonder dat het gevolgen heeft voor zijn no claim etc (mijn vader verzekert zich volgens mij voor alles en volgens mij verzekert hij zich over maar in dit geval is dat natuurlijk heel goed ;-)). Eigen risico weet ik niet. In april begint het nieuwe jaar weer dus hij wil gebruik hier van maken. De schade bedraagt rond de 1000 euro. En nou maar hopen dat hij de verzekering goed begepen heeft.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.