Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Fornuis

Beetje vreemde vraag maar aangezien hij in mn schoot geworpen werd en ik morgen al moet gaan kijken, wil ik 'm hier toch stellen.

Wij zijn al een tijdje aan het uitkijken naar een nieuwe oven oid. Zo'n prachtig fornuis is te groot voor onze portomonnee. Nu wil het geval dat er een faillissements verkoop is van (oa) zo'n fornuis. Super de lux. Ik zou 'm wel willen en de prijs past in m'n portomonee. Eerst wil ik gaan kijken. Bij zo'n failissements verkoop heb je -meen ik- geen recht meer op garantie (via de winkel dan). En het model heeft in de winkel gestaan. Nu vraag ik me af waar ik op moet letten als ik 'm ga bekijken morgen. Iemand een idee?

Rosase

Rosase

22-12-2011 om 23:22

Mmmm

Zichtbare schade? En of ie compleet is?

Voor de rest kan ik eigenlijk weinig bedenken. Geloof eigenlijk ook niet dat zo'n oven veel te lijden heeft als showmodel in een winkel. Het is niet bepaald een ene tv met al duizenden draaiuren achter de kiezen.

Navragen fabrieksgarantie

Wij hebben vorige jaar ofzo een nieuwe afwasmachine zo gekocht. Inbouw. Die wie we hadden had al verschillende keren kortsluiting veroorzaakt omdat de randen versleten waren (dus niet waterdicht meer). Wij liepen er bij toeval tegenaan en hij was zo goedkoop dat we 'm meteen gekocht hebben en nog een goed merk ook.
Dit was geen falliet bedrijf, een nog lopend bedrijf dus.
Geen garantie op deuken, krassen, kapotte slangetjes e.d. hadden we. Wel op de machine an sich. Fabrieksgarantie, te bereiken via een servicenummer dat erbij zat. Ze wilden 'm wel komen monteren maar dat was 2 keer zo duur als de machine op zich, dus daar hebben we vanaf gezien. Die kapotte slangetjes werden bij ons speciaal genoemd, ik heb toen gevraagd of dat veel voorkomt....Nee, dat niet, maar door het staan in een droge ruimte en door het soms niet zachthandig omgaan met die dingen kunnen slangetjes (b.v. de afvoerslang)poreus worden. Als dat zo is, moet je dus zelf een nieuwe afvoerslang kopen. De verkoper liet ons een ander ding zien (dacht wasmachine) en die had een zeer rare knik in de slang, beetje klemgezeten in de showroom denk ik. Nou en dan wordt zo'n naar buitenhangende ding als het ook nog niet gebruikt wordt poreus.
Ik denk dat je ook moet bedenken wie 'm gaat aansluiten.
Is het inbouw of los? En de boel dus goed 'nalopen' vooral aan de buitenkant. Binnenkant lijkt me redelijk beschermt.
Ik denk dat het i.v.m. de garantie handig is als het een beetje een 'welbekend' merk is, geen vage onbekende nieuw op de markt merk. Want mijn japans en chinees is niet goed genoeg om dan zo'n servicetel.nummer te bellen.Ik denk de jouwe ook niet. Dus let op vestigingen daarvan.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.