Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Katinka

Katinka

13-09-2011 om 15:37

Foute snelheidsbekeuring

Help, ik krijg zojuist een snelheidsboete met de post toegestuurd, ik schijn geflitst te zijn in een stad waar ik nog nooit ben geweest, en zeker niet op de genoemde datum.

Wat nu te doen? Ik ga sowieso bellen naar het nummer wat op de brief staat, maar die gaan mij natuurlijk niet geloven. Kan ik de foto opvragen? En wat als er nu iemand rondrijdt met mijn kenteken? Heeft iemand ervaring met dit soort dingen?

Groetjes Katinka - die redelijk in paniek is....

Tirza G.

Tirza G.

13-09-2011 om 15:55

Vanwaar de paniek?

Was de boete zo hoog dan?

Tirza

Katinka

Katinka

13-09-2011 om 18:59

Ik heb ze gebeld

Ik heb gebeld en inderdaad de foto opgevraagd, we zien wel hoe het nu verder gaat. Ik vind het alleen zo'n gedoe, getsie. Dat ik ze er nu van moet overtuigen dat ik het echt echt niet geweest ben.

Nou ja, we zien wel hoe dit afloopt. Bedankt in ieder geval maar weer. Ik wist vanmiddag gewoon echt even niet meer wat te doen, inmiddels gaat het alweer.

En Tirza, de boete is niet echt hoog, maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het gaat er om dat je zo;n instantie weer ergens van moet overtuigen en dat gaat niet altijd even makkelijk.

Tigress

Tigress

13-09-2011 om 19:28

Bij mij

Waren de kentekenplaten eens gestolen. Rompslomp met nieuwe halen ( en kan alleen bij speciale adressen) de kosten van die platen ( 33 €) en als klap op de vuurpijl een spookboete!
Idd de foto opgevraagd (was zwart-wit want nacht), gelukkig duidelijk niet van mijn auto. De auto is niet meer van mij inmiddels maar toen nog wel en ik moet nog voorkomen omdat ik niet heb betaald. Boete was 280 €. Dat wordt een formaliteit want kan het aantonen met aangifte, factuur en foto, maar het geeft idd gedoe.
Sterkte

Yura

Yura

14-09-2011 om 08:30

Bezwaar

Heb het ook ooit eens gehad. Gewoon bezwaar gestuurd met als reden dat wij niet in die auto op dat tijdstip op die plek waren geweest en daarvoor getuigen hadden. Niet eens om een foto gevraagd ofzo en het werd gewoon toegewezen, verder geen argumentering erbij, dus geen idee waar het nu fout was gegaan. Maar het ging zo makkelijk dat ik denk dat ze in de eerste instantie verkeerd hebben gekeken en het bij de tweede keer direct zagen. Het lastige, zeker als je voor je werk wel eens op verschillende plaatsen bent, is dat zo'n boete na een paar weken komt en dat je moet recapituleren wat je die dag precies hebt gedaan en waar je bent geweest.

bibi63

bibi63

14-09-2011 om 15:08

Uitstel van betaling

Als je bezwaar maakt, dan vraag je meteen in die brief uitstel om betaling. Dus je gaat niet eerst betalen, maar wacht reactie af.
Gr. Bibi

Tinus_p

Tinus_p

14-09-2011 om 15:28

Bibi en kenteken

Bibi:
"Als je bezwaar maakt, dan vraag je meteen in die brief uitstel om betaling. Dus je gaat niet eerst betalen, maar wacht reactie af."
Als t een wet-mulder bekeuring is, wordt t bezwaar pas in behandeling genomen als je betaald hebt (iirc dan, iig leidt bezwaar niet tot opschorting).

Overigens; het schijnt met enige regelmaat voor te komen dat kentekens niet goed gelezen worden, of vals zijn. Politie kan dit gauw traceren via de rdw (en jijzelf ook: https://ovi.rdw.nl/. Als op de foto een Suzuki Alto staat met kenteken 91RXX9, weten ze dat t niet klopt. Op diem manier worden diverse bezwaren snel afgehandeld.

Katinka

Katinka

15-09-2011 om 10:09

't is al opgelost!

Dinsdag dus gebeld om de foto, woensdag werd ik zelf teruggebeld door de politie van desbetreffende regio dat ik de boete mag verscheuren. Waarschijnlijk hebben ze de foto nu zelf ook even goed bekeken..
Soms gaan dingen toch gemakkelijk dan je verwacht.
Bedankt voor jullie reacties!

Verscheuren?

"woensdag werd ik zelf teruggebeld door de politie van desbetreffende regio dat ik de boete mag verscheuren. "
Nou, dat zou ik niet zomaar doen.
Heb je de naam en het nummer van die agent genoteerd? Ik zou toch staan op een officieel schrijven die de boete opheft. Weet jij veel wie er over een jaar of vijf in de warrige administratie duikt om alsnog boetes te innen?
Nog vervelender: ik zie je al staan bij de douane op schiphol voor een vluchtje naar de zon. "Eerst betalen mevrouw, er staat nog een boete open"
"Jamaar, die meneer aan de telefoon....."
"Heeft u daar een bewijs van?"
Niks verscheuren!
Groet,
Miriam Lavell

Nee

Dat zou ik dus ook niet doen, eerst bewijs van dat de boete niet hoeft worden betaald.

Als pietje agent die jij aan de telefoon hebt gehad iets niet doet wat hij wel met jou heeft afgesproken heb jij het nakijken.

Ik zou het uberhaupt bewaren, want als er iemand met jouw kenteken rondrijdt dan kun je in geval van een volgende keer wat meer beslagen ten ijs komen. Dan heb je wat in handen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.