Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Sammy

Sammy

13-08-2010 om 21:27

Geen pensioenopbouw?

Ik heb een concept contract gekregen voor een nieuwe baan. Eerst een jaarcontract, bij gebleken geschiktheid vast. Nu staat er alleen in dat ik pas bij het contract voor onbepaalde tijd pensioenopbouw heb.
Noem mij ouderwets, maar ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat je geen pensioenopbouw hebt. Is dat vaker gebruikelijk? Ik heb het nog in geen van mijn banen meegemaakt. En zou ik dat een breekpunt moeten laten zijn, of telt zo'n jaar pensioen toch eigenlijk niet?
Sammy-die-veel-zin-in-die-baan-heeft

Sammy

Sammy

13-08-2010 om 23:53

Al wel wat gevonden. (on)bepaalde tijd

Ik heb via internet gevonden dat een werkgever geen pensioenregeling hoeft te hebben, maar dat hij geen verschil mag maken tussen medewerkers die voor bepaalde tijd in dienst zijn en medewerkers die voor onbepaalde tijd in dienst zijn. Dit zou zo zijn sinds ca. 2001. Weet iemand of dit nog steeds zo is???
Sammy

Geen pensioen

in mijn vorige én in mijn huidige baan bouw ik ook geen pensioen op.ik spaar daar dus zelf voor.
ik zou als ik jou was,mijn baan niet laten afhangen van wel of geen pensioenopbouw,zeker niet als je na een jaar wel pensioen op gaat bouwen.
in het tussenliggende jaar zou je zelf kunnen sparen voor je pensioen.
succes met je beslissing.

Verboden

Sammy, als er een pensioenregeling is waar jouw functienaam ook in valt mag je niet uitgesloten worden van de regeling. Het heeft niets te maken met een tijdelijk of vast contract. Wel kunnen er groepen uitgesloten worden van pensioen deelname. Ik zal een voorbeeld geven, stel je hebt een supermarkt en dan heb je vakkenvullers, kassières, afdelingsmedewerkers in loondienst. Dan mag je 1 of meerdere groepen uitsluiten van pensioen. Dit moet wel vermeldt staan in het reglement.

Lidewei

Lidewei

14-08-2010 om 12:06

En achteraf?

Ik lees hier dat het dus niet mag; geen pensioen opbouwen omdat je een tijdelijk contract hebt. Nooit geweten.
Ik heb ooit ook in die situatie gezeten. Mag ik dat achteraf nog aanvechten? Weet iemand dat?

Lidewei

ilsepilse

ilsepilse

14-08-2010 om 19:46

Helaas

kwamen we er onlangs achter dat mijn man bij zijn vorige werkgever die 11 jr dat hij er gewerkt heeft , geen pensioen had opgebouwd, wat ik ook heel raar vond, het was een detacheringsbureau waar hij in vaste dienst was ....

Jaymza

Jaymza

14-08-2010 om 22:57

Nu pas?

Vreemd dat je dat pas merkt ndat je uit dienst bent na een dienstverband van 11 jaar. je krijgt anders nl. ieder jaar een pensioenopgave.

Jaymza

Sammy

Sammy

15-08-2010 om 22:29

Ik heb er een vraag over gesteld. Afwachten wat ze antwoorden. Het is voor mij een perfecte baan bij een ontzettend leuk bedrijf. Ik zal het hier dus niet op stuk laten lopen, maar voor mij scheelt het wel geld (nl. pensioenopbouw), dus moet me wel bedenken wat het mij waard is (i.e. kunnen ze mij dan op een andere manier een extraatje bieden).
Sammy

Lodewijk

Lodewijk

16-08-2010 om 00:37

Besmet

Ik vrees dat ik dan pech heb. Bedankt!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sammy

Sammy

18-08-2010 om 11:43

Hoe het afliep...

Het is aangepast in het contract en ik bouw gewoon vanaf het begin pensioen op. Ik had nog wel gezegd dat ik het ook oké vond als ze eerst de proeftijd wilden afwachten, maar dat vond hij niet nodig.
Heel erg bedankt voor jullie reacties dus!!!
Sammy (met een nieuwe baan waar ze héél héél blij mee is!)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.