Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

koentje

koentje

19-08-2010 om 12:15

Gek idee korting?

Binnenkort, of eigenlijk nu, hebben we een nieuwe televisie, stofzuiger en wasmachine nodig. Is het raar te veronderstellen dat we daarop korting kunnen krijgen als we dit bij een zaak kopen?

Nee, geen gek idee

dat kan inderdaad vaak wel, maar je moet een beetje kunnen sjacheren. Maar vooral als je drie dingen tegelijk koopt moet er toch wel wat te regelen zijn.
In plaats van kun je ook denken aan extra accesoires etc.

Zelf ben ik daar niet reuze handig in, maar mijn partner wel en die mag dat dus altijd doen. Ik sta er dan bij en kijk alsof ik het apparaat in kwestie eigenlijk helemaal niet hebben wil (soms is dat ook zo), om zo de prijs hopelijk nog wat verder te drukken ;-)

Groeten,

Temet

Tihama

Tihama

19-08-2010 om 14:56

Stofzuiger

Toen ik een nieuwe stofzuiger wilde, heb ik via de kieskeurigsite mijn keuze gemaakt. Uitgebreid specs en recensies vergeleken. Toen heb ik gekeken bij welke webwinkel ik die het goedkoopst kon krijgen.
Daarna heb ik BCC gebeld en gevraagd of zij die stofzuiger op voorraad hadden en wat die kostte. Dat was 100 euro duurder dan de goedkoopste webwinkel.
Toen ik dat vertelde, zei die meneer aan de foon: Hoeveel is het u waard om hem vandaag hier op te komen halen? Ik zei: 25 euro.
Prima, Geregeld. Dus ik had de stofzuiger voor 75 euro goedkoper dan de winkelprijs.

Ik vraag trouwens eigenlijk altijd bij dit soort aanschaffen om korting. Sinds ik op mijn 18e in een weinkel gewerkt heb waar ze me precies uitlegden hoe ik met onderhandelingen om moest gaan, pas ik dit ook toe aan de andere kant.

Het gaat altijd verbazingwekkend makkelijk. Soms zeggen ze nee, ook goed. Maar vrijwel altijd is er direct 10% af.

Tihama

Ik durf het nooit

maar je hebt groot gelijk dat je het doet!

Tirza G.

Tirza G.

20-08-2010 om 00:00

Vertel

dat ons ook even, Tihama. Hoe je dat doet.

Tirza

Afdingen

Heel erg maar ik doe het bijna altijd. In de meeste winkels kynnen ze zoiezo 10 tot 15% korting geven. Zeggen dat je hem ergens anders goedkoper hebt gezien. Hier zoon goede service, dus liever hier kopen. Maar zeggen dat ke voor zoon prijsverschil wel naar een slechtere winkel gaat. Vaak komen ze dan met een kleine korting. Als je even doorpraat dat je dat toch te veel vind gaat er meestal nog wat af. Het belangrijste is gewoon durven en doen. Schaam je niet. Ze zijn wel wat gewend ;) En idd gewoon naar een andere winkel gaan of een andere dag terug gaan naar dezelfde winkel.
Succes! Het zal je verbazen hoeveel er nog van de prijs afkan.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Yta Chalne

Yta Chalne

20-08-2010 om 08:49

En als je het moeilijk vindt..

Voor mensen die afdingen eng vinden maar het toch graag zouden doen: reken in je hoofd tien procent van de winkelprijs af, maak er een rond bedrag van en zeg dat dat je budget is. Dus je ziet een apparatenmachine van 349 euro, en zegt dat je absolute maximumbudget 315 euro is. Dan is het wachten op de verkoper die gaat overleggen en terugkomt met óf een ja, of een ander goed voorstel.

Overigens, het werkt niet in elke winkel. Zoek je winkel er een beetje op uit.

Vic

Vic

20-08-2010 om 10:06

Werkt alleen bij 'echte' winkels

Ik heb dat trucje regelmatig geprobeerd bij de Block of BCC. Daar werkt dat dus niet. Wel hebben ze laagste prijsgarantie, dus als je kunt aantonen dat het apparaat elders goedkoper is, krijg je het voor die prijs. Zelfs toen ik eens 3 apparaten kocht, kreeg ik geen korting. Wel een flesje schoonmaakmiddel voor de magnetron gratis ;-)

Tihama

Tihama

20-08-2010 om 13:26

Heel simpel, tirza

Ik kijk naar het eindtotaal en zeg dan met een beminnelijke glimlach:
"Tjonge, of je een emmer leeggiet. Kunt u die prijs misschien wat voor me verzachten? "

Of
"Kunt u daar nog een mooi rond bedrag van maken? "

Of
"Dat is een flink bedrag. Wat denkt u? Kunt u daar nog wat afhalen? "

9 van de 10 keer gaat er dan meteen 10% vanaf. De tiende keer haal ik mijn schouders op en zeg ik: vooruit dan maar.

Tenzij het gaat om een auto of zo, want dan ga ik dit spel heel anders aan. Mijn man laat het ook altijd aan mij over. Hij vindt het heel vervelend, terwijl ik het beschouw als een spelletje.

Bij ons keuken heb ik de keukenleverancier uiteindelijk een lijst gegeven van alle types die wij aan apparatuur wilden. Aan hem de schone taak om er voor te zorgen dat elk apparaat goedkoper was dan de laagste prijs die ik via het net kon krijgen. In dit soort gevallen is het een mis van eerlijk zijn en bluffen.

Maar voor het gewone huis-tuin-en keukengebeuren, werken de bovenste zinnen heel erg goed.

Tihama

100%mama

100%mama

20-08-2010 om 16:45

Net bij de mm

Tuurlijk begeeft onze stofzuiger het net als je net lekker je draai hebt gevonden en je net even lekker aan het vlammen bent.....ik rij dus met gierende banden naar de Media Markt en zie daar een stofzuiger zonder zak. Prijs best prijzig zeg maar dus ik zeg tegen die verkoper met mijn allerliefste glimlach "tjeetje, wat een prijzen zeg voor een stofzuiger, zal je net zien dat het niet uitkomt zo'n duur ding", verkoper zeg "ach joh, het komt zker nu niet zo goed uit he, weet je ik haal er 10% voor je af, lukt het dan wel"....hihihi, kon er makkelijk vanaf hier ook zonder korting, maar ik weet ook dat het er bij HUN makkelijk vanaf kan!

koentje

koentje

23-08-2010 om 15:56

Gelukt

10 % korting en een cadeautje ter waarde van 25€!

Niet gek toch?

En wat denk je? Komen we thuis, gaan eten (ovengerechtje) scheidt de oven ermee uit............
Kunnen we nog een keer!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.