Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Lynn

Lynn

13-03-2017 om 10:19

Gelijke vergoeding vrijwilligers in de bijstand

Ter info (misschien handig te weten):

Klijnsma: alle uitkeringsgerechtigden dezelfde vrijwilligersvergoeding

Nieuwsbericht | 10-03-2017 | 08:52

Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal € 150,- per maand met een maximum tot € 1.500,- per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma past binnenkort de regels aan.

Klijnsma: "Vrijwilligerswerk is ontzettend waardevol. Voor de samenleving en voor de vrijwilliger zelf. Dat blijkt maar weer op zo'n mooie dag als vandaag waar duizenden mensen zich vrijwillig inzetten voor NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland."

De aanpassing van de regel zorgt ervoor dat de zogenaamde vrijlating onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk voor iedereen hetzelfde wordt, ongeacht waarom je welke uitkering ontvangt. Nu gelden daar nog verschillende regels voor. Klijnsma kiest voor de hoogste uitkering.

Zie:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/03/10/klijnsma-alle-uitkeringsgerechtigden-dezelfde-vrijwilligersvergoeding?utm_source=e-mailnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Regeringsnieuws

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.